標題: 今日收到風 [打印本頁]

作者: queen    時間: 27-3-2011 02:13     標題: 今日收到風

GBB嘅SA80好快會見街, 會出SA80A1先, 仲跟SUSAT......
之後仲有...P90, AUG, MP5...................................
作者: Andy    時間: 27-3-2011 02:14

MP5 我由 09年聽到宜家
如果係我們牌的話..
作者: jackass    時間: 27-3-2011 03:53

引用:
原帖由 queen 於 27-3-2011 02:13 發表
GBB嘅SA80好快會見街, 會出SA80A1先, 仲跟SUSAT......
之後仲有...P90, AUG, MP5...................................
講左好耐喇

除左廠方用黎自High既自拍片外

影都唔見

唔好話咩

上年放風話8月會出既M系 Open Kit

而家仲未見呀
作者: 小子M    時間: 7-4-2011 13:06

引用:
原帖由 queen 於 27-3-2011 02:13 發表
師兄, 想問下如有魚骨版本的SA80會何時出, 至於鏡, 是否用回Star SUSAT, 還是要用返佢個隻SUSAT先可低受到劇烈震動?
作者: navyjaa    時間: 7-4-2011 13:12

睇黎我支 泡菜L85 可以退役啦 !! ~

作者: daniel999    時間: 7-4-2011 13:20

吹左好耐..........................
作者: queen    時間: 7-4-2011 13:28

as I know...they will produce the Rail A2 verison too.......

And...I forget to ask about the SUSAT....because....I......use the real one.......
作者: rYaN    時間: 7-4-2011 14:14

出aug先都唔出SCAR H先。唉!
作者: 2slow    時間: 7-4-2011 14:33

出AUG咁正? 好喎...
作者: jn_jona    時間: 7-4-2011 14:42

scar-h AR......幾時先有ar....
作者: rYaN    時間: 7-4-2011 14:47

唔好講咁遠!m4 ob仲未有!
作者: timchung2007    時間: 7-4-2011 14:55

M4 open bolt!
作者: rho837    時間: 7-4-2011 14:56

Yes! AUG! Any OZ Styre version?  
作者: rYaN    時間: 7-4-2011 18:39

MK14 EBR MOD1又冇左影,...
作者: hung    時間: 8-4-2011 22:29

吖!風有佢吹把啦,見到貨出嚟先算!
作者: hwwong    時間: 8-4-2011 23:44

我諗d"風"好似香港d八號風球咁,十次有九次打唔成..
作者: 061084    時間: 8-4-2011 23:55

WE吹到而加支MP5都仲未出
作者: f22a    時間: 9-4-2011 00:42

老實講
如果喜歡的槍款有其他廠出
我也不會考慮"我們"牌
但可惜SCAR及L-85都好像只有"我們"
也就只好勇敢面對"我們"吧
SCAR已入手了
L-85儘管來吧
作者: F22    時間: 9-4-2011 08:57

引用:
原帖由 f22a 於 9-4-2011 00:42 發表
老實講
如果喜歡的槍款有其他廠出
我也不會考慮"我們"牌
但可惜SCAR及L-85都好像只有"我們"
也就只好勇敢面對"我們"吧
SCAR已入手了
L-85儘管來吧
我都有啲興趣買份scar ob kit 嚟改馬沙打.........
我就唔信整唔到.........
作者: rYaN    時間: 9-4-2011 11:59

引用:
原帖由 061084 於 8-4-2011 11:55 PM 發表
WE吹到而加支MP5都仲未出
有一次打gbb game,聽阿邊個邊個講,we mp5係做好左個版,,不過唔會出住,一定等到人地出左先,佢地先會出,,
因為佢話we每次都出新槍先,,之後人地就睇住佢地黎打,
今次要掉返轉wor

作者: ayaka    時間: 9-4-2011 12:17

E排我們出槍出得好慢呢.....早排密密出
希望快D出支SCAR-H啦.....我會轉會去"我們"架
不過到時又要買多一堆pouch了
作者: ayaka    時間: 9-4-2011 12:19

