標題: 今日行過明槍,跌左$1,600 [打印本頁]

作者: BMW    時間: 17-11-2010 19:25     標題: 今日行過明槍,跌左$1,600

KA GBB M4 賣$1,600 终於忍唔住手敗左返嚟,唔知各位師兄對KA M4GBB有咩評價 ?
作者: JBL    時間: 17-11-2010 20:12     標題: 回覆 1# 的帖子

作者: BMW    時間: 17-11-2010 20:16

引用:
原帖由 JBL 於 17-11-2010 20:12 發表
好槍一支,不過隻匣好快漏氣.......
我仲買多左幾隻 , 師兄 , 可以用其他牌子匣嗎 ?
作者: Vindicator    時間: 17-11-2010 21:00

引用:
原帖由 BMW 於 17-11-2010 20:16 發表

我仲買多左幾隻 , 師兄 , 可以用其他牌子匣嗎 ?
PROWIN
作者: 桸藍    時間: 17-11-2010 21:31

i recommend prowin
作者: 061084    時間: 17-11-2010 23:12

引用:
原帖由 桸藍 於 17/11/2010 09:31 PM 發表
i recommend prowin
我都有支KA,請問邊道有得賣和市價係幾多?想入番幾隻!
作者: macfabrica    時間: 18-11-2010 00:36

Prowin for sure!

$1600蚊又幾抵玩......想入多支tim
作者: 2slow    時間: 18-11-2010 10:18     標題: 回覆 1# 的帖子

師兄有無相睇下?
作者: 桸藍    時間: 18-11-2010 18:55     標題: 回覆 6# 的帖子

明記唔知重有冇,QQF都可以SEE SEE
作者: BMW    時間: 18-11-2010 22:38

今日心大心細 , 終於又跌多 $1,600 , 唉 , 又變左長期糧尾 , 慘 , 慘 , 慘

圖片附件: IMG_0612.JPG (18-11-2010 22:38, 67.87 KB) / 該附件被下載次數 99

圖片附件: IMG_0613.JPG (18-11-2010 22:38, 82.84 KB) / 該附件被下載次數 91

作者: F22    時間: 18-11-2010 22:44

引用:
原帖由 BMW 於 18-11-2010 22:38 發表
今日心大心細 , 終於又跌多 $1,600
一日最衰都係你,搞到我都唔見咗千六蚊............... (講笑)

不過,買嚟套料都抵............

圖片附件: 18112010039.jpg (18-11-2010 22:44, 90.46 KB) / 該附件被下載次數 122

圖片附件: 18112010045.jpg (18-11-2010 22:44, 83.43 KB) / 該附件被下載次數 104

圖片附件: 18112010041.jpg (18-11-2010 22:44, 77.73 KB) / 該附件被下載次數 103

圖片附件: 18112010042.jpg (18-11-2010 22:44, 82.98 KB) / 該附件被下載次數 114

作者: BMW    時間: 18-11-2010 22:49

引用:
原帖由 F22 於 18-11-2010 22:44 發表

一日最衰都係你,搞到我都唔見咗千六蚊............... (講笑)
你呢度點只 $1,600
作者: F22    時間: 18-11-2010 22:55

引用:
原帖由 BMW 於 18-11-2010 22:49 發表

你呢度點只 $1,600
其實份頭擺咗响度好耐,放唔出就諗住砌番,所以我只係用1600買支槍砌返好過執件砌........
作者: macfabrica    時間: 19-11-2010 01:29     標題: 回覆 13# 的帖子

X......今個月洗大左,跌唔到1600
我條SOCOM GEAR cheap骨冇著落tim
作者: Vindicator    時間: 19-11-2010 22:14

引用:
原帖由 F22 於 18-11-2010 22:44 發表

又多左枝
作者: F22    時間: 20-11-2010 00:53

引用:
原帖由 Vindicator 於 19-11-2010 22:14 發表

又多左枝
如果你有一份前段,鏡同腳架放响度封塵,倒不如砌多支...........
但係執件砌一定唔只$1600,淨係KA身都九百幾,GP尾通$250(國產唔多得),一條bolt又百幾,hop up座/hop up膠又二百,都已經千五,仲有大把濕星野未計......
KA呢支,係個bolt catch要改少少令佢彈高啲之外(其實唔整都得)可以話冇野好整,條bolt 個lock bolt位仲種埋鋼支強化,連hop up都唔使搞.....

我部相機比阿媽攞咗去旅行,得手機影得唔清............

