標題: ksc m4a1 [打印本頁]

作者: horenhim    時間: 28-10-2010 19:00     標題: ksc m4a1

圖from w豬c...
作者: sam524    時間: 28-10-2010 19:03

得個盒...
作者: horenhim    時間: 28-10-2010 19:07

引用:
原帖由 sam524 於 28-10-2010 19:03 發表
得個盒...

作者: Vindicator    時間: 28-10-2010 19:08

有零件?
幾錢?
準唔準?
可唔可靠?
匣貴唔貴?

gbb一定問

作者: horenhim    時間: 28-10-2010 19:10

引用:
原帖由 Vindicator 於 28-10-2010 19:08 發表
有零件?
幾錢?
準唔準?
可唔可靠?
匣貴唔貴?

gbb一定問
日紙平過wa囉
金屬身
佢test shot個陣係ambi safety...
作者: Vindicator    時間: 28-10-2010 19:15

KSC M4A1試射
http://www.youtube.com/watch?v=EDliilKnAi4
http://www.youtube.com/watch?v=KOPOHv27FRQ&feature=fvw

作者: defender110    時間: 28-10-2010 21:50

個匣得20飛呀...
作者: macfabrica    時間: 28-10-2010 21:55

個夾睇落WA應該唔岩用....
作者: seamoncheng    時間: 28-10-2010 21:56

引用:
原帖由 macfabrica 於 28-10-2010 21:55 發表
個夾睇落WA應該唔岩用....
自家系統黎
作者: 061084    時間: 28-10-2010 21:58

對支野冇咩信心,都係玩番其他WA系統的好過!!!
作者: d.s    時間: 28-10-2010 22:34

生不逢時.....
呢邊有賤價G36大戰,
果邊MP5 GBB又拉開序幕...
遠處仲有枝曉跳殼嘅遊緊埋嚟....

可憐呢枝全金属$3800
Bolt重230g
載彈40+1
出咗都冇人理...
作者: macfabrica    時間: 28-10-2010 22:48

$3800......都係唔買黎玩下了.....
作者: seamoncheng    時間: 28-10-2010 22:50

$3800....我唔好比多D買支井記
作者: laujeffrey    時間: 28-10-2010 22:54

而且唔知壞左有無零件換...
ksc.. 各位師兄知啦
作者: seamoncheng    時間: 28-10-2010 22:58

引用:
原帖由 laujeffrey 於 28-10-2010 22:54 發表
而且唔知壞左有無零件換...
ksc.. 各位師兄知啦
咁我覺得M4呢D應該會出番D SPARE PARTS既
好似GLOCK17果D槍款咁...唔會話無PARTS換掛
作者: laujeffrey    時間: 28-10-2010 22:59

引用:
原帖由 seamoncheng 於 28-10-2010 22:58 發表

咁我覺得M4呢D應該會出番D SPARE PARTS既
好似GLOCK17果D槍款咁...唔會話無PARTS換掛
嗯嗯..不過 以g18 經驗... 真係有d....
不過個價錢真係令人卻步
都係等we m4 open bolt 好過
作者: sam524    時間: 28-10-2010 23:02

老老實實...
宜家先出m4已經太遲...
而且又唔係平...
作者: seamoncheng    時間: 28-10-2010 23:05

引用:
原帖由 laujeffrey 於 28-10-2010 22:59 發表

嗯嗯..不過 以g18 經驗... 真係有d....
不過個價錢真係令人卻步
都係等we m4 open bolt 好過
所以話...$3800...佢支野識飛咩
作者: d.s    時間: 28-10-2010 23:17

引用:
原帖由 seamoncheng 於 28-10-2010 23:05 發表

所以話...$3800...佢支野識飛咩
嗯...其實3800已經全金属,我個人覺得以日本牌子嚟講唔算貴,
(想當年小弟枝WA全膠都要3600....)
加上KSC System 7 MP7好評如潮
呢枝System 7 II若果效能,準度,汽化穩定...能繼承甚至可以超越MP7的話,
大家又點睇呢?  
作者: dexter01107    時間: 28-10-2010 23:21

