標題: [WE] WE GBB M4專區 [打印本頁]

作者: Hkpolice-Psu    時間: 8-12-2008 08:26     標題: WE GBB M4專區

先講下對VVE感覺先, VVE感覺比井X輕好多, 亦十分結實, 打GAME應該唔錯(我無試力/HOPUP), 但係大家都用TOPGAS情況下後座力比起 井X明顯小一半

但好處係外管可以快換為短管, 原裝亦跟多一條6.03短管, 十分貼心

而相對井X的高價, VVE只為井X的半價有找, 十分划算!

上井X, 下VVE

VVE左邊槍身大特寫

VVE右邊槍身大特寫

三角準星(隱藏VVE MARKING)

VVE尾柄通同井X一樣, 都係短過個柄

VVE尾柄個制無左D格仔紋

上身大特寫, 上井X下VVE

上VVE下井X (VVE管無散熱紋無MARKING)

VVE TRIGGER 大特寫(行程比井X短, 有利打IPSC, 但造形比較粗糙)

井X TRIGGER 行程較長, 但較像真

左VVE右井X, 井X的手柄已被我換為真品

刺刀座特寫, 我試過上M9, 井X就非常FIT, 但係VVE就好似唔太FIT(因為比井X闊?)

上身大家的RAIL數肉眼看起來差不多, 但值得注意的是VVE上身, 助推器上方欠了兩個MARKING

內部結構照, 兩支槍的結構是絕對不同, 不過有一樣反而井X沒有的功能便是助推器VVE是可以用的, 反觀井X只是像AEG時的裝飾

由於結構不同關系, 所以兩支槍的上下身是不能合體

彈匣特寫, 左VVA, 右VVE, 我個人認為VVE的匣一來只是VVA的一半有多, 二來比VVA的像真

彈匣像真度VVA只有這個比VVE優勝(左VVA右VVE)

VVE上RAIL MOUNT上ARMS MOUNT十分FIT(其實是有點緊...)

VVE與井X的MARKING對比

MAGWELL特寫

作者: kpc    時間: 8-12-2008 09:27

ching, may i ask the marking on WE is your custom made or stock marking? Thx!
作者: Hkpolice-Psu    時間: 8-12-2008 09:34

引用:
原帖由 kpc 於 8-12-2008 09:27 發表
ching, may i ask the marking on WE is your custom made or stock marking? Thx!
原裝買返尼已經有(行貨)
作者: FNP90xvhk    時間: 8-12-2008 09:54

引用:
原帖由 kpc 於 8-12-2008 09:27 發表
師兄,三斤有齊兩款(都係行貨)賣,無marking比有marking平一舊水
有興趣買個無marking既自己做marking都可以!

作者: -l-    時間: 8-12-2008 12:29

How / When to use the forward assist button?

p.s. swap it to 10.5" barrel, it will be even lighter
作者: kpc    時間: 8-12-2008 14:09     標題: 回復 3# 的帖子

thx! 版主. must go to get one tonight !
作者: rYaN    時間: 8-12-2008 14:27

聽講換條短內管好煩...
我自己未得閒試..有冇師兄已經換左?
作者: adam_kai    時間: 8-12-2008 16:19

c hing thanks for yr sharing!!!
作者: westdog    時間: 8-12-2008 16:29

其實we都幾好阿~無想像中咁差~
作者: cccarlos    時間: 8-12-2008 16:31

請問WE M4有限產嗎?
作者: derek    時間: 8-12-2008 16:42

井記真係好正

另外, 版主喺呢幾日咁凍有冇試過打下枝GBB ?
力量有冇咩大分別 ??
作者: G3A3    時間: 8-12-2008 17:01

引用:
原帖由 cccarlos 於 8-12-2008 16:31 發表
請問WE M4有限產嗎?
NO !!!!
作者: 高!高!高!    時間: 8-12-2008 21:44

