標題: 哩支係 "乜野" model ? [打印本頁]

作者: IS520    時間: 26-6-2009 15:05     標題: 哩支係 "乜野" model ?

唔好淨係 掛住睇個 "女model" 喎..........

圖片附件: gun 1.jpg (26-6-2009 15:05, 76.63 KB) / 該附件被下載次數 154

圖片附件: gun 2.jpg (26-6-2009 15:05, 80.47 KB) / 該附件被下載次數 136

作者: Zap    時間: 26-6-2009 15:12

放大d先唔該,睇唔清楚......
作者: adrianyahk    時間: 26-6-2009 15:16

頂....我對眼....離唔開....
作者: derek_lok    時間: 26-6-2009 15:17

引用:
原帖由 loop2 於 26-6-2009 15:12 發表
放大d先唔該,睇唔清楚......
唔夠大呀?
放大咩先
作者: starfox    時間: 26-6-2009 15:17

這款叫"愛美神"
作者: queen    時間: 26-6-2009 15:35

S&W gun...
may be M645, M745, M4506 or other model......
作者: Dominic    時間: 26-6-2009 15:42

looks like the S&W clone made by Marui (air-cocking)
作者: yiuyiusiu    時間: 26-6-2009 16:00

引用:
原帖由 adrianyahk 於 26-6-2009 15:16 發表
頂....我對眼....離唔開....
由期第二張條腿
作者: louisli    時間: 26-6-2009 16:02

唔止果幾張既
http://www.civiliangunner.com/cg ... ight=gun&page=3
作者: 餅    時間: 26-6-2009 17:29

引用:
原帖由 queen 於 26-6-2009 15:35 發表
S&W gun...
may be M645, M745, M4506 or other model......
做左爸爸既男人 , 同我地呢d 未上岸既人

睇既野真係唔一樣...
作者: Louis@銃之達人    時間: 26-6-2009 17:39

作者: 餅    時間: 26-6-2009 17:43

外國好多明星都靚過 model

但model 比明星更有 " 格 " , 表現到自己特質

唔似香港 , 只講樣貌......
作者: Zap    時間: 26-6-2009 17:45

引用:
原帖由 Louis@銃之達人 於 26-6-2009 17:39 發表
啲model通常都係得個索字同身材,樣就麻麻
你d taste 同人唔一樣姐。9kVFC 係一個好例子
作者: 衰人    時間: 26-6-2009 18:12

model
作者: ayaka    時間: 26-6-2009 18:14

e兩粒燈勁過surefire
作者: Louis@銃之達人    時間: 26-6-2009 18:21

作者: Louis@銃之達人    時間: 26-6-2009 18:24

作者: queen    時間: 27-6-2009 00:08

引用:
原帖由 於 26-6-2009 17:29 發表

做左爸爸既男人 , 同我地呢d 未上岸既人

睇既野真係唔一樣...
因為...........我宜家係做影嗰個..........
作者: Ryuudo    時間: 27-6-2009 01:37

引用:
原帖由 ayaka 於 26-6-2009 18:14 發表
e兩粒燈勁過surefire
師兄講緊後面架Supra o既車頭燈者 XDDD
作者: 媽屎    時間: 27-6-2009 03:27

死............
我ge注意力去左後面果兩架車度
唔通我.............
作者: IS520    時間: 27-6-2009 09:04

唔駛 "頭令令" 喇,  

問緊支手槍 係"乜野model", 你又會走去睇車既...... ?
可能你 真係......
引用:
原帖由 Marsses 於 27-6-2009 03:27 發表
死............
我ge注意力去左後面果兩架車度
唔通我.............

作者: SkyLinE    時間: 27-6-2009 21:29     標題: 回覆 21# 的帖子

佢講緊車頭燈
作者: SR16-MRE    時間: 27-6-2009 21:42

Super model
作者: m4devastator    時間: 27-6-2009 21:59

omfg

this kind of model is exactly my cup of tea ar
作者: IS520    時間: 29-6-2009 10:14     標題: 加左 2 張

有啲 ching 喜歡 車車, 有啲 ching 喜歡 囡囡, 反而唔係咁多 ching 關心 槍槍 ......

順應民意, 再睇睇清唔清楚啲...... !

