標題: [others] 新Parts~ [打印本頁]

作者: lololo    時間: 23-2-2010 21:18     標題: 新Parts~

三個字型容~~爽爽爽!!!!!!!!!!!

圖片附件: IMG_6878.JPG (23-2-2010 21:18, 197.84 KB) / 該附件被下載次數 121

作者: hwwong    時間: 23-2-2010 21:30

點爽法先
作者: lololo    時間: 23-2-2010 21:35

引用:
原帖由 hwwong 於 23-2-2010 21:30 發表
點爽法先
個buttstock撞埋黎果下, 真係爽到"啊"一聲
作者: Vindicator    時間: 23-2-2010 21:45

WA新尾頂
作者: 桸藍    時間: 23-2-2010 21:53

We&WA   共用
作者: lololo    時間: 23-2-2010 21:53     標題: 回覆 4# 的帖子

據說係對應各廠的AR15系GBB
作者: sam524    時間: 23-2-2010 22:04

咁過引!?
等我之前仲買個新尾頂...
作者: CLos3r    時間: 23-2-2010 22:05     標題: 回覆 6# 的帖子

用WA super version個尾頂改良
作者: Vindicator    時間: 23-2-2010 22:05

同一般尾頂有咩分別
thz
作者: ayaka    時間: 23-2-2010 22:19

rof有無快到?
作者: lololo    時間: 23-2-2010 22:24

引用:
原帖由 ayaka 於 23-2-2010 22:19 發表
rof有無快到?
明天認真試完再匯報~
作者: ayaka    時間: 23-2-2010 22:28

引用:
原帖由 lololo 於 23-2-2010 22:24 發表

明天認真試完再匯報~
期待期待~
作者: BOY~    時間: 23-2-2010 22:33

如果平的話~等我買返一兩個 看下門口先
作者: CLos3r    時間: 23-2-2010 22:41     標題: 回覆 9# 的帖子

轉自台灣岩士-cool

"其實這個套件運作的道理就很簡單
墊片+彈簧buffer讓整個復進模組『往後撞打到底』產生后座力的時間提前了
(亦即:整個復進模組的行程變短了)
亦即,整個復進模組的動量不會浪費在長長的復進行程中
則自然『打到底』的那一瞬間會讓射手感到更大的后座力
與此同時buffer本身的彈簧又加快了整個復進模組往前的速度
所以射速也跟著提高了
這真是一個完全不像真但是對實際射擊性能大有助益的小東西

大概唯一的缺點就是因為整個復進模組往前的力道變強了
所以更容易把bb彈往前震開,進而導致正壓系統的小便彈
而就算用負壓系統,
也會因為這樣的震動導致bb彈在彈膛內的位置每次都不一定一致
尤其在連發的時候,就可以明顯覺得負壓系統散得比正壓厲害!!
要用這個套件然後用正壓系統還保持穩定出彈的話
恐怕hop部份要多下點功夫...."
作者: lololo    時間: 25-2-2010 19:14     標題: Short Review~

集彈性正常!!
射距正常!!
ROF明顯地高左!!
Blowback?Recoil?震動!!  "Ki 麼支呢!!!!"
作者: BOY~    時間: 26-2-2010 12:20

actually i want to know how much
thx a lot!!!
作者: lololo    時間: 26-2-2010 13:42     標題: 回覆 16# 的帖子

$@%)~~at Japan capital city~
作者: pkcurtis    時間: 26-2-2010 23:38

引用:
原帖由 lololo 於 26-2-2010 13:42 發表
$@%)~~at Japan capital city~
C-hing....
is $@%) or $ @%)
作者: lololo    時間: 27-2-2010 09:07     標題: 回覆 18# 的帖子

作者: 狙神    時間: 1-3-2010 00:26

呢份野入16尾柄都岩駛?thz
作者: ayaka    時間: 1-3-2010 00:37

16個通長好多....要用長buffer
咁短應該唔岩....t骨同bolt carrier會易爛
作者: EF+LOK    時間: 1-3-2010 11:17

we pdw 用到嗎?
作者: lololo    時間: 1-3-2010 20:42

引用:
原帖由 EF+LOK 於 1-3-2010 11:17 發表
we pdw 用到嗎?
NO
作者: 桸藍    時間: 14-3-2010 10:17

師兄,我個 buffer 比尾通枝針撞到彼哂,知唔知點解呀 ?
thx~
作者: lololo    時間: 14-3-2010 12:31

引用:
原帖由 桸藍 於 14-3-2010 10:17 發表
師兄,我個 buffer 比尾通枝針撞到彼哂,知唔知點解呀 ?
thx~
師兄係咪冇用圖釘??
作者: 桸藍    時間: 14-3-2010 13:11