圖片附件: 20112010055.jpg (20-11-2010 00:53, 95.75 KB) / 該附件被下載次數 99

作者: 豬肥    時間: 20-11-2010 01:07

有無cqbr長度版
作者: F22    時間: 20-11-2010 01:22

引用:
原帖由 豬肥 於 20-11-2010 01:07 發表
有無cqbr長度版
冇,去買條國產外管百零蚊之嘛
作者: 豬肥    時間: 20-11-2010 01:24

玩過wa->we
而家玩番aeg
睇完呢個post又想玩番gbb
作者: F22    時間: 20-11-2010 01:34

引用:
原帖由 豬肥 於 20-11-2010 01:24 發表
玩過wa->we
而家玩番aeg
睇完呢個post又想玩番gbb
對我嚟講,AEG已經變咗雞肋,"食之無味,棄之可惜"...............
作者: macfabrica    時間: 20-11-2010 01:58

我淨係想要一個上身......其實......奈何冇得配
作者: hktropper    時間: 20-11-2010 02:45

引用:
原帖由 豬肥 於 20-11-2010 01:07 發表
有無cqbr長度版
Yes

作者: BMW    時間: 20-11-2010 12:27

引用:
原帖由 F22 於 20-11-2010 01:34 發表

對我嚟講,AEG已經變咗雞肋,"食之無味,棄之可惜"...............
我而家淨係留返 PTW
作者: BMW    時間: 20-11-2010 12:28

引用:
原帖由 hktropper 於 20-11-2010 02:45 發表

Yes
師兄,CQB 要幾錢?
作者: macfabrica    時間: 20-11-2010 15:38     標題: 回覆 22# 的帖子

出多左款CQBR版咩?
作者: dickyan28    時間: 21-11-2010 00:47

1) 想請教下咁多位師兄, KA枝GBB M4A1內部運作部件是否全以亞鉛(鋅合金)製造? (今日行槍街問過, 槍鋪咁樣回答)

2) 以耐用度黎講, 亞鉛(鋅合金)壽命其實真係會唔會比鋼制產品短好多呢?

3) 將來遇到要更換內部零件的話, 是否市面一般for WA系統既零件都啱裝呢?
作者: F22    時間: 21-11-2010 02:09

引用:
原帖由 dickyan28 於 21-11-2010 00:47 發表

1) 想請教下咁多位師兄, KA枝GBB M4A1內部運作部件是否全以亞鉛(鋅合金)製造? (今日行槍街問過, 槍鋪咁樣回答)

2) 以耐用度黎講, 亞鉛(鋅合金)壽命其實真係會唔會比鋼制產品短好多呢?

3) 將來遇到 ...
1.扳機組係亞鉛,bolt catch係鋼造,另外條bolt 個lock bolt位有種鋼支強化
2.一定,所以玩到殘先換...........
3.得
作者: dickyan28    時間: 21-11-2010 12:30     標題: 回覆 27# 的帖子

多謝哂F22師兄既解說
想請教多少少問題,
1)見好多師兄都話PROWIN匣正(但貴好多), KA枝M4可以用嗎? 需唔需要修整先可以用?
2)因為都有唔少師兄提過KA匣容易漏氣, 如果漏氣又同唔同WA匣既解決方法一樣, 換O-ring就可以搞掂呢?
作者: Vindicator    時間: 21-11-2010 14:28

引用:
原帖由 F22 於 20-11-2010 00:53 發表

如果你有一份前段,鏡同腳架放?度封塵,倒不如砌多支...........
但係執件砌一定唔只$1600,淨係KA身都九百幾,GP尾通$250(國產唔多得),一條bolt又百幾,hop up座/hop up膠又二百,都已經千五,仲有大 ...
係支鏡怕震壞…
作者: F22    時間: 21-11-2010 21:30

引用:
原帖由 dickyan28 於 21-11-2010 12:30 發表
多謝哂F22師兄既解說
想請教多少少問題,
1)見好多師兄都話PROWIN匣正(但貴好多), KA枝M4可以用嗎? 需唔需要修整先可以用?
2)因為都有唔少師兄提過KA匣容易漏氣, 如果漏氣又同唔同WA匣既解決方法一樣, 換O- ...
1.可以直上(已試gen1),但最好磨簿飛機方型入氣咀右邊,即係跳殼位嗰面,因為prowin匣隻valve lock連轆仔比較厚,連發時會頂到飛機而唔順..........
2.一模一樣
作者: BMW    時間: 23-11-2010 16:18

嘩 ! XXXXX d KA 閘打第 2 閘就漏氣
作者: RCman    時間: 23-11-2010 16:21

KA magazine 真係甘差?
作者: BMW    時間: 23-11-2010 16:26

引用:
原帖由 RCman 於 23-11-2010 16:21 發表
KA magazine 真係甘差?
我覺得係 , 拎去明槍都話冇得整 , 買果陣又話點點點 , 又話有零件 , 有問題啦 , 又話冇得整 , 而家幾隻閘就咁擺係度
唔得唔好叫人買呀嗎 ! 正 PK , 遲早我就咁掉 X 左係明槍門口 !
真係火都嚟 X 埋