WE個所謂專利設計,明顯係唔想做隻飛機,
一來唔使開多條線用膠來生產做飛機,
二來匣跟"飛機座"長期接合,比較易於設計/製作/密氣......我估係咁.
但依我所看,佢組系統跟傳統的飛機/飛機座原理一樣,
WE隻"飛機"內,一樣有條彈弓,它的軟硬可以決定GAS打進飛機時的比例分流.
作者: -l-    時間: 8-12-2008 21:50

引用:
原帖由 rYaN 於 8-12-2008 14:27 發表
聽講換條短內管好煩...
我自己未得閒試..有冇師兄已經換左?
I swapped the barrel in a stupid way already

作者: ayaka    時間: 8-12-2008 22:59

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 8-12-2008 08:26 發表
先講下對VVE感覺先, VVE感覺比井X輕好多, 亦十分結實, 打GAME應該唔錯(我無試力/HOPUP), 但係大家都用TOPGAS情況下後座力比起 井X明顯小一半

但好處係外管可以快換為短管, 原裝亦跟多一條6.03短管, 十分貼心

而 ...
想問一下WE的BOLT睇落比較薄
唔知係用咩料做呢??
作者: -l-    時間: 8-12-2008 23:11

DON'T use Dyn-Tac SCAR flash hinder andScar silencer together on original barrel......

作者: westdog    時間: 8-12-2008 23:27     標題: 回復 16# 的帖子

Why~?
Becoz the barrel too frail~?
作者: rYaN    時間: 8-12-2008 23:35

引用:
原帖由 -l- 於 8-12-2008 09:50 PM 發表

I swapped the barrel in a stupid way already
BEN哥真快手..我等埋d件先換
作者: -l-    時間: 9-12-2008 01:22

This is my stupid way to swap the inner barrel, probably not the best way to do it FOLLOW IT ON YOUR OWN RISK.

remove front sight/gas block, delta ring

there is 2 pin you need to remove,a big one and a small one; Small pin locks the inner barrel and the big one lock the black round thing (whatever you want to call it). DON'T pull the inner barrel out when you removed the small pin, because the small ball bearing will drop inside

Be careful when removing the grey ring, because a small ball bearing is under it and you don't want to loose the ball bearing!
Always remember which side of the grey ring face forward!

Add some oil/lub on the inner sider in the black ring. And you should be able turn the ring using a screw driver through the shell eject.

A little FAQs (will be update from time to time):

Q: The small pin that locks the inner barrel is very hard to put back in, any tips?
A: Try to push the inner barrel towards the receivers and put the pin in at the same time, this may help.

Q: Is there a way to take the Hop-Up unit out the upper receiver?
A: Remove the bigger pin and the "black round thing". Open up the receivers and you can use the charging handle pull the whole unit out from the back.

作者: -l-    時間: 9-12-2008 01:46

引用:
原帖由 westdog 於 8-12-2008 23:27 發表
Why~?
Becoz the barrel too frail~?
No, because the threat on the barrel is clockwise. Meaning that the direction to unscrew the flash hider and sound suppressor is also anti-clockwise, and since dyn-tac's flash hinder do not have a 機米 to tighten it on the barrel, you will unscrew the flash hider instead of the silencer...
作者: N_G    時間: 9-12-2008 03:14

請問槍管是否特製? , 可否使用電槍槍管?
作者: -l-    時間: 9-12-2008 09:40

引用:
原帖由 N_G 於 9-12-2008 03:14 發表
請問槍管是否特製? , 可否使用電槍槍管?
The answer is NO, both inner and outer barrel is special, neither of them can be replace by AEG parts

作者: Pvt.King    時間: 9-12-2008 09:45

引用:
原帖由 -l- 於 9-12-2008 09:40 發表

both inner and outer barrel is special, neither of them can be replace by AEG parts
搭單問下, 咁gp d aeg骨係咪話可以直落we唔洗執? thanks
係既話等佢出埋長管長托就郁手了...唔等佢出其他m系啦, 自己砌好過...
作者: -l-    時間: 9-12-2008 10:08

引用:
原帖由 Pvt.King 於 9-12-2008 09:45 發表

搭單問下, 咁gp d aeg骨係咪話可以直落we唔洗執? thanks
係既話等佢出埋長管長托就郁手了...唔等佢出其他m系啦, 自己砌好過...
So far, I haven't heard anyone use a GP Rail sys on it yet, so I don't know.
Why don't you tell us what you want to build?
And may be we can help
作者: Zap    時間: 9-12-2008 10:23

Thanks to Ben Ching s' brief installation instruction on barrel changing..