引用:
原帖由 rYaN 於 9-4-2011 11:59 發表

有一次打gbb game,聽阿邊個邊個講,we mp5係做好左個版,,不過唔會出住,一定等到人地出左先,佢地先會出,,
今次要掉返轉wor
e個唔通係vfz一貫既策略
作者: rYaN    時間: 9-4-2011 12:22

引用:
原帖由 ayaka 於 9-4-2011 12:17 PM 發表
E排我們出槍出得好慢呢.....早排密密出
希望快D出支SCAR-H啦.....我會轉會去"我們"架
不過到時又要買多一堆pouch了
希望係搞緊d好野啦...
作者: louisli    時間: 9-4-2011 13:26

好期望有FAMAS
作者: 桸藍    時間: 9-4-2011 20:09

mp5 我應該買VFC,如果 我們上年出咗可能就買咗佢
作者: rYaN    時間: 10-4-2011 19:57

M4 2星期後會出!售價約$4xx
作者: RYODLi    時間: 10-4-2011 20:03

引用:
原帖由 louisli 於 9-4-2011 13:26 發表
好期望有FAMAS
有既話真係貴一貴都應該買
作者: PMX    時間: 10-4-2011 23:32

佢一日唔改 Trigger unit 附近d 核突鑼絲 , 我一日都唔會對佢d 槍有興趣 ....
作者: jackytkh    時間: 10-4-2011 23:36

引用:
原帖由 queen 於 7-4-2011 13:28 發表
as I know...they will produce the Rail A2 verison too.......

And...I forget to ask about the SUSAT....because....I......use the real one.......
rail a2都唔錯xd
作者: Terryimac    時間: 11-4-2011 00:11

引用:
原帖由 rYaN 於 10-4-2011 19:57 發表
套kit ???
作者: rYaN    時間: 11-4-2011 10:26

引用:
原帖由 Terryimac 於 11-4-2011 12:11 AM 發表

套kit ???
YES
作者: nishi    時間: 11-4-2011 11:37

引用:
原帖由 rYaN 於 11-4-2011 10:26 發表

YES
唔知會唔會連埋M16A1,同埋隻短夾一齊出呢
恨左隻短夾好耐
作者: rYaN    時間: 11-4-2011 12:03

引用:
原帖由 nishi 於 11-4-2011 11:37 AM 發表

唔知會唔會連埋M16A1,同埋隻短夾一齊出呢
恨左隻短夾好耐
16A1係跟短匣出,..
作者: hakchun    時間: 12-4-2011 08:45     標題: 真係!

引用:
原帖由 rYaN 於 10-4-2011 19:57 發表
終於等到la
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 11:25

引用:
原帖由 hakchun 於 12-4-2011 08:45 AM 發表

終於等到la
同SCAR KIT噤上下..不過冇外管
作者: timchung2007    時間: 12-4-2011 11:31

How about inner barrel? will different length of barrel be offered?
作者: timchung2007    時間: 12-4-2011 11:35

Should i wait for the open bolt kit or should i go kings arms?
作者: bbc100    時間: 12-4-2011 12:17

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 11:25 發表

同SCAR KIT噤上下..不過冇外管
用反舊個條外管?
咁請問會否有唔同內管長度供選擇?
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 12:31

引用:
原帖由 timchung2007 於 12-4-2011 11:35 AM 發表
Should i wait for the open bolt kit or should i go kings arms?
Plz think it youeself
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 12:32

引用:
原帖由 bbc100 於 12-4-2011 12:17 PM 發表

用反舊個條外管?
咁請問會否有唔同內管長度供選擇?
拿,我就冇特別問過..
不過聽講係有分M4 STD 14.5" AND CQBR 10.5"既分別
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 12:33

其實如果你要其他長度既管,不過你問下3軍有冇M14條管買..再自己CUT
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 12:40