作者: RCman    時間: 23-11-2010 16:33

本來我見呢個post話支KA只係1.6K甘平....打算買支拆出來改做用。
甘....師兄你有咩野見解?
我本來想砌一支10" Noveske rail + Vltor stocks
我基本齊料只係欠主體。
自己有二支猪P都OK正常,Magazine差過十幾次氣都健健康康。
所以想試下KA添
作者: BMW    時間: 23-11-2010 16:38

引用:
原帖由 RCman 於 23-11-2010 16:33 發表
本來我見呢個post話支KA只係1.6K甘平....打算買支拆出來改做用。
甘....師兄你有咩野見解?
我本來想砌一支10" Noveske rail + Vltor stocks
我基本齊料只係欠主體。
自己有二支猪P都OK正常,Magazine差過 ...
支槍我諗幾好 , 係 d 闡真係  , ~唉
作者: RCman    時間: 23-11-2010 16:45

又請問師兄,甘 Bomber Magazine入唔入到KA身?
另,我猪P magazine又入唔入到KA身呢?
thanks
作者: BMW    時間: 23-11-2010 17:26

引用:
原帖由 RCman 於 23-11-2010 16:45 發表
又請問師兄,甘 Bomber Magazine入唔入到KA身?
thanks
咁我又唔清楚喎 , 都係 PROWIN 閘穩陣
作者: 061084    時間: 24-11-2010 00:03

有冇人開到個火冒?我用大鉗都開唔到,火冒都花晒!
作者: F22    時間: 24-11-2010 07:45

引用:
原帖由 BMW 於 23-11-2010 16:18 發表
嘩 ! XXXXX d KA 閘打第 2 閘就漏氣
我嗰支打咗5隻匣都未漏氣喎...........
作者: F22    時間: 24-11-2010 07:46

引用:
原帖由 061084 於 24-11-2010 00:03 發表
有冇人開到個火冒?我用大鉗都開唔到,火冒都花晒!
左牙嚟喎?我用手搞掂咗啦..........
仲有,用大鉗不如用士把嗱..............  

作者: F22    時間: 24-11-2010 07:47

引用:
原帖由 RCman 於 23-11-2010 16:45 發表
thanks
Bomber得
猪P都得
作者: Vindicator    時間: 24-11-2010 07:50

引用:
原帖由 F22 於 24-11-2010 07:47 發表

Bomber得
猪P都得
咪猪P....
Bomber好過...
作者: F22    時間: 24-11-2010 07:52

引用:
原帖由 Vindicator 於 24-11-2010 07:50 發表

咪猪P....
Bomber好過...
佢係問入唔入到............
我都係建議pro win............
作者: fire23wong    時間: 24-11-2010 08:48

Bomber +1
作者: RCman    時間: 24-11-2010 11:45

引用:
原帖由 Vindicator 於 24-11-2010 07:50 發表

咪猪P....
Bomber好過...
是呀,師兄。
因為我有猪P magazine,
如果要比$買,我都會買bomber or ProWin
不過,問題昨晚解決了,都係放棄KA
作者: Vindicator    時間: 24-11-2010 18:27

引用:
原帖由 RCman 於 24-11-2010 11:45 發表

是呀,師兄。
因為我有猪P magazine,
如果要比$買,我都會買bomber or ProWin
不過,問題昨晚解決了,都係放棄KA
最大問題係gp匣如果死wa佬你就一定要買佢果個專用死wa佬(wa佬個o-ring都係專用),$220
但佢隻匣先大約$400以下
當我傻瓜....

作者: macfabrica    時間: 24-11-2010 19:01     標題: 回覆 40# 的帖子

我果支又係實到X街,個火帽花左了....

而家諗緊好唔好轉短管...
作者: 061084    時間: 26-11-2010 19:31

引用:
原帖由 macfabrica 於 24/11/2010 07:01 PM 發表
我果支又係實到X街,個火帽花左了....

而家諗緊好唔好轉短管...
咁你而加開唔開到?不如教吓我!
我而加都仲係開唔到!!!

作者: F22    時間: 26-11-2010 19:48

引用:
原帖由 061084 於 26-11-2010 19:31 發表

都話用士把拿咯...................