壞左冇件整.3800say good bye
作者: seamoncheng    時間: 28-10-2010 23:29

引用:
原帖由 d.s 於 28-10-2010 23:17 發表

嗯...其實3800已經全金属,我個人覺得以日本牌子嚟講唔算貴,
呢枝System 7 II若果效能,準度,汽化穩定...能繼承甚至可以超越MP7的話 ...
係又唔同呀
如果係既話
作者: danhk    時間: 28-10-2010 23:36

好老實........! M4 系列GBB己經出到爛晒(GXP都出到有仟幾蚊平價WOC系列),KSC呢支M4都係兇多吉少..........!
不如出D未有人出過D SMG GBB 好過......好似Kriss .45, UMP, UZI 系列!
作者: horenhim    時間: 28-10-2010 23:42

引用:

呢枝System 7 II若果效能,準度,汽化穩定...能繼承甚至可以超越MP7的話 ...
如果又有kwa同台版都唔錯, 等得過
作者: seamoncheng    時間: 28-10-2010 23:48

引用:
原帖由 danhk 於 28-10-2010 23:36 發表
好老實........! M4 系列GBB己經出到爛晒(GXP都出到有仟幾蚊平價WOC系列),KSC呢支M4都係兇多吉少..........!
不如出D未有人出過D SMG GBB 好過......好似Kriss .45, UMP, UZI 系列!
如果佢出MP5我會幾有興趣
作者: JBL    時間: 28-10-2010 23:49

作者: d.s    時間: 29-10-2010 00:15

引用:
原帖由 JBL 於 28-10-2010 23:49 發表

贊同,所以我都等緊佢就嚟出果支System 7 MP9,希望比舊款性能更好
S7 MP9??
KSC有講會出咩??
作者: larrygiggs11    時間: 29-10-2010 00:28

引用:
原帖由 d.s 於 29-10-2010 00:15 發表

S7 MP9??
KSC有講會出咩??
師兄…
日版…喺槍街好似已經賣咗個幾禮拜…
作者: FNP90xvhk    時間: 29-10-2010 00:38

引用:

如果真係咁,相信我會再一鑊跳落坑...唉
作者: Diva    時間: 29-10-2010 13:22

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 29-10-2010 00:28 發表

師兄…
S7 MP9 已經賣咗個幾禮拜 ?
真係有d咁嘅事 ?
作者: JBL    時間: 29-10-2010 22:29

作者: JBL    時間: 29-10-2010 22:32

作者: d.s    時間: 29-10-2010 23:06

引用:
原帖由 larrygiggs11 於 29-10-2010 00:28 發表

師兄…
官網就係冇公佈TMP/MP9會出S7
如果係有舊型號而改出S7版,KSC官網係會標明(07),好似M9,M11就有.
新型號一出就係S7就唔會標明(如MP7,226R)
而廣華街賣緊d MP9亦非S7 (TMP/MP9只有日製,冇台版)
點解咁肯定?
皆因MP9嘅匣同TMP係可以共用,而TMP只有舊Hard Kick版,
而所有S7改版鎗嘅匣係不能與舊Hard Kick版共用,
再唔信就去鋪頭拎枝MP9出嚟,拉開個bolt睇下飛機咀就知啦~

作者: rho837    時間: 29-10-2010 23:11

They're too late throwing their M4 GBBR to the market! We've had the solution to fix our problem child M4s. And we would not spend more $$$$$ into new M4 GBBR.......
作者: JBL    時間: 29-10-2010 23:14     標題: 回覆 32# 的帖子

作者: 桸藍    時間: 30-10-2010 00:53

KSC M4A1
原裝有底中,入滿氣可以FULL到一匣,
BLOWBACK 扎實,
小弟原本無諗過會買,但一玩就覺我好FEEL過自己整咗唔知幾多十K既WA,
果然係次世代GBB
作者: seamoncheng    時間: 30-10-2010 01:06