BTW.......anybody know abt MODing Pmag or Magpul ranger please?
作者: Pvt.King    時間: 9-12-2008 10:39

引用:
原帖由 -l- 於 9-12-2008 10:08 發表

So far, I haven't heard anyone use a GP Rail sys on it yet, so I don't know.
Why don't you tell us what you want to build?
And may be we can help
我想砌支Gas m16a4, 但已經有支g&p既係度, 想睇下條骨用唔用得番, 買少樣野啫
Thanks anyway.
作者: mctsang    時間: 9-12-2008 11:09

引用:
原帖由 Pvt.King 於 9-12-2008 10:39 發表

我想砌支Gas m16a4, 但已經有支g&p既係度, 想睇下條骨用唔用得番, 買少樣野啫
Thanks anyway.
I can use the GP M500 flashlight handguard and MRE on my WE M4
作者: peter9999    時間: 9-12-2008 11:26

引用:
原帖由 Pvt.King 於 9-12-2008 09:45 發表

小弟將 G&P 嘅魚骨裝到落支 WE 度,唔使汁

圖片附件: P1020965.JPG (9-12-2008 11:26, 71.71 KB) / 該附件被下載次數 237

圖片附件: P1020966.JPG (9-12-2008 15:16, 69.53 KB) / 該附件被下載次數 245

作者: Pvt.King    時間: 9-12-2008 11:32

引用:
原帖由 peter9999 於 9-12-2008 11:26 發表

小弟將 G&P 嘅魚骨裝到落支 WE 度,唔使汁  
好! 等一有人出m16管即刻出手!
Thanks so much
作者: G3A3    時間: 9-12-2008 11:48

可能會出呢。
作者: peter9999    時間: 9-12-2008 12:22

引用:
原帖由 Pvt.King 於 9-12-2008 11:32 發表

好! 等一有人出m16管即刻出手!
Thanks so much
M 16 外管?咪比原裝內管長?
作者: -l-    時間: 9-12-2008 14:26

may be they will make M-16 le
作者: G3A3    時間: 9-12-2008 17:20

引用:
原帖由 -l- 於 9-12-2008 14:26 發表
may be they will make M-16 le

作者: AJM    時間: 9-12-2008 17:36

Buy or No buy?????
作者: 高!高!高!    時間: 9-12-2008 20:13

今日放工時間行過,好多人買...........
有賣嘅店舖都有人試槍中..........好熱鬧.
作者: peter9999    時間: 9-12-2008 20:28

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-12-2008 20:13 發表
今日放工時間行過,好多人買...........
有賣嘅店舖都有人試槍中..........好熱鬧.
重未賣晒?可能有成櫃
作者: G3A3    時間: 9-12-2008 21:12

因為今日返匣嗎!個個早兩日取槍果d全部未取匣所以個個去買!
作者: sunny2014    時間: 9-12-2008 21:13

無416我係唔會買既
作者: peter9999    時間: 9-12-2008 21:14

引用:
原帖由 G3A3 於 9-12-2008 21:12 發表
因為今日返匣嗎!個個早兩日取槍果d全部未取匣所以個個去買!
聽日去睇下賣晒 D 匣未先
作者: 高!高!高!    時間: 9-12-2008 21:59

引用:
原帖由 peter9999 於 9-12-2008 21:14 發表

聽日去睇下賣晒 D 匣未先  
好似好多人都係10隻10隻咁買,有個師兄睇個勢好似團購左成箱......
作者: peter9999    時間: 9-12-2008 22:24

引用:
原帖由 高!高!高! 於 9-12-2008 21:59 發表

好似好多人都係10隻10隻咁買,有個師兄睇個勢好似團購左成箱......
上星期六想入去買時,都有兩位師兄不停試多支,可能都正在團購緊
作者: 高!高!高!    時間: 9-12-2008 22:31