我冇特別問過M16A3呀...不過好似話1次過出哂噤多唔同既KIT..姐係416,M4,CQBR噤,,噤照諗應該有既
作者: NCP013    時間: 12-4-2011 13:14

引用:
原帖由 PMX 於 10-4-2011 23:32 發表
佢一日唔改 Trigger unit 附近d 核突鑼絲 , 我一日都唔會對佢d 槍有興趣 ....
UMM.......試問邊個AR-15 既GBB LOWER一打開會覺得開胃.......特別係份撞針....
作者: N_G    時間: 12-4-2011 15:03

引用:

今次要掉返轉wor
m14又獨市 , scar又獨市 , m4又唔係佢第一個出......唔成立喎
作者: 101653    時間: 12-4-2011 15:07

引用:

今次要掉返轉wor
AK會行先
作者: derek    時間: 12-4-2011 16:15

好期待啊......... SA80
如果出埋A2就更好
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 16:17

引用:
原帖由 N_G 於 12-4-2011 03:03 PM 發表

m14又獨市 , scar又獨市 , m4又唔係佢第一個出......唔成立喎
我聽咩我就講咩,,冇需要幫佢,
不過,,SCAR..本來有間睇住佢黎打既..不過冇左影姐..
同埋噤要CHECK返...邊個枝MP5有相先WOR...
已我記得,,係WE有個未做好既MP5身出先WOR
同埋..G36宜家有幾間都出..不過都係WE出先WOR
作者: nishi    時間: 12-4-2011 16:18

順口問句, 有冇人知SCAR OPEN BOLT成槍有番齊MARKING未?
THX VERY MUCH
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 16:18

引用:
原帖由 derek 於 12-4-2011 04:15 PM 發表
好期待啊......... SA80
如果出埋A2就更好
聽講係英軍落左ORDER做TRAINING GUN所以冇啦啦噤快跑出
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 16:19

引用:
原帖由 nishi 於 12-4-2011 04:18 PM 發表
順口問句, 有冇人知SCAR OPEN BOLT成槍有番齊MARKING未?
THX VERY MUCH
聽講好似未傾掂..如果唔等得,,自己去LASER啦
作者: nishi    時間: 12-4-2011 16:22

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 16:19 發表

聽講好似未傾掂..如果唔等得,,自己去LASER啦
呵,幫人問問罷了
不過我自己都有意入碌OB版...
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 16:26

引用:
原帖由 nishi 於 12-4-2011 04:22 PM 發表

呵,幫人問問罷了
不過我自己都有意入碌OB版...
小弟上星期日打GAME,,用SCAR..只係改左HOPUP膠同埋NPAS,...用0.25G BB...打到50M直去....
不過..我同D朋友加埋有3枝SCAR..3枝打到最後都打柴...都係死係個飛機彈弓到,...
即日我都反映左個問題,佢琴晚就去左台灣....希望會改善
作者: nishi    時間: 12-4-2011 16:31

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 16:26 發表

小弟上星期日打GAME,,用SCAR..只係改左HOPUP膠同埋NPAS,...用0.25G BB...打到50M直去....
不過..我同D朋友加埋有3枝SCAR..3枝打到最後都打柴...都係死係個飛機彈弓到,...
即日我都反映左個問題,佢琴晚就去左台灣 ...
我改細力之後拎去打CQB咋,OUTDOOR對住一大堆AEG廢事玩GBB啦...我技術又唔係好
不過,死左飛機彈弓都有得修理吧?
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 16:33

引用:
原帖由 nishi 於 12-4-2011 04:31 PM 發表

我改細力之後拎去打CQB咋,OUTDOOR對住一大堆AEG廢事玩GBB啦...我技術又唔係好
不過,死左飛機彈弓都有得修理吧?
有,,不過未有貨....不過好可能係彈弓本身太林....
作者: nishi    時間: 12-4-2011 16:37