引用:
原帖由 桸藍 於 30-10-2010 00:53 發表
KSC M4A1
小弟原本無諗過會買,但一玩就覺我好FEEL過自己整咗唔知幾多十K既WA,
果然係次世代GBB
真係貢正?
作者: 桸藍    時間: 30-10-2010 01:10

引用:
原帖由 seamoncheng 於 30-10-2010 01:06 發表

真係貢正?
今日試玩過,原裝計,堅正,不過 WE 果枝 39 低玩好多 ~
作者: seamoncheng    時間: 30-10-2010 01:29

引用:
原帖由 桸藍 於 30-10-2010 01:10 發表

今日試玩過,原裝計,堅正,不過 WE 果枝 39 低玩好多 ~
我都係得個知字
我九成九都係入vve支39算
作者: larrygiggs11    時間: 30-10-2010 02:48

引用:
原帖由 d.s 於 29-10-2010 23:06 發表

官網就係冇公佈TMP/MP9會出S7
如果係有舊型號而改出S7版,KSC官網係會標明(07),好似M9,M11就有.
新型號一出就係S7就唔會標明(如MP7,226R)
而廣華街賣緊d MP9亦非S7 (TMP/MP9只有日製,冇台版)
點解咁肯定?
皆因 ...
無緊……
誠邀師兄你落 KW 一轉……到各大槍舖望一望先…
唔想有無謂口角……

若然師兄見到只係HARD KICK upgrade,
小弟當然只會講句…我道行真未夠…
作者: udt    時間: 30-10-2010 08:25

最怕好似mp7咁......
有槍冇匣賣~
作者: 桸藍    時間: 30-10-2010 15:19

引用:
原帖由 udt 於 30-10-2010 08:25 發表
最怕好似mp7咁......
有槍冇匣賣~
有, 好似4XX一隻
作者: MG-42    時間: 30-10-2010 23:21

作者: d.s    時間: 30-10-2010 23:58

引用:
原帖由 桸藍 於 30-10-2010 00:53 發表
KSC M4A1
果然係次世代GBB
嘿嘿~~
有冇諗過將飛機咀嘅出氣針孔再擴大,
仲止唔止底中??
作者: F22    時間: 31-10-2010 04:14

引用:
原帖由 桸藍 於 30-10-2010 15:19 發表

有, 好似4XX一隻
我見到要$5xx一隻喎.............
作者: 桸藍    時間: 31-10-2010 12:12     標題: 回覆 44# 的帖子

咁可能係友情價,當無聽過,SORRY
作者: 桸藍    時間: 31-10-2010 12:13

引用:
原帖由 d.s 於 30-10-2010 23:58 發表

嘿嘿~~
有冇諗過將飛機咀嘅出氣針孔再擴大,
仲止唔止底中??
但BLOWBACK呢,
佢原裝計都又好力又勁BLOWBACK,
我枝WA點呀
作者: Vindicator    時間: 31-10-2010 12:23

引用:
原帖由 桸藍 於 31-10-2010 12:13 發表

但BLOWBACK呢,
我枝WA點呀
買ksc
張你枝wa d野轉過去
再賣左枝wa(或者留番)
作者: seamoncheng    時間: 31-10-2010 16:04

引用:
原帖由 桸藍 於 31-10-2010 12:13 發表

但BLOWBACK呢,
我枝WA點呀
既然ksc果枝咁正....玩ksc啦
作者: macfabrica    時間: 31-10-2010 17:38     標題: 回覆 46# 的帖子

blowback勁?
真係要試下喎
作者: seamoncheng    時間: 31-10-2010 18:01

引用:
原帖由 macfabrica 於 31-10-2010 17:38 發表
blowback勁?
真係要試下喎
我最怕試完又解唔到毒
作者: 桸藍    時間: 31-10-2010 19:13