過多個月,等師兄們買齊匣,砌好支槍,就係時候開場game.
作者: Elf    時間: 9-12-2008 23:23

想知仲有冇現貨鎗架...
聽日拎晒錢去買無貨就真係
作者: Terryimac    時間: 9-12-2008 23:40     標題: 回復 43# 的帖子

今日好多其他鋪已有貨, 我係銃工入左一支

因為軍轟轟唔肯開新槍比我

作者: 優之涼粉    時間: 10-12-2008 00:54

引用:
原帖由 Terryimac 於 9-12-2008 23:40 發表
今日好多其他鋪已有貨, 我係銃工入左一支

因為軍轟轟唔肯開新槍比我
唔開新槍,咁佢賣咩???
佢講到明係賣翻新貨???
作者: rYaN    時間: 10-12-2008 01:29

今日聽到軍軍軍已經冇咩貨
作者: 高!高!高!    時間: 10-12-2008 01:53

"槍槍"和"QQ"有,都係這個價.
作者: Terryimac    時間: 10-12-2008 09:04     標題: 回復 45# 的帖子

佢叫我揀人地退左果D,話剩係隻夾有事..

我覺得佢有貨,只係唔願上倉拎,因為只退槍都有兩大箱係度

只嘆我唔係一買幾廿支,咁我都係行過幾步就買到

駛錢最緊要自己開心丫
作者: FNP90xvhk    時間: 10-12-2008 09:55

引用:
原帖由 Terryimac 於 10-12-2008 09:04 發表
佢叫我揀人地退左果D,話剩係隻夾有事..

我覺得佢有貨,只係唔願上倉拎,因為只退槍都有兩大箱係度

只嘆我唔係一買幾廿支,咁我都係行過幾步就買到

駛錢最緊要自己開心丫
師兄可能誤會,貨真係無乜得剩,就正正係試晒之後有2箱退槍係度...退既有d真係只係匣既問題
呢幾日只計團購已經出左五十幾支,都未計街客,你想人地有幾多貨呢?
作者: peter9999    時間: 10-12-2008 10:02

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 10-12-2008 09:55 發表

師兄可能誤會,貨真係無乜得剩,就正正係試晒之後有2箱退槍係度...退既有d真係只係匣既問題
呢幾日只計團購已經出左五十幾支,都未計街客,你想人地有幾多貨呢?
係囉,乜 D 匣真係咁水皮呀嘅!我買果陣時都試左幾個匣至"簡"到一隻用得
作者: Terryimac    時間: 10-12-2008 10:23     標題: 回復 49# 的帖子

可能係啦,但店員A同店員B講話上倉拎貨,店員B同佢講左一陣,
跟住店員A就叫我去睇D退貨,都好有禮貌的,但主要問題係D退槍我睇左幾支,花既程度唔係一般既花,加上信心問題,無理由take 個risk去比麻煩自己ma , 買二手就話姐,不過而家有得玩都OK啦

另外搭單一問下呢度師兄們,支野有無hop up set呢?因我第一玩GBB M4, 佢本說明書...

作者: 路比    時間: 10-12-2008 10:24     標題: 回復 49# 的帖子

咁作為一個消費者,去一間比錢比得開心d o既地方買野都係無可口非喎
作者: Terryimac    時間: 10-12-2008 10:24     標題: 回復 50# 的帖子

可能個別啦,我買果支第一個匣已ok
作者: FNP90xvhk    時間: 10-12-2008 11:36

引用:
原帖由 路比 於 10-12-2008 10:24 發表
咁作為一個消費者,去一間比錢比得開心d o既地方買野都係無可口非喎
咁絕對係既
小弟唔係身在現場亦唔會評論
反正Terryimac師兄最後都買到,玩得開心就最緊要