圖釘裝係邊,師兄有無圖呀 ?
thx~ 我個 HR BUFFER 報銷了
我有圖釘在手,但唔知裝係邊 .....
作者: lololo    時間: 14-3-2010 13:24

引用:
原帖由 桸藍 於 14-3-2010 13:11 發表
圖釘裝係邊,師兄有無圖呀 ?
thx~ 我個 HR BUFFER 報銷了
我有圖釘在手,但唔知裝係邊 .....
裝係上身穿gas tube果個hole度.

台灣forum有ching支inno裝左呢舊野後,
因recoil太勁, 連粒buffer retainer都撞斷埋.
作者: 桸藍    時間: 14-3-2010 13:29

咁我諗都戚因為個spring recoil 得太勁,導致個buffer撞到粒哂la~
有無方法解決呢 ? 除咗換條無咁高%的spring ?
我依家係用緊 140% spring
thx~
作者: lololo    時間: 14-3-2010 13:40

引用:
原帖由 桸藍 於 14-3-2010 13:29 發表
咁我諗都戚因為個spring recoil 得太勁,導致個buffer撞到粒哂la~
有無方法解決呢 ? 除咗換條無咁高%的spring ?
我依家係用緊 140% spring
thx~
照計當上下身合埋時,隻bolt係咪應該將buffer頂返後小小既呢?
唧係buffer只係岩岩hi住 or even 掂唔到粒retainer???
小弟只係諗到將個bolt carrier extention zip出小小....

P.S 請問Ching係咪用22KG gas??? 小弟都有條140%..但打唔郁..
作者: 桸藍    時間: 14-3-2010 14:01

小弟只係用 topgas
我條 140%喺 北京買的
作者: macfabrica    時間: 14-3-2010 18:31

裝左呢舊野用埋佢條彈弓,個BOLT真係回得勁快
同埋同一般BUFFER D RECOIL聲唔同~~~
不過而家西京加左價,要貳捌零大洋~~~
作者: ayaka    時間: 14-3-2010 20:45

140%彈弓 = 圖釘 & T骨受罪
作者: jpg    時間: 15-3-2010 05:26     標題: 回覆 32# 的帖子

不過個recoil 真係正好多. 用原裝100% recoil spring真係差d..
作者: jpg    時間: 15-3-2010 06:13     標題: 回覆 29# 的帖子

小弟都有呢個問題, even zip 出左都仲有...撞粒buffer. zip 得太出既開上下身會有困難.
作者: jackypoon    時間: 16-3-2010 20:12

出左事...圖釘88, 擊槌粒頂部啤嚀88 (唔知有冇單換??), 尾頂呈不規則形狀,有時仲CLICK住係尾筒唔出黎
作者: gainax    時間: 17-3-2010 11:25

加強後坐力與射頻只會令各零件加快損耗,可想點解以前尾通都打到變型等等事件
各零件要互相配合,先有更耐久壽命,正如馬記AEG用這麼低級材料卻有長久壽命
建議換了足夠強度零件才好使用
作者: 狙神    時間: 28-3-2010 11:11

我想問下,而家賣緊#@),140%彈弓,以前個條係唔係都係跟140%彈弓?定一話佢轉左條大力彈弓入去?140%試話買條shooter之後都唔敢用=.=
作者: 狙神    時間: 1-4-2010 02:23

買左,番黎幾槍就爛左=.=裝左之後,我上幾多塊片仔,都係夾bolt,噴氣,真係灰,我枝係WE黎,大家用WE裝呢SET野有冇咁既問題=.=
作者: kk3296    時間: 6-4-2010 20:30

引用:
原帖由 lololo 於 25-2-2010 19:14 發表
集彈性正常!!
射距正常!!
ROF明顯地高左!!
Blowback?Recoil?震動!!  "Ki 麼支呢!!!!"
師兄, 你講"KI麼支" 我驚人哋誤會細力到好似"拗痕"咁舒服呀..............

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0