標題: 小弟想改裝馬記沙鷹~請高人指點~ [打印本頁]

作者: DACKY_HO    時間: 17-6-2009 19:53     標題: 小弟想改裝馬記沙鷹~請高人指點~

小弟想改枝原裝馬記沙鷹有更強既BLOWBACK力及加大焦耳至合法火力以下(< 2焦),有甚麼強化PARTS推介?最緊要靚正~因小弟想改枝可盡量貼近真槍沙鷹那種拔群級BLOWBACK及POWER的合法模型沙鷹作珍藏用(真槍睇怕平生都無計擁有唯有搵模型代替)~但云云強化PARTS種類繁多,小弟無從入手......望各高人指點迷津~小弟誠心問教
作者: 0608    時間: 17-6-2009 19:58     標題: 回復 1# 的帖子

無可能睇近到嫁WO.......
真個枝後座力咁大

作者: 蕉皮    時間: 17-6-2009 21:13

引用:
原帖由 DACKY_HO 於 17-6-2009 19:53 發表
小弟想改枝原裝馬記沙鷹有更強既BLOWBACK力及加大焦耳至合法火力以下(< 2焦),有甚麼強化PARTS推介?最緊要靚正~因小弟想改枝可盡量貼近真槍沙鷹那種拔群級BLOWBACK及POWER的合法模型沙鷹作珍藏用(真槍睇怕平生都無計擁 ...
搵博c啦~一定幫到你
作者: DACKY_HO    時間: 17-6-2009 21:36

引用:
原帖由 0608 於 17-6-2009 19:58 發表
無可能睇近到嫁WO.......
真個枝後座力咁打
即係點!?!?!?
作者: Gabriel2342    時間: 17-6-2009 21:37

引用:
原帖由 蕉皮 於 17-6-2009 21:13 發表

搵博c啦~一定幫到你
揾博c唔止會blow back...
作者: sealsman    時間: 17-6-2009 21:40

引用:
原帖由 surefire0828 於 17-6-2009 21:37 發表

blow off
作者: 蕉皮    時間: 17-6-2009 21:51

引用:
原帖由 surefire0828 於 17-6-2009 21:37 發表

手槍型氣動炸彈
作者: DACKY_HO    時間: 17-6-2009 22:29

預左有人借題發揮擺某鋪上檯講~當然我控制唔到~但我希望有一O的更好既更有建設性既意見~
作者: seamoncheng    時間: 17-6-2009 23:02

起碼都要換金身先啦......
作者: louisli    時間: 17-6-2009 23:31

有無興趣轉做10寸hard kick 版?
作者: 蕉皮    時間: 18-6-2009 16:45

引用:
原帖由 DACKY_HO 於 17-6-2009 22:29 發表
預左有人借題發揮擺某鋪上檯講~當然我控制唔到~但我希望有一O的更好既更有建設性既意見~
你廢問我廢答,好正常喎

問野請過友台唔該
作者: 路比    時間: 18-6-2009 17:16

買co2果枝,
不過你就算就改到佢唔識出彈,全力比晒個blow back,都唔會有真槍果個力度,
作者: DACKY_HO    時間: 19-6-2009 01:08

引用:
原帖由 路比 於 18-6-2009 17:16 發表
買co2果枝,
不過你就算就改到佢唔識出彈,全力比晒個blow back,都唔會有真槍果個力度,
私人理由只會揀馬記沙鷹改~
唔係話要改到真槍果種power同blowback,小弟亦心知模型槍同真槍既天淵之別,所以從來不想點樣可以改到真槍級質素,而只想從模型GBB角度用最合適既PARTS改至枝槍個blowback力最高&合法火力下之極限~希望不要誤會小弟係果o的以為真槍做到既野可以搬落枝模型玩具槍度既人(我至少知道模型沙鷹點都打唔爆西瓜同水樽,最多打到汽水罐穿窿)~

識既話就唔會出post~出得post只為尋找高人指點幫助解決疑難,而唔係貪過癮想俾人揶揄然後你一言我一語互相爭論問題引發駡戰所以出個爛post搏出位/消閒,睇完post覺得內容無厘頭的大可不回覆一笑置之,我不會介意亦不會強迫回覆,因我冇寫過[睇過此post必需要回覆]之類近似意思的字眼~唔需要敷衍回覆或回覆一些擺明老點及撩交嘈既內容,跟本冇意思的~我出post只想求高見而唔係求氣~以上論點只是對事不對人,當然若有人要對號入座對不起我控制唔到~
作者: 路比    時間: 19-6-2009 03:17

引用:
原帖由 DACKY_HO 於 19-6-2009 01:08 發表
唔係話要改到真槍果種power同blowback,小弟亦心知模型槍同真槍既天淵之別,所以從來不想點樣可以改到真槍級質素,而只想從模型GBB角度用最合適既PARTS改至枝槍個blowback力最高&合法火力下 ...
你要大力,要大BLOW BACK,咁我提意你買CO2果枝有咩問題??
咁就係撩交嘈既內容??咁算lor

作者: 0608    時間: 19-6-2009 03:59

師兄
你要大blowback
但你又要買馬記ge就真係難d
要勁d都得ge
買左枝馬記膠身返泥再換金身[唔知有冇....]lo.....
但就會好貴..........
作者: Dominic    時間: 19-6-2009 04:47

I dont really know what you want but here's a rough list for some basic modifications
using existing parts:

-KM hammer set
-fire fly/nineball High flow Valve
-firefly nozzle
-nine ball recoil spring (or KA 170%)
-nine ball hammer spring (or KA 170%)
-nine ball 6.03 barrel
-Guarder loading muzzle
-Guarder aluminium alloy frame set
-Guarder steel sights set
-Guarder steel slide lock

mind that some parts do not have post market upgrades or are long discontinued, such as the hob up rubber and the loading muzzle hose, when these break you'll need to buy 1 more marui desert eagle for parts. You can also consider custom parts if you can afford them.
作者: hermanht    時間: 19-6-2009 08:41

引用:
原帖由 DACKY_HO 於 17-6-2009 21:36 發表
即係點!?!?!?
者係叫你諗下有冇可能用一大淡氣可以做到.50打出來果個bolw back.
作者: 癲佬    時間: 19-6-2009 09:30

又要大Blow Back, 又要大力
D人咁貪心o既....
如果樓主明白氣動結構的話
就應該唔會問呢個問題
氣動結構上
基本上兩者只能生存一者
要大Blow Back 就無Power
要Power就無大Blow Back
作者: ayaka    時間: 19-6-2009 10:00

晒氣既人...用既槍都要晒氣
用勁多氣推彈....用勁多氣blowback
作者: d.s    時間: 19-6-2009 10:38

del
作者: westdog    時間: 19-6-2009 12:18

引用:
原帖由 DACKY_HO 於 19-6-2009 01:08 發表
唔係話要改到真槍果種power同blowback,小弟亦心知模型槍同真槍既天淵之別,所以從來不想點樣可以改到真槍級質素,而只想從模型GBB角度用最合適既PARTS改至枝槍個blowback力最高&合法火力下 ...
你打咁大篇野做乜~?
路比兄肯答你算你好彩~
我只會問你~你知唔知自己用緊o既gas幾多磅~??
用得o個12磅氣點做到又大力又大blowback~???
換170% hammer spring同recoil spring的話根本唔洗上來問~出槍街走走都知啦大佬~!
作者: DACKY_HO    時間: 20-6-2009 01:36

感謝各位誠心回覆的版友~你們的意見使小弟獲益良多~

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0