希望唔好介意小弟八掛
作者: FNP90xvhk    時間: 10-12-2008 11:40

引用:
原帖由 Terryimac 於 10-12-2008 10:23 發表
可能係啦,但店員A同店員B講話上倉拎貨,店員B同佢講左一陣,
跟住店員A就叫我去睇D退貨,都好有禮貌的,但主要問題係D退槍我睇左幾支,花既程度唔係一般既花,加上信心問題,無理由take 個risk去比麻煩自己ma , 買二手 ...
咁簡過先買絕對係岩既
話晒係顧客丫嘛,小弟買果時都簡左兩支,可能早d去,貨源充足所以有得比我簡啦...
hopup既較法,其實位置係拉開個bolt見到一圈黑色有防滑痕既金屬圈,因為只見到約三分一個圈,要轉係有少少難度...
有個比較好既方法係係入匣位伸手指入去轉,甚至乎屈開上下身,咁就實教到hopup喇~
希望幫到你
作者: rYaN    時間: 10-12-2008 11:41

引用:
原帖由 peter9999 於 10-12-2008 10:02 AM 發表

係囉,乜 D 匣真係咁水皮呀嘅!我買果陣時都試左幾個匣至"簡"到一隻用得  
第一批匣好多都有問題,第二批好好多啦
作者: AJM    時間: 10-12-2008 11:41

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 10-12-2008 11:36 發表

咁絕對係既
小弟唔係身在現場亦唔會評論
反正Terryimac師兄最後都買到,玩得開心就最緊要

希望唔好介意小弟八掛
咁師兄你有無買WE M4?
作者: FNP90xvhk    時間: 10-12-2008 11:42

引用:
原帖由 peter9999 於 10-12-2008 10:02 發表

哈,漏氣情況好似少過wa匣喎...
而且比你試清試楚先買,我覺得呢種做法更為負責任囉
作者: FNP90xvhk    時間: 10-12-2008 11:52

引用:
原帖由 AJM 於 10-12-2008 11:41 發表

咁師兄你有無買WE M4?
買左,全fit真數外部parts
買返黎唔知點解個bolt有d潤滑油+金屬碎係度...
抹走佢再上少少油就無事(其實就咁打都無事...但我總係覺得怕怕)
blow back比想像中細力少少,但已聽過有朋友裝玩具後sight,打打下震碎左...(零件四散果隻)所以都夠晒力架喇...
marking唔夠像真,但我向來唔係marking派,fit到真骨真尾通果下先係受落
前管造工唔算靚,比較玩具但呢個價錢唔通叫佢續條車散熱紋比你咩
叉滿topgas夠full 60飛足兩round,隻匣有隔開內膽,唔會full full下凍過凍柑,又積晒水珠咁...
bolt lock有朋友已經打爆左,原裝係亞鉛做耐力成疑,但:
1.佢會出鋼造既,唔知會唔會免費換比你?就算賣都唔會好貴!
2.bolt lock爛左你都開到槍喎,唔會話爛左個人就坐左係度下晝唔洗玩...

家下最困擾小弟既問題,就係力水太大,都係要囉去比師傅睇睇...小弟唔識改槍

p.s.值得一提既係we m4既"槍機助進器"真係functional架,當然我地用gas槍,個bolt會懾住係半路既機會好低(真槍燃燒火藥,有火藥渣所以機會高d),但佢做埋呢d小細節就真係好有心機

作者: Terryimac    時間: 10-12-2008 12:02

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 10-12-2008 11:40 發表

咁簡過先買絕對係岩既
話晒係顧客丫嘛,小弟買果時都簡左兩支,可能早d去,貨源充足所以有得比我簡啦...
hopup既較法,其實位置係拉開個bolt見到一圈黑色有防滑痕既金屬圈,因為只見到約三分一個圈,要轉係有少少 ...
唔該晒你啊師兄,原來係果個位,太夜費事係屋企試槍,上下身都未拆開睇過

等weekend再詳細研究下, Thanks ~~~
作者: peter9999    時間: 10-12-2008 12:14

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 10-12-2008 11:40 發表

咁簡過先買絕對係岩既
hopup既較法,其實位置係拉開個bolt見到一圈黑色有防滑痕既金屬圈,因為只見到約三分一個圈,要轉係有少少 ...
小弟買嘅時候,招呼奇好,任"簡"任試,  我都"簡"左好幾支,四眼果位重話慢慢簡啦,簡到岩心水至試
作者: AJM    時間: 10-12-2008 13:03