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 16:33 發表

有,,不過未有貨....不過好可能係彈弓本身太林....
我加陣支SCAR最煩就係擊鎚組,要黎鎖住粒BEARING(同支BOLT卡住果粒)果支PIN...
成日鬆出黎之後JAM住個BOLT...之前拎去整過,成組TRIGGER換左比我,加陣又黎了...
作者: bbc100    時間: 12-4-2011 16:41

我支士加有隻飛機打打下變左形添……
作者: bbc100    時間: 12-4-2011 16:43

引用:
原帖由 nishi 於 12-4-2011 16:37 發表

我加陣支SCAR最煩就係擊鎚組,要黎鎖住粒BEARING(同支BOLT卡住果粒)果支PIN...
成日鬆出黎之後JAM住個BOLT...之前拎去整過,成組TRIGGER換左比我,加陣又黎了...
我都有尼個問題,最後谷鬼氣成組換左ra
作者: f22a    時間: 12-4-2011 16:52

小弟的SCAR開膛買了2星期(回膛桿加厚改良版)
打了3至4匣
暫時健康
但發現Bolt 底已被Hammer的轆仔磨了一條坑
最可怕的是Bolt 底前端與飛機連接處被Hammer的轆仔撞成斜面
現在擔心那Hammer的轆仔會撞壞飛機
請問玩開SCAR的師兄們有否這情況
又有何補救辦法呢
多謝賜教
作者: nishi    時間: 12-4-2011 16:54

引用:
原帖由 f22a 於 12-4-2011 16:52 發表
打了3至4匣
暫時健康
最可怕的是Bolt 底前端與飛機連接處被Hammer的轆仔撞成斜面
請問 ...
聽聞OB版個BOLT改左用亞鉛...
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 17:23

引用:
原帖由 nishi 於 12-4-2011 04:37 PM 發表

再換...
作者: nishi    時間: 12-4-2011 17:24

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 17:23 發表

再換...
保養過左
唯有換套OB KIT
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 17:30

引用:
原帖由 f22a 於 12-4-2011 04:52 PM 發表
打了3至4匣
暫時健康
請問 ...
全中...我宜家反映左依個問題!
個BOLT底打到變形,噤你一開槍,,個BOLT就會向後
但係個飛機仲係插住個HOPUP噴氣,
之後個BOLT去到最後果個位,,飛機彈弓就開始拉個飛機返黎..
不過因為BOLT底打到變形,有機會會夾住個飛機O RING果個位.入唔到BOLT入面..
係依個時候,,個BOLT要向前啦..
個BOLT不斷向前,但係飛機回唔到位.
搞到飛機有少少而位,當個BOLT去到最前,,,條彈弓仲返到位..就淆左囉..
打多2槍,,,斷埋
作者: bbc100    時間: 12-4-2011 20:47

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 17:30 發表

之後個BOLT去到最後果個位,,飛機彈弓就開始拉個飛機返黎..
不過因為BOLT底打到變形,有 ...
我諗我隻飛機都係差唔多原因而淆左…
作者: f22a    時間: 12-4-2011 21:35

引用:
原帖由 rYaN 於 12-4-2011 17:30 發表

不過因為BOLT底打到變形,有 ...
看到Bolt底的磨損情況
我看不到10匣就要報銷Bolt或飛機
所以現在惟有將SCAR封存不敢再打
希望將來有鋼製補品Bolt 更換
但價錢就~~~~~~~~~~~
其實這SCAR 的亞鉛Bolt完全是悲劇

作者: zgug    時間: 12-4-2011 22:06

他們有鋁制輕Bolt出售
作者: koon008    時間: 12-4-2011 22:10     標題: 回覆 65# 的帖子

邊到有得買呀??
作者: rYaN    時間: 12-4-2011 22:42

引用:
原帖由 f22a 於 12-4-2011 09:35 PM 發表

看到Bolt底的磨損情況
我看不到10匣就要報銷Bolt或飛機
所以現在惟有將SCAR封存不敢再打
希望將來有鋼製補品Bolt 更換
但價錢就~~~~~~~~~~~
其實這SCAR 的亞鉛Bolt完全是悲劇
如果出鋼...比你都唔好用啦...
等RA出鋁BOLT好過
作者: f22a    時間: 13-4-2011 00:20

