標題: 你會追求有男朋友的女孩子嗎? [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 28-12-2008 12:31     標題: 你會追求有男朋友的女孩子嗎?

如題
作者: louisli    時間: 28-12-2008 12:40

如果唔識佢男朋友的,我會追囉
又無話有男朋友的就唔追得既
作者: 匿名    時間: 28-12-2008 12:50

我唔識佢男朋友, 但係佢男朋友係佢表哥...
作者: 車厘子    時間: 28-12-2008 12:57

只要有男朋友都唔會追
作者: 里安    時間: 28-12-2008 13:02

我覺得.....過到自己咪無問題囉

無話唔得既呢d又
作者: louisli    時間: 28-12-2008 13:04

引用:
原帖由 Anonymous 於 28-12-2008 12:50 發表
我唔識佢男朋友, 但係佢男朋友係佢表哥...
表兄妹好似係無問題的... 父系的先有問題
但佢地的家人會唔會對佢地呢對情人有意見先?上一代的家長未必會咁開通

話唔定你比到個女仔的野,佢男朋友比唔到呢
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 28-12-2008 13:14

引用:
原帖由 louisli 於 28-12-2008 13:04 發表

表兄妹好似係無問題的... 父系的先有問題
但佢地的家人會唔會對佢地呢對情人有意見先?上一代的家長未必會咁開通

話唔定你比到個女仔的野,佢男朋友比唔到呢
父系或者母系都係一樣
作者: ranger_hk    時間: 28-12-2008 13:15

我會咁計計先!
個男友識唔識 < YES / NO >
佢地兩個感情如何 < YES / NO >
係咪鐘意佢到咁ga地歩< YES / NO >
(因為兩男爭一女 邊個得都係一個煩字)
如果得最尾個答案係yes 我會 !
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 28-12-2008 13:17

我覺得無話唔追得的,你有能耐,大家都係"咬"手瓜je

結左婚,有兒有女的都唔係問題tim(只要你接受,女方又會放棄原有的婚姻)
作者: 亞延    時間: 28-12-2008 13:42

感情既野講唔埋單,呢個問題千古不化
我唔會理佢同咩人一齊先.就算佢係同佢老豆一齊又掂?
當然道德倫理唔接受呢種情感,但你就有權去質疑人地既感情?
佢兩覺得可以一齊到就已經超出左世俗既觀感....
首先唔可以唸咩野世俗眼光,人地係咩野關係,個男既點衰做藉口
兩個人既世界理人咁多做咩,又唔係明星唔需要同人交代幾多,
有裂痕既感情,你唔架入終歸都會散.了解事實先行下一步.
作者: kimkileo    時間: 28-12-2008 13:51

感情既野係雙方既........愛對方相信對方既點樣既狂風浪蝶都艱冇怕.......
作者: mujiadam    時間: 28-12-2008 14:15

....我父姓鐵,母為我命名為筆
作者: derek    時間: 28-12-2008 14:53

我女朋友都係撬番嚟 , 有咩問題 ??
好好地一段感情比人撬得開, 大家都有責任囉

樓主不妨出力d, 比個女仔自己揀
作者: 衰人    時間: 28-12-2008 14:55

如果自己真係好鍾意個女仔就要去試一試( if )   

但結果如何自己之後都唔可以後悔          ( 試咗或無試 )
作者: Boniface    時間: 28-12-2008 16:23

雖然唔會....但如果真係黎到既話未必唔會都......
試過做人第三者...
作者: m4devastator    時間: 28-12-2008 16:28

只要我認為個男仔唔配個女仔(例如個男仔好薯,睇唔順眼)
而自己又好鐘意個女仔的話

我一定GOGOGOGO!!!
作者: bravohk    時間: 28-12-2008 16:43

呢D情况以我所見0既結果通常係~條女會返原本條仔度!一來得個煩字~二來浪廢時間金錢=揾自己笨實!但亦有小量案例係例外0既~如果閣下自己係支"金筆"唔係"鐵筆"會事半功倍~