圖片附件: car 1.jpg (29-6-2009 10:14, 98.42 KB) / 該附件被下載次數 82

圖片附件: car 2.jpg (29-6-2009 10:14, 73.06 KB) / 該附件被下載次數 65

作者: louisli    時間: 29-6-2009 10:51

呢間野成日都在海運天台影
作者: 66884422    時間: 30-6-2009 17:38

我見到兩個好大的包!!
作者: skydogdog    時間: 30-6-2009 19:56

黑白色Supra
作者: Louis@銃之達人    時間: 1-7-2009 02:15

作者: 衰人    時間: 1-7-2009 02:25

引用:
原帖由 66884422 於 30-6-2009 17:38 發表
我見到兩個好大的包!!
睇清楚d就知係push up既效果
作者: McDull    時間: 1-7-2009 10:00

大連MODEL
作者: 積夫    時間: 1-7-2009 18:56

大連Model lin lin大? hahahaha.....

話時話,Guns & Girls個post好耐冇update過喇!

其實我地CGF咁多攝影師、又咁多槍,點解龍哥、Queen兄唔搞返次CGF Guns & Girls影女團呢?

我一定參加!
作者: auhokan    時間: 1-7-2009 19:14

Colt  Double Eagle
轉自槍炮世界(www.gun-world.net)
柯尔特双鹰手枪(Colt Double Eagle)是柯尔特公司在1989至1997年间生产和销售的,双鹰手枪的口径主要有三种:.45 ACP、.40 S&W和10mm Auto。但偶然能找到一些改为9mm或.38 Super的型号。与M1911相同,双鹰手枪也分有标准的全尺寸型(full-sized),和紧凑的指挥官型(Commander)和军官型(Officers)三种型号。全尺寸型发射.45 ACP和10mm Auto,采用8发.45双排弹匣或7发10mm双排弹匣;而指挥官型发射.40 S&W,采用8发双排弹匣;军官型只有.45 ACP型,采用7发单排弹匣。

柯尔特双鹰与M1911式手枪的结构原理基本相同,也是采用枪管短后坐式、枪管摆动式闭锁、柯尔特-勃朗宁式铰链闭锁机构等。但双鹰手枪采用单/双动扳机,有柯尔特80系列手枪的自动击针保险,没有手动保险,在底把上安装有待击解脱杆,可解脱击锤的待击状态。此外扳机护圈加大,便于戴手套使用;护圈前部刻有沟槽或花格,便于双手握持。机械瞄具由片状准星和缺口式照门组成,照门高低和风偏可调。大多数的双鹰手枪采用全不锈钢结构,但有部分“轻型”的军官型采用铝合金底把。

不幸的是柯尔特双鹰推出市场的时间太迟,使得它的设计看起来过时,而且该枪为全钢结构,重量太大,再加上在流行大容量弹匣的年代,该枪还是采用单排弹匣。所以柯尔特双鹰手枪的销售情况极差。都不成功。讽刺的是,柯尔特双鹰手枪的6mm BB口径型玩具枪在东南亚地区倒是很受欢迎,其销售量远超真枪。
全枪长         216 mm
枪管长         127 mm
空枪重         1205 g
弹匣容量         7 / 8 rds
作者: queen    時間: 1-7-2009 19:45

引用:
原帖由 積夫 於 1-7-2009 18:56 發表
大連Model lin lin大? hahahaha.....

話時話,Guns & Girls個post好耐冇update過喇!

其實我地CGF咁多攝影師、又咁多槍,點解龍哥、Queen兄唔搞返次CGF Guns & Girls影女團呢?

我一定參加!
好呀, 搞嘅係咪去先!!!!
係嘅我去Civilian PhotoGrapher 開 post....
作者: BNR32V2    時間: 1-7-2009 21:54

引用:

我一定參加!
有相機,有槍,但係無女

N年前有個CHING同我講過:又要出錢,又要出力,玩女人好過啦,打乜鬼野WARGAME丫
作者: queen    時間: 1-7-2009 22:14

引用:
原帖由 BNR32V2 於 1-7-2009 21:54 發表

有相機,有槍,但係無女

N年前有個CHING同我講過:又要出錢,又要出力,玩女人好過啦,打乜鬼野WARGAME丫
女.....我有...................呵呵
作者: BNR32V2    時間: 1-7-2009 23:05

引用:
原帖由 queen 於 1-7-2009 22:14 發表

女.....我有...................呵呵
廣深鐵路任何一個站我都有個。

你是但講個站丫。
作者: queen    時間: 1-7-2009 23:46

引用:
原帖由 BNR32V2 於 1-7-2009 23:05 發表

廣深鐵路任何一個站我都有個。

你是但講個站丫。
香港呀....廣深鐵路..........................
作者: 積夫    時間: 2-7-2009 02:05

QUEEN兄,約咩野日子先?我通常星期一先容易出來影...