引用:
原帖由 seamoncheng 於 31-10-2010 16:04 發表

既然ksc果枝咁正....玩ksc啦
不過阿鉛身,未有PARTS賣,
所以要玩住老原先,
作者: seamoncheng    時間: 31-10-2010 19:31

引用:
原帖由 桸藍 於 31-10-2010 19:13 發表

不過阿鉛身,未有PARTS賣,
所以要玩住老原先,
夠爽就得啦
parts方面...又唔會話太擔心無既
m4始終都係大路野
無理由無人出parts既
你又講到成支次世代既gbb咁
作者: d.s    時間: 31-10-2010 22:21

引用:
原帖由 MG-42 於 30-10-2010 23:21 發表

現時街賣果枝唔係S7..  S7果枝未出

師兄你幾時買入先?人地話S7 MP9剛到貨個幾禮拜喎~
你果枝Hard Kick一係就早排入,再唔係就你俾人呃~~

btw....我今日出過一轉KWS,問過有MP9賣嘅鋪頭都係一個答案:[MP9冇S7版....]
睇嚟話到貨個幾禮拜嘅師兄可能係[未來人]...?
作者: MG-42    時間: 31-10-2010 23:50

作者: F22    時間: 1-11-2010 09:45

引用:
原帖由 seamoncheng 於 31-10-2010 19:31 發表

夠爽就得啦
parts方面...又唔會話太擔心無既
m4始終都係大路野
無理由無人出parts既
你又講到成支次世代既gbb咁
KSC野就好難講...................
作者: inl    時間: 1-11-2010 22:11

早兩晚攞咗支KSC M4同WA系統上山試, 涼涼地得+七度左右
KSC都幾直, 咁凍都full得好爽, 只得一隻夾番叉完又再打都咁爽一手full晒清夾
小小執已經夠力 14x m@2.5
WA系統就凍到脚軟

未買過GBB嘅可考慮下KSC
作者: MG-42    時間: 2-11-2010 00:35

作者: Allizard    時間: 2-11-2010 00:39

I'm pretty sure there is no KSC MP9 with System7.
作者: JonathanYuen    時間: 2-11-2010 11:24

I have been thinking about Inokatsu to be my first step into the GBB world, but my friends that are using it said it will need some modifications before it can work properly which worries me. Also they mentioned that the HOP UP will need to be changed inorder for it to go straight... maybe they were just over reacting...

Now that KSC released that M4 System 7 two, I am very interested but can't be sure if it's a good gun.... According to some Ching mentioned above if mag wont get too cold after shooting, that would be a big plus to me.

Can someone plz tell me where can I get this gun at 3800?

Thank You!
作者: rho837    時間: 2-11-2010 12:17

After playing various M4 GBBRs, my only advice is you really need to test them by your own self! You can't just walk in a toygun store test 1 or 2 mags and conclude they are reliable! Its better awaiting your friends or anyone you know to give the fair comment after actual playing for few months of the particular M4 GBBR!

Some advice!
1) Watch out any M4 GBBRs don't manufacture magazines! Or don't have enough mag stocks available on the market!
2) Always reliability come first! Don't rely on looks and feels.
3) Don't modify once you brought it.
4) Don't 100% trust any expensive aftermarket uppers / lowers or any parts and accessories! I saw quite a few of these don't come to quality standards and not fit!
5) Should consider the back ground of the manufacturer! For GBBR (that come with factory mags) I would consider first the well know large name in Taiwan then Japan......!

M4 is always alive! If KSC is factory made reliable! Our friends will let us know.
作者: JonathanYuen    時間: 2-11-2010 14:27

Great comments. Thanks for your help. I should wait a little bit until there's more comments about the gun. Maybe I will get myself a M4 Gbb as Xmas present, as to which brand, lets wait and see ^^.
作者: NCP013    時間: 2-11-2010 15:28

引用:
原帖由 d.s 於 28-10-2010 22:34 發表
生不逢時.....
呢邊有賤價G36大戰,
果邊MP5 GBB又拉開序幕...
遠處仲有枝曉跳殼嘅遊緊埋嚟....