其實香港的TSZ曾出了不少"我們"的補品
價格也算公道
未知TSZ會否出條補品Bolt俾SCAR呢
作者: f22a    時間: 13-4-2011 00:20

Del
作者: timchung2007    時間: 13-4-2011 07:38

Bomber used to make a aluminum bolt for Brass tube version Scar, will it work with the new Open bolt system?
作者: nishi    時間: 13-4-2011 09:24

其實聽人講, WE呢排係咪轉多左用呢類豆腐金屬?
我FD之前話, WE把GBB M14 D 金屬件都係打兩打就變晒形...
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 11:09

引用:
原帖由 nishi 於 13-4-2011 09:24 AM 發表
其實聽人講, WE呢排係咪轉多左用呢類豆腐金屬?
我FD之前話, WE把GBB M14 D 金屬件都係打兩打就變晒形...
其實不嬲都係噤
作者: nishi    時間: 13-4-2011 11:25

差D唔記得左M4條脆皮CHARGING HANDLE
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 11:32

引用:
原帖由 nishi 於 13-4-2011 11:25 AM 發表
差D唔記得左M4條脆皮CHARGING HANDLE
NONONO!唔係CHARGING HANDLE脆!係做厚左個L位..所以個BOLT會撞爛佢姐..
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 11:35

引用:
原帖由 f22a 於 13-4-2011 12:20 AM 發表
其實香港的TSZ曾出了不少"我們"的補品
價格也算公道
未知TSZ會否出條補品Bolt俾SCAR呢
你去下3軍睇下佢地出D鎚..包包都生哂"金秀"...
同埋佢地既教力芯,,係垃圾之作,,早就對佢冇哂信心
作者: nishi    時間: 13-4-2011 11:36

引用:
原帖由 rYaN 於 13-4-2011 11:32 發表

NONONO!唔係CHARGING HANDLE脆!係做厚左個L位..所以個BOLT會撞爛佢姐..
真係唔得佢死,果日打打下"PANG"一聲,已經知係佢斷左
之後斷左果忽仲夾左係個CHAMBER度,支BOLT因為後退左少少入BUFFER TUBE, 拆唔開支槍
但CHARGING HANDLE斷左又拉唔後支BOLT,就咁推後支BOLT又好似比野卡住左...
最後好好彩咁鑿得番斷左果截出黎
作者: f22a    時間: 13-4-2011 11:43     標題: 回覆 75# 的帖子

那是否只有等Rx-Tech出的補品Bolt是唯一出路
另師兄提及別用鋼Bolt
是甚麼原因呢
是否會打壞#27及#66零件呢
多謝賜教
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 11:43

拆尾通囉
作者: nishi    時間: 13-4-2011 11:44

引用:
原帖由 rYaN 於 13-4-2011 11:43 發表
拆尾通囉
果時唔多識拆
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 11:47

引用:
原帖由 f22a 於 13-4-2011 11:43 AM 發表
那是否只有等Rx-Tech出的補品Bolt是唯一出路
另師兄提及別用鋼Bolt
是甚麼原因呢
是否會打壞#27及#66零件呢
多謝賜教
照諗用鋼會打爆其他PARTS,
唔好成日諗住用鋼咪唔會爛囉...
係..個BOLT唔會爛,,不過其他PARTS會承受更大既損耗
你換左鋼就知問題大啦..