個個麻甩仔行街見到靚女身邊條仔都覺得唔配!!其實憑咩去話人唔配個女仔呢??好抽象~
作者: m4devastator    時間: 28-12-2008 16:47

引用:
原帖由 bravohk 於 28-12-2008 16:43 發表
個個麻甩仔行街見到靚女身邊條 ...
都唔係既

好多時係學校/行街見到啲薯仔拖著條靚女,真係=0=
果時會不停問自己:呢個世界點會咁架
呢啲情況咪"男唔配女lor"

但有時見到靚女身旁個男仔,第一眼你就會覺得好順眼
個男仔係靚仔果種,你會好自然"條氣順既"

配唔配,問自己第一個感覺就知了
作者: 里安    時間: 28-12-2008 17:10

咁講法其實都係個人視覺上睇唔順姐......
作者: hmstalent    時間: 28-12-2008 20:40

我又會咁念,
如果個女仔系同佢自己個現役既有問題,
遲早散既,咁就排定隊啦緊系,
但如果系純粹你自己用鐵筆既力量得到,
咁難保第日有支更強既鐵筆佢又走
呢d女仔對佢要三思囉
佢可以好易離開個現役,對你都同樣可以
當然要睇埋你有幾愛佢啦~~~
作者: Castlevnia    時間: 28-12-2008 20:47

作者: gtoray    時間: 28-12-2008 21:25

我覺得冇問題
鍾意一個人冇話對與錯
至於佢自己點做就係佢ge選擇
已經唔係前者要 concern ge 因素
作者: jabberwock624    時間: 28-12-2008 21:42

引用:
原帖由 hmstalent 於 28-12-2008 20:40 發表
我又會咁念,
如果個女仔系同佢自己個現役既有問題,
遲早散既,咁就排定隊啦緊系,
但如果系純粹你自己用鐵筆既力量得到,
咁難保第日有支更強既鐵筆佢又走
呢d女仔對佢要三思囉
佢可以好易離開個現役,對你都同樣可 ...
同感!
作者: m4devastator    時間: 28-12-2008 22:03

引用:
原帖由 jabberwock624 於 28-12-2008 21:42 發表

同感!
照你咁講,唔去爭取

...
幸福要自己爭取,爭到手先諗點cool住你條女仲好啦
作者: 衰人    時間: 28-12-2008 22:40

試下等自己死心啦
作者: hmstalent    時間: 28-12-2008 22:57     標題: 回復 24# 的帖子

冇話唔爭取bor,我都有講如果佢同佢現役有問題就排定隊麻
不過我又念,如果佢而家同現役好幸福既,又做咩要格硬"筆"走佢姐
我會覺得佢開心幸福先系緊要囉,對佢搞咁多野可能令佢更煩更唔開心
真正鍾意佢應該為佢著想先唔系自己得唔得到佢(我認為)
不過我咁樣可能系人地心目中戈d傻仔黎既
作者: Vindicator    時間: 28-12-2008 23:22

del
作者: 匿名    時間: 28-12-2008 23:37

引用:
原帖由 hmstalent 於 28-12-2008 22:57 發表
不過我又念,如果佢而家同現役好幸福既,又做咩要格硬"筆"走佢姐
我會覺得佢開心幸福先系緊要囉,對佢搞咁多野可能令佢更煩更唔開心
真正鍾意佢應該為佢著想先 ...
其實我都係有這樣的想法...
作者: hmstalent    時間: 29-12-2008 01:08     標題: 回復 28# 的帖子