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 10-12-2008 11:52 發表

買左,全fit真數外部parts
買返黎唔知點解個bolt有d潤滑油+金屬碎係度...
抹走佢再上少少油就無事(其實就咁打都無事...但我總係覺得怕怕)
blow back比想像中細力少少,但已聽過有朋友裝玩具後sight,打打下 ...
多謝曬師兄用後感想。
作者: FNP90xvhk    時間: 10-12-2008 13:08

引用:
原帖由 AJM 於 10-12-2008 13:03 發表

多謝曬師兄用後感想。
唔好咁講,反正我咁岩想打篇用後感出黎,借呢個機會遮
作者: G3A3    時間: 10-12-2008 13:41

Hop up 方面要非常小心調教,我地已經發現小小問題,當教得太多時轉番轉頭時佢未必識得回位!可能要用針批直接推番舊膠入去。同樣地好多枝我地在外面試時上旋過多,變左粒粒向上飛!  這點大家留意!

注意:教上旋時順時針轉是無hop up,逆時針轉加 hop up!!!
小心手指:盡量是分開兩邊槍時調教,吳好淨係拉開個Blow就教!

重有:彈匣推彈咀現在是膠的,有部份已經有問題未能向上推。
發現是粒膠其中一小部份斷左,令佢頂死左係入面。 建議大家用
佢個入彈器時數一數入左幾多,呢隻匣最多入到三十四飛,大家玩時入三十二飛就好啦!  聽聞佢地都會改良這件零件轉做金屬或加強。
作者: -l-    時間: 10-12-2008 13:45

引用:
原帖由 Terryimac 於 10-12-2008 12:02 發表

唔該晒你啊師兄,原來係果個位,太夜費事係屋企試槍,上下身都未拆開睇過

等weekend再詳細研究下, Thanks ~~~
係個黑色環內面加d油,就可以係出面用一字批推
作者: -l-    時間: 10-12-2008 13:50

引用:
原帖由 G3A3 於 10-12-2008 13:41 發表
Hop up 方面要非常小心調教,我地已經發現小小問題,當教得太多時轉番轉頭時佢未必識得回位!可能要用針批直接推番舊膠入去。同樣地好多枝我地在外面試時上旋過多,變左粒粒向上飛!  這點大家留意!

注意:教上旋 ...
點先係旋時順時針/逆時針?
向入匣位方向轉係順定逆?
作者: G3A3    時間: 10-12-2008 14:00

引用:
原帖由 -l- 於 10-12-2008 13:50 發表

點先係旋時順時針/逆時針?
向入匣位方向轉係順定逆?
向銅膽方向(尾柄果邊)是無,向槍咀方面是加。
自己都一時忘記講添!
作者: peter9999    時間: 10-12-2008 14:26

引用:
原帖由 G3A3 於 10-12-2008 13:41 發表

注意:教上旋 ...
現在已經較到上旋了,唔該晒師兄,今日比較和暖些少,試鎗效果比作日好
作者: G3A3    時間: 10-12-2008 15:05

吳好噤講!新槍、新設計大家都要研究下先知點先可以發揮佢的力量!
大家一齊研究下、交流下先知道呢枝是否好野!
作者: peter9999    時間: 10-12-2008 15:18

引用:
原帖由 G3A3 於 10-12-2008 15:05 發表
吳好噤講!新槍、新設計大家都要研究下先知點先可以發揮佢的力量!
大家一齊研究下、交流下先知道呢枝是否好野!
小弟都係首次買 GBB 嘅長鎗,之前見多人買左另一牌子。但常見談及耐玩度差,內部零件爆爛,呢支玩到現時都未見有問題出現。最好遲些多 D 補品更換,
作者: seals    時間: 10-12-2008 16:12

我昨日帶枝we m4 去廣華街配了一個CTR PTS柄,好鬼FIT 一拍即合!