作者: rYaN    時間: 13-4-2011 16:22

其實有冇人好中意果枝P90既?我收到DD風WOR
作者: timchung2007    時間: 13-4-2011 16:28

Will the p90 be cheap? it is made out of plastic and is smaller than a g36, great if it can carry 50 rounds or more.
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 16:32

引用:
原帖由 timchung2007 於 13-4-2011 04:28 PM 發表
Will the p90 be cheap? it is made out of plastic and is smaller than a g36, great if it can carry 50 rounds or more.
WE不嬲都係真槍裝幾多粒彈,佢就裝幾多粒
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 16:33

不過我聽聞P90係唔會由WE賣返..因為佢地係接CYBER GUN ORDER做OEM
作者: timchung2007    時間: 13-4-2011 16:39

Is it as good as the mp7 sin? Cybergun it is going to be more expansive.
作者: nishi    時間: 13-4-2011 16:51

引用:
原帖由 rYaN 於 13-4-2011 16:22 發表
其實有冇人好中意果枝P90既?我收到DD風WOR
我超喜歡p90的...唔好話我知支野有問題丫
作者: queen    時間: 13-4-2011 17:04

As I know...the org. phototype of P90 was back to the factory.......will start to...............

P.S. the feel of the P90 is quite good after I tried it..
作者: Terryimac    時間: 13-4-2011 17:04

引用:
原帖由 rYaN 於 13-4-2011 16:33 發表
不過我聽聞P90係唔會由WE賣返..因為佢地係接CYBER GUN ORDER做OEM
咁咪有機會貴..?
好似socom Gear 支M9A1 咁就... 
作者: nishi    時間: 13-4-2011 17:15

引用:
原帖由 queen 於 13-4-2011 17:04 發表
As I know...the org. phototype of P90 was back to the factory.......will start to...............

P.S. the feel of the P90 is quite good after I tried it..
how's the recoil?
I'll get one if the recoil kick is stronger than the EBB guns from TM...
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 17:38

引用:
原帖由 Terryimac 於 13-4-2011 05:04 PM 發表

咁咪有機會貴..?
好似socom Gear 支M9A1 咁就... 
係既啦....自己諗下買定唔買啦
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 17:40

引用:
原帖由 queen 於 13-4-2011 05:04 PM 發表

QUEEN兄,聽JAMES大哥講..好似有L85 RIS版..好似咋..唔知有冇聽錯
作者: Alex_山    時間: 13-4-2011 17:40

唔好呀.....
我等緊我們支P90 GBB嫁...
窮學生買唔到貴槍
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 17:41

引用:
原帖由 Alex_山 於 13-4-2011 05:40 PM 發表
唔好呀.....
我等緊我們支P90 GBB嫁...
窮學生買唔到貴槍
始終版權係人地既...如果冇版權...你貴一貴都冇得比你玩啦
作者: Alex_山    時間: 13-4-2011 17:52

其實我覺得Wi好進取,新槍GBB排住隊出,
待別係G36見到D設計進步左好多
搞人地心郁郁

其實黎緊最快出會係邊支,SA80?定AK??
作者: queen    時間: 13-4-2011 17:53

引用:
原帖由 rYaN 於 13-4-2011 17:40 發表

QUEEN兄,聽JAMES大哥講..好似有L85 RIS版..好似咋..唔知有冇聽錯
Yes....because....I borrow my SA80 rail to ....
作者: queen    時間: 13-4-2011 17:54

引用:
原帖由 nishi 於 13-4-2011 17:15 發表

how's the recoil?
I'll get one if the recoil kick is stronger than the EBB guns from TM...
The recoil....is ok wo.....
作者: nishi    時間: 13-4-2011 18:03

果時買左支KSC MP7,就係唔鐘意佢RECOIL仲細力過EBB...
睇黎要儲定錢入支P90
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 18:58

引用:
原帖由 queen 於 13-4-2011 05:53 PM 發表

Yes....because....I borrow my SA80 rail to ....
都估到既啦
作者: rYaN    時間: 13-4-2011 18:59

引用:
原帖由 Alex_山 於 13-4-2011 05:52 PM 發表
其實我覺得Wi好進取,新槍GBB排住隊出,
待別係G36見到D設計進步左好多
搞人地心郁郁

其實黎緊最快出會係邊支,SA80?定AK??
Sa80

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0