咁姐系你應該知要點做啦
作者: gtoray    時間: 29-12-2008 02:07

引用:
原帖由 hmstalent 於 28-12-2008 22:57 發表
真正鍾意佢應該為佢著想先 ...
係lor, 所以先要比佢知道你點諗
唔好令自己後悔一生
比個機會自己, 亦係比個機會佢
當然唔係迫佢啦

timing 唔o岩就係唔o岩, 如果你比"他"早點認識她, 該有多好~
引用:
此時此刻在地球上,約有兩萬個人適合當你的人生伴侶,就看你先遇到哪一個,如果在第二個理想伴侶出現之前,你已經跟前一個人發展出相知相惜、互相信賴的深層關係,那後者就會變成你的好朋友,但是若你跟前一個人沒有培養出深層關係,感情就容易動搖、變心,直到你與這些理想伴侶候選人的其中一位擁有穩固的深情,才是幸福的開始,漂泊的結束。
George Bernard Shaw - 1925 諾貝爾文學獎

作者: derek_lok    時間: 29-12-2008 02:25

一定唔會!!

贈樓主一句:
多行不義必自斃!!!
橫刀者不得好死!!!
作者: 車厘子    時間: 29-12-2008 04:14

其實講真.....個女仔同得個人一齊.....一定有原因
你唔係個女仔.....你唔會知佢要o既幸福係咩野......
都唔會知佢而家幸唔幸福緊.......(港女例外)
見帛有師兄講話見到人地條仔樣衰就唔配做人男朋友......
有時睇人唔好咁表面....靚仔唔=人品好而且好多靚仔都太花心
樣衰o既好多都好專一...對女朋友好好
眼見出面真係好多美女與野獸........
但係單純地只看外表會冇止境地抱怨.......
有時睇透人心野獸都可以變王子架
作者: 里安    時間: 29-12-2008 12:06

有幾多對真係靚仔絕靚女呀......

我自問唔靚仔但我女朋友好多人都話靚女黎啦......
作者: Vindicator    時間: 29-12-2008 17:05

引用:
原帖由 derek_lok 於 29-12-2008 02:25 發表
一定唔會!!

贈樓主一句:
多行不義必自斃!!!
橫刀者不得好死!!!
agree
作者: 匿名    時間: 29-12-2008 21:15

感謝各位的意見, 我知道應該怎樣做了...
作者: lololo    時間: 13-1-2009 01:22

會.. 亦都試過
作者: 餅    時間: 13-1-2009 01:32

雖然你已決定點做

不過我想問下你 , 如果喜歡一個女仔 , 自己渣唔到主意要問人去定唔去

由其是撬人牆腳 , 成功的話個女仔好大機會受前男友苦苦相逼

試問你點樣幫到個女仔 ?
作者: Pat    時間: 14-1-2009 02:22

咁易俾你撓到既.....將來都會一樣好易俾其他人撓到架姐.....自己諗啦
作者: 匿名    時間: 14-1-2009 21:10

引用:
原帖由 於 13-1-2009 01:32 發表
雖然你已決定點做

不過我想問下你 , 如果喜歡一個女仔 , 自己渣唔到主意要問人去定唔去

由其是撬人牆腳 , 成功的話個女仔好大機會受前男友苦苦相逼

試問你點樣幫到個女仔 ?
又係喎...不過現在都冇關係了
我和她男友相比下, 太多東西是我現在或是在可見的將來都無法給予她...
看到他們的相片,知道她是幸福和快樂的.
所以無謂自討沒趣了...
作者: m4devastator    時間: 14-1-2009 21:14

引用:
原帖由 Anonymous 於 14-1-2009 21:10 發表

我和她男友相比下, 太多東西是我現在或是在可見的將來都無法給予她...
知道了,就別再去諗太多
作者: hippies    時間: 15-1-2009 18:26

公平競爭姐...............

男未婚女未嫁.......

作者: hmstalent    時間: 15-1-2009 18:47

引用:
原帖由 Anonymous 於 14-1-2009 21:10 發表

佢開心先系最重要,唔好念咁多lu ,不過我都明其實幾難做到
作者: alan    時間: 27-1-2009 19:37

引用:
原帖由 derek_lok 於 29-12-2008 02:25 AM 發表
一定唔會!!

贈樓主一句:
多行不義必自斃!!!
橫刀者不得好死!!!
絕對同意!!!
搶人女朋友個D一定不得好死

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0