標題: 10萬個唔該, 請教改裝ergo grip方法 [打印本頁]

作者: 暴力牛    時間: 14-4-2011 00:31     標題: 10萬個唔該, 請教改裝ergo grip方法

小弟係機緣巧合既情況下入手左隻ergo grip
但入左手之後發覺佢層內膠好硬,中&外層膠好軟,好似好難固定係個金屬身咁,好易走位 &個motor base唔識點整
請各位師兄指點一下 or post d圖上黎比小弟參考下
我好難得先入手到一隻grip, 跪求幫忙呀!!!!!!!!
10萬個謝謝呀!!!!!!!!!!!!!
作者: jpg    時間: 14-4-2011 05:53

師兄等等啦, 我就呢搞完隻ERGO, 爭鑽埋個BASE , 搞掂就會圖俾各位師兄參考...
之前我都有同師兄一樣既諗法, 但係改落OK...都好實淨, 其實要有既只係心機同時間...
要有心理準備呢隻ERGO 俾Magpul 要用更長時間, 個BASE 用返ERGO 個BASE, 上羅絲, 落釘..
小弟會盡快搞掂再上圖...
作者: ohnavi    時間: 14-4-2011 10:40

引用:
原帖由 jpg 於 14-4-2011 05:53 發表
師兄等等啦, 我就呢搞完隻ERGO, 爭鑽埋個BASE , 搞掂就會圖俾各位師兄參考...
之前我都有同師兄一樣既諗法, 但係改落OK...都好實淨, 其實要有既只係心機同時間...
要有心理準備呢隻ERGO 俾Magpul 要用更長時間, 個 ...
jpg兄TGD同ergo比邊隻好改D?邊隻好渣D?
作者: jpg    時間: 14-4-2011 16:24

TGD 既其實gp 有出, 我未揸過真tgd, 不過以佢d rail cover 呢計, tgd 應該易改d. ergo d 料真係幾硬...挫到手都軟..
作者: ohnavi    時間: 14-4-2011 17:11

引用:
原帖由 jpg 於 14-4-2011 16:24 發表
TGD 既其實gp 有出, 我未揸過真tgd, 不過以佢d rail cover 呢計, tgd 應該易改d. ergo d 料真係幾硬...挫到手都軟..
我都知有出,不過有時.. 唉你明啦
thx la
作者: spec.ops.    時間: 14-4-2011 23:45

引用:
原帖由 ohnavi 於 14-4-2011 10:40 發表

jpg兄TGD同ergo比邊隻好改D?邊隻好渣D?
ergo好揸d,難改d

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0