可憐呢枝全金属$3800
Bolt重230g
載彈40+1
出咗都冇人理...
屋企越來越多M4 手揪同粟米筒~~~
作者: 桸藍    時間: 2-11-2010 19:49     標題: 回覆 59# 的帖子

Go to Kwong wah street
作者: Kungz    時間: 3-11-2010 14:27

引用:
原帖由 inl 於 1-11-2010 22:11 發表
早兩晚攞咗支KSC M4同WA系統上山試, 涼涼地得+七度左右
KSC都幾直, 咁凍都full得好爽, 只得一隻夾番叉完又再打都咁爽一手full晒清夾
小小執已經夠力 14x m@2.5
WA系統就凍到脚軟

未買過GBB ...
我想問支野係真數定係玩具數?Thx...
作者: inl    時間: 3-11-2010 18:29     標題: 回覆 64# 的帖子

玩具數
作者: Inty    時間: 4-11-2010 11:29

會唔會出台版呢?? 呢枝好大機會會係我第1枝GBB....(唔計mp7的話)
同想下可以換邊隻骨呢?
THX alot.
作者: rho837    時間: 4-11-2010 12:15

Playing GBBR!

If can save money, must buy USA imported handguards, grip and stock, B.U.S for direct bolt on installation!

Why?

Toy parts worth very little when used.

orginial un-damaged USA imported parts worth 70~85% some even more than 100%+ no matter what with some scratches and old looks.

playing GBBR M4 is only for playing the USA imported parts and accessories hand feel and operation! Of course if they can shoot well! Why not consider into the package!     

Currently, I've sold some un wanted 4 years old used parts! 85% of the original purchased value! That's why I recommand USA imported parts.

作者: d.s    時間: 6-11-2010 00:30

http://www.youtube.com/watch?v=S1mrNxj4Rz8
作者: hansoncheung    時間: 6-11-2010 01:55     標題: 回覆 68# 的帖子

謝謝ds post 片.
ksc 的valve lock設計確實比wa system聰明 , 沒有了wa 系統的磨擦點, 減少了彈匣valve lock, 及 bolt carrier的 wear out.....
而 hammer同bolt carrier 磨擦面的線條(profile)看來亦比 wa 的流暢(應該半徑較大, 有點像真品hammer的profile), 相信兩者間impact時所造成的損耗會比wa的少.
不得不讚ksc工程人員的心思.......
很可惜我已經....買了支wa系統m4上, 同大家一樣,心機同錢都花了不少........ 現在已不能回頭......
買多支又無budget....

作者: 0050100    時間: 6-11-2010 09:18

引用:
原帖由 d.s 於 6-11-2010 00:30 發表
http://www.youtube.com/watch?v=S1mrNxj4Rz8
可以觀望最少多三個月.
作者: Kungz    時間: 6-11-2010 11:27

整走出氣嘴入面個限氣ring係咪會大力d呢?
作者: FNP90xvhk    時間: 6-11-2010 13:33

隻匣580g?
搞到燃起既火又再熄滅...
作者: PMX    時間: 6-11-2010 21:17

除非有一日ksc d parts 同改裝件多過wa , 如果唔係真係唔會諗
作者: Kungz    時間: 6-11-2010 22:15

今日睇過實物,日版果然唔同d,表面處理好靚,槍身內部冇乜空隙好扎實,空槍都幾輕,d重量去晒只匣度… 不過最詭異既係個上身係分開左右兩件既 ...
作者: Legionee    時間: 7-11-2010 20:17

引用:
原帖由 Kungz 於 3-11-2010 14:27 發表

我想問支野係真數定係玩具數?Thx...
MAGPUL PTS 數

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0