在槍店內遇到一名槍友,用WE M4交換佢枝井勝M4互試!
佢試完WE M4大贊爽勁抵玩!
我試佢枝枝井勝M4,好慢(BLOW)大重了!
打多兩槍仲碎彈,佢話打唔到LA ,粒碎彈JAM在裹面................
................相對無言!

作者: 路比    時間: 10-12-2008 16:35

係度睇左咁多日,今晚終於有機會可以落槍街行下,
我要忍手,我要忍手,我要忍手,我要忍手,我要忍手,
作者: Zap    時間: 10-12-2008 19:08     標題: 回復 71# 的帖子

Ching 點解唔買magpul 個handgrip?
作者: seals    時間: 10-12-2008 19:20

引用:
原帖由 loop2 於 10-12-2008 19:08 發表
Ching 點解唔買magpul 個handgrip?
我都想,不過唔知fit唔fit
作者: Zap    時間: 10-12-2008 19:56     標題: 回復 74# 的帖子

我同你一樣啊,........怕買左唔fit.希望有其他師兄可以比D資料就好啦。。
PS:玩過GBB後....真係唔想再invest AEG了....

作者: seals    時間: 10-12-2008 20:20

引用:
原帖由 loop2 於 10-12-2008 19:56 發表
我同你一樣啊,........怕買左唔fit.希望有其他師兄可以比D資料就好啦。。
PS:玩過GBB後....真係唔想再invest AEG了....
Me too !!!
作者: peter9999    時間: 10-12-2008 20:30

引用:
原帖由 seals 於 10-12-2008 20:20 發表

Me too !!!
Me too X 100
作者: -l-    時間: 11-12-2008 00:35

引用:
原帖由 seals 於 10-12-2008 19:20 發表

我都想,不過唔知fit唔fit
it should fit, I have seen someone did it already
作者: rYaN    時間: 11-12-2008 02:20

唔幫阿ben,,,我換左短管啦..真係好快手...
作者: ayaka    時間: 11-12-2008 08:13

引用:
原帖由 loop2 於 10-12-2008 19:56 發表
玩過GBB後....真係唔想再invest AEG了....
無錯~我所有AEG project已經停晒la
作者: peter9999    時間: 11-12-2008 08:43

昨晚路經軍軍軍,又見師兄大量掃匣
作者: Zap    時間: 11-12-2008 09:27

引用:
原帖由 -l- 於 11-12-2008 00:35 發表

it should fit, I have seen someone did it already
Bro, Should i get the one for the real steal or just the PTS one?
作者: G3A3    時間: 11-12-2008 09:42

引用:
原帖由 peter9999 於 11-12-2008 08:43 發表
昨晚路經軍軍軍,又見師兄大量掃匣
幾點到呀、師兄?我係裡面五點幾玩到六點幾。
尋晚已經得番幾隻!我就試左一批之前話吳得果d,有十幾隻無問題帶走。
尋晚玩完有幾隻有問題,佢地話可以換!!!
作者: -l-    時間: 11-12-2008 10:06

引用:
原帖由 loop2 於 11-12-2008 09:27 發表

Bro, Should i get the one for the real steal or just the PTS one?
I think the PTS version of Maid grip only fit AEGs, for the GBB I guess real steel is your only choice. It is the matter of fitting method that makes the PTS ver. can't fit on GBB. PTS use 4 small screws real steel use one big screw.
作者: d.s    時間: 11-12-2008 10:23

Oh~~~ VERY NICE~!!!!
在別的網絡上看到的!!
自改WE M4 PMAG~!!
但.....該用真 PMAG 或用 PTS AEG PMAG去改呢????
有師兄知道嗎?

ps.又突顯了WA M4匣的設計失敗~!!

