標題: 選購Gas Blow Back M4 [打印本頁]

作者: MASADA    時間: 2-8-2010 23:07     標題: 選購Gas Blow Back M4

我試打過人地支GBB中左毒,想改玩GBB
想問下而家有咩牌子可以揀?!
有咩牌子唔好買?!
主要考慮parts問題,或先天缺撼既問題
最好要禁打啦,定義3場game先整一次都算禁打
大約預$3000-$3500咁上下,當然有平既選擇梗係好啦,大陸都冇問題

暫時睇中左VFC既MK18 MOD1,唔知VFC既GBB評價如何?!易唔易搵parts?!

thanks
作者: sam524    時間: 2-8-2010 23:10

好多post都講過...
做下功課la...
作者: seamoncheng    時間: 2-8-2010 23:15

http://www.civiliangunner.com/cg ... highlight=vfc%2Bgbb
vfc m4
作者: rho837    時間: 3-8-2010 12:17

1) 唔好話"改打"GBBR! 加多支唔同種類嘅槍玩吓遮! 此終AEG, PT凸離唔得開大家!
2) 本人覺得如果玩M-16款式YYE(行銅膽系统 好適合啲"新仔"玩, 尤其是打game為主. 但淨搶都要2.5K, 早期啲質量有好大問題, 但勝在有保養, 近期RA-TACH又出強化"坂機合"連扣扳全套賣, RA-TACH槍管, 原廠夾及C02夾, 膠夾殼等等, 再漫漫地加珍數骨kit-le-ka-la整到合自己心意. 要洗好多錢......
3) 有咩牌子唔好買?! 呢句野唔會答你! 講真到現時支支GBBR都係吟上吓  有要求就最好玩PT凸!
4) 講到尾都係你自己中意買邊支咪邊支.

Note: 上述只是個人意見!

作者: hwwong    時間: 3-8-2010 22:09

如果你真係想玩GBB rifle既話 大體有兩類  一係YYE 一係YYA
YYE 係台灣貨,quality已經好左,又有軍軍軍保養同RA Tech零件
YYA 係日本野…宜家有好多牌都出,有KA, bomber, G&P 同Ino等 唔好以為多牌子就好,d parts未必fit
我覺得YYA 個 system 損耗較大 但YYA多d子彈
買YYE就少麻煩
買YYA就一係買KA 一係bomber啦
作者: MASADA    時間: 4-8-2010 21:40

引用:
原帖由 hwwong 於 3-8-2010 22:09 發表
如果你真係想玩GBB rifle既話 大體有兩類  一係YYE 一係YYA
YYE 係台灣貨,quality已經好左,又有軍軍軍保養同RA Tech零件
YYA 係日本野…宜家有好多牌都出,有KA, bomber, G&P 同Ino等 唔好以為多牌子就好,d par ...
thanks
但知唔知vfc係咩系統?!
如果係WA系統既G&P MK18 MOD0我都好鐘意,唔知要幾錢呢?!
作者: hwwong    時間: 5-8-2010 23:45     標題: 回覆 6# 的帖子

VFC都好似係WA
價錢自己揾啦
作者: landy    時間: 6-8-2010 00:18

可能我地俾意見你買WA系統, 你最後都係買WE.....
搵自己朋友d槍去試下 OR 去剛裝修好既 WxC 去試啦...自己行多一步啦朋友
作者: rho837    時間: 6-8-2010 12:03

"1# - 最好要禁打啦,定義3場game先整一次都算禁打" 你要打得game嘅話! 到現時真係冇乜其他撰擇.
作者: horenhim    時間: 6-8-2010 15:54

乜system都好
玩gbb最好每次打前打後都保養下(落油/清潔/清barrel)
你錫支槍,
支槍就會聽話
作者: ook_dokey    時間: 10-8-2010 23:39

我等緊KXC果支...
作者: MASADA    時間: 13-8-2010 21:25

今日睇過實物,條骨d色麻麻...啡啡色咁...成支鎗出泥既效果好似好舊咁...令我減低左買既意欲
不過唔知真鎗既DD MK18 RIS II顏色係咪咁,有冇師兄可以貼支real steel既相睇下?!
作者: rho837    時間: 14-8-2010 11:08

You need to watch real rail not photo! But looking at it, the colour definitely different! Maybe lighting.......

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0