圖片附件: 26112010066.jpg (26-11-2010 19:48, 40.27 KB) / 該附件被下載次數 110

作者: Vindicator    時間: 26-11-2010 19:50

引用:
原帖由 061084 於 26-11-2010 19:31 發表

唔係左就係右....
作者: F22    時間: 26-11-2010 19:56

引用:
原帖由 Vindicator 於 26-11-2010 19:50 發表

唔係左就係右....
即係冇答過..................
KA係逆牙,即由右向左方向鬆...........
作者: 061084    時間: 26-11-2010 21:09

引用:
原帖由 F22 於 26/11/2010 07:56 PM 發表

即係冇答過..................
KA係逆牙,即由右向左方向鬆...........
謝!!!
作者: F22    時間: 1-12-2010 08:56

收到樓主聲淚俱下既求救PM,問我為何用pro-win匣會冇連發呢?所以我响度作簡單教學............

其實唔只KA,用GP bolt一樣會比pro-win匣隻valve lock隻轆仔刮到飛機右邊入氣咀而冇連發....

一句講晒:磨啦............不要問,只要信........磨咗包你有auto..............

圖片附件: 01122010083.jpg (1-12-2010 08:56, 67.71 KB) / 該附件被下載次數 90

圖片附件: 01122010074.jpg (1-12-2010 08:56, 59.2 KB) / 該附件被下載次數 103

圖片附件: 01122010067.jpg (1-12-2010 08:56, 48.97 KB) / 該附件被下載次數 92

作者: f22a    時間: 1-12-2010 10:09

借此post請教F22師兄,如果INO原廠鋼Bolt Carrier改裝Enxrgy塑膠Bolt,再配合Prx-Win二代匣,如想連發暢順,是否也應該打磨塑膠Bolt的右邊入氣呢?謝謝賜教!

作者: F22    時間: 1-12-2010 12:05

引用:
原帖由 f22a 於 1-12-2010 10:09 發表
借此post請教F22師兄,如果INO原廠鋼Bolt Carrier改裝Enxrgy塑膠Bolt,再配合Prx-Win二代匣,如想連發暢順,是否也應該打磨塑膠Bolt的右邊入氣呢?謝謝賜教!
師兄個名?
入番正題:如果連發時快時慢,飛機入氣咀又有刮蝕痕跡都可以試吓磨,反正唔會影響到火力,但最緊要連發暢順啫...
作者: BMW    時間: 2-12-2010 00:53

引用:
原帖由 F22 於 1-12-2010 08:56 發表
收到樓主聲淚俱下既求救PM,問我為何用pro-win匣會冇連發呢?所以我响度作簡單教學............
其實唔只KA,用GP bolt一樣會比pro-win匣隻valve lock隻轆仔刮到飛機右邊入氣咀而冇連發....;mbo ...
多謝師兄指教
作者: BMW    時間: 2-12-2010 00:55

原來 KA  係裝唔到真數退閘制
作者: F22    時間: 2-12-2010 07:49

引用:
原帖由 BMW 於 2-12-2010 00:53 發表

多謝師兄指教
客氣客氣.................咁搞掂未先?
另外,師兄有冇與趣去一月十六日CGF大game呀? 攞埋嚟一齊玩GBB吖............
作者: F22    時間: 2-12-2010 07:56

引用:
原帖由 BMW 於 2-12-2010 00:55 發表
原來 KA  係裝唔到真數退閘制
KA=GP=AGM=金弓 =WA槍身短3mm
prime身,井性,毒虫它先裝到真數退閘制............
作者: BMW    時間: 2-12-2010 10:17

引用:
原帖由 F22 於 2-12-2010 07:49 發表

客氣客氣.................咁搞掂未先?
另外,師兄有冇與趣去一月十六日CGF大game呀? 攞埋嚟一齊玩GBB吖............
ok 呀 , 不過輪到要整 d KA 閘
1月 ? ok 呀
作者: Hkpolice-Psu    時間: 2-12-2010 10:18

引用:
原帖由 F22 於 1-12-2010 12:05 發表

師兄個名?
入番正題:如果連發時快時慢,飛機入氣咀又有刮蝕痕跡都可以試吓磨,反正唔會影響到火力,但最緊要連發暢順啫...
你地兩個D對答睇到我以為你地自問自答...
作者: f22a    時間: 2-12-2010 10:31

小弟(f22a)只是二打六菜鳥一名,那能與資深之F22兄相比,還需繼續於此論壇向各師兄前輩討教學習呢。
作者: hin_1213    時間: 2-12-2010 10:56

尋日行過明搶,好似無放出黎,又勁多人,睇黎無晒貨......
作者: F22    時間: 2-12-2010 18:18

引用:
原帖由 BMW 於 2-12-2010 10:17 發表

ok 呀 , 不過輪到要整 d KA 閘
1月 ? ok 呀
如果ok請去呢度報名............
http://www.civiliangunner.com/cgf/viewthread.php?tid=70756&extra=&page=1

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0