同埋,如果咁樣影GUNS & GIRLS, 係咪都係去返比錢場影會好o的?有佈景嘛....

其實小弟諗o左幾個造型o架,可惜一路冇女肯比我影.....
作者: queen    時間: 2-7-2009 02:10

引用:
原帖由 積夫 於 2-7-2009 02:05 發表
QUEEN兄,約咩野日子先?我通常星期一先容易出來影...

同埋,如果咁樣影GUNS & GIRLS, 係咪都係去返比錢場影會好o的?有佈景嘛....

其實小弟諗o左幾個造型o架,可惜一路冇女肯比我影.....
但大部份人都係.........星期日多.....
地點...比錢場............no la........肉鬼酸
造型.....你帶道具比佢換......

同事先講名....咩造型......
作者: 積夫    時間: 2-7-2009 10:00

um..我諗住呢....

先來個著suit既做型,恤衫西褲,再拍住架警車,配Glock、道具孖葉、皮證件套w/珠鏈,有點兒「大搜查之女」入面Sammi那種感覺;

再來個....灰色連帽風褸,塊面有少少污濁,下身著條型o的o既牛仔褲,感覺要係唔起眼得來有殺氣,配返枝SVD或者PSG-1+結他袋,有點兒「何超」那種感覺;

第三個,就梗係暴露者羅拉咁上下款的喇....

星期日,唔係唔得,不過我難O的,事關我隔星期六返通宵,接住那個星期日通常都訓到下午兩三點,即係出得來起碼4點,如果前一晚唔洗返通宵的話,又多數比老婆大人MARK左...

作者: BNR32V2    時間: 2-7-2009 10:37

引用:
原帖由 queen 於 1-7-2009 23:46 發表

香港呀....廣深鐵路..........................
我放棄左H股好耐,而家全力進軍AB股。
作者: queen    時間: 2-7-2009 11:10

引用:
原帖由 積夫 於 2-7-2009 10:00 發表
um..我諗住呢....

先來個著suit既做型,恤衫西褲,再拍住架警車,配Glock、道具孖葉、皮證件套w/珠鏈,有點兒「大搜查之女」入面Sammi那種感覺;

再來個....灰色連帽風褸,塊面有少少污濁,下身著條型o的o既牛 ...
So...how about Sat?
Or...take photo in Sunday morning, back to home and sleep after photo taking...

But...one problem is....if u want to take 3 different looks.....need a lot of time..................half day may not enough.....
作者: louisli    時間: 2-7-2009 18:02

引用:

我一定參加!
果個post無置頂,所以無心機update
影無問題,著到好sexy咁影唔係個個得
又講到攝影版的範疇啦
作者: Rager    時間: 2-7-2009 19:26

引用:
原帖由 auhokan 於 1-7-2009 19:14 發表
Colt  Double Eagle
轉自槍炮世界(www.gun-world.net)
柯尔特双鹰手枪(Colt Double Eagle)是柯尔特公司在1989至1997年&# ...
係Double Eagle黎?
作者: queen    時間: 2-7-2009 22:20

引用:
原帖由 Rager 於 2-7-2009 19:26 發表

係Double Eagle黎?
No.......must be S&W M645....
作者: queen    時間: 2-7-2009 22:22

引用:
原帖由 louisli 於 2-7-2009 18:02 發表

果個post無置頂,所以無心機update
影無問題,著到好sexy咁影唔係個個得
又講到攝影版的範疇啦
好...我過去開post....

CGF Gun & Girl 影會.....Start..
作者: Ang123456    時間: 2-7-2009 22:25

I think S & W    M645!!!

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0