圖片附件: PMAG-1.jpg (11-12-2008 10:23, 16.23 KB) / 該附件被下載次數 208

作者: Zap    時間: 11-12-2008 10:48

引用:
原帖由 -l- 於 11-12-2008 10:06 發表

I think the PTS version of Maid grip only fit AEGs, for the GBB I guess real steel is your only choice. It is the matter of fitting method that makes the PTS ver. can't fit on GBB. PTS use 4 small s ...
Thanks Bro, I think you are right cus I see a large screw righ in the middle of the WE handgrip...need to find one somehow..
作者: 路比    時間: 11-12-2008 10:50

引用:
原帖由 d.s 於 11-12-2008 10:23 發表
Oh~~~ VERY NICE~!!!!
在別的網絡上看到的!!
自改WE M4 PMAG~!!
但.....該用真 PMAG 或用 PTS AEG PMAG去改呢????
有師兄知道嗎?

ps.又突顯了WA M4匣的設計失敗~!!
呢隻似係星星果隻pmag,120rd果隻好似係肥d入唔到的
作者: -l-    時間: 11-12-2008 10:52

引用:
原帖由 loop2 於 11-12-2008 10:48 發表

Thanks Bro, I think you are right cus I see a large screw righ in the middle of the WE handgrip...need to find one somehow..
I wanna get a real steel ergo grip as well
作者: Zap    時間: 11-12-2008 11:02

MBUS front and back
DD 7' Rail
CTR
MAID grip
PMag x 6
Non-airsoft grade optics

$$$$$ $$$$$

作者: d.s    時間: 11-12-2008 11:13

引用:
原帖由 路比 於 11-12-2008 10:50 發表

呢隻似係星星果隻pmag,120rd果隻好似係肥d入唔到的
我估唔係星星果隻pmag,似真彈MAG再改....
作者: Terryimac    時間: 11-12-2008 11:14

引用:
原帖由 -l- 於 11-12-2008 10:06 發表 I think the PTS version of Maid grip only fit AEGs, for the GBB I guess real steel is your only choice. It is the matter of fitting method that makes the PTS ver. can't fit on GBB. PTS use 4 small s ...
Magpul Maid grip唔係有出for WA的嗎?

如果for WA係咪WE都用到?
作者: d.s    時間: 11-12-2008 11:15

引用:
原帖由 loop2 於 11-12-2008 11:02 發表
MBUS front and back
DD 7' Rail
CTR
MAID grip
PMag x 6
Non-airsoft grade optics

$$$$$ $$$$$
MBUS front and back~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: d.s    時間: 11-12-2008 11:15

引用:
原帖由 Terryimac 於 11-12-2008 11:14 發表

Magpul Maid grip唔係有出for WA的嗎?

如果for WA係咪WE都用到?
冇出for WA,那是真鎗用的~
作者: 路比    時間: 11-12-2008 11:16

唔知we個身可唔可以上到dd骨呢
作者: d.s    時間: 11-12-2008 11:18

引用:
原帖由 -l- 於 11-12-2008 10:52 發表

I wanna get a real steel ergo grip as well
朋友的WA M4裝了真ergo grip,
但個人感覺手感不太好

圖片附件: 08-05-19_15-031_resize.jpg (11-12-2008 11:18, 108.31 KB) / 該附件被下載次數 188

作者: d.s    時間: 11-12-2008 11:20

引用:
原帖由 路比 於 11-12-2008 11:16 發表
所有真數外觀Parts皆可直上
作者: Zap    時間: 11-12-2008 11:21

引用:
原帖由 路比 於 11-12-2008 11:16 發表
I belive so. anyone dare to buy and try
作者: 路比    時間: 11-12-2008 12:03

引用:
原帖由 d.s 於 11-12-2008 11:20 發表

所有真數外觀Parts皆可直上
ja係上骨就要用真數牙,aeg就唔可以?
咁我想問有冇玩具or平價骨係真數牙
我可冇咁多錢買真品喎
作者: peter9999    時間: 11-12-2008 12:43     標題: 回復 98# 的帖子

我都無咁多銀買真品,廉價貨玩住先

圖片附件: P1020983.JPG (11-12-2008 12:43, 68.76 KB) / 該附件被下載次數 170

圖片附件: P1020987.JPG (11-12-2008 12:43, 65.52 KB) / 該附件被下載次數 195

作者: Zap    時間: 11-12-2008 12:46

E! ok wor.

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0