標題: 如何換碳刷 [打印本頁]

作者: edmondlee    時間: 19-4-2011 20:16     標題: 如何換碳刷

小兵想問Pw碳刷點換最好有圖。
作者: Elf    時間: 19-4-2011 21:48

我係車仔鋪換左. 唔洗用原裝, 因為個碳擦同車仔摩打擦一樣, 20蚊, 5分鐘搞掂..
作者: siupo    時間: 19-4-2011 22:34     標題: 回覆 2# 的帖子

can u share with us how offen do/should u change it and what's the down side of not changing it at all?

thanks in advance!
作者: Elf    時間: 20-4-2011 00:58

我都係上次衰左, 焊錯野, 將個摩打頭既銀線焊左落個擦到, 迫於無奈先去換.
作者: mcderekli    時間: 21-4-2011 18:22

疊單一問, 我次次玩完之後都有拆左個grip出黎, 抺一抺個摩打KA, 順便睇下個碳擦, 不過唔知點先叫要換, 我唔想現到有問題先換.....打緊GAME時出問題真係好灰, 請問有冇得睇個碳擦既損耗程度, 而知道係時候換KA?
thx
作者: spec.ops.    時間: 21-4-2011 22:46

引用:
原帖由 mcderekli 於 21-4-2011 18:22 發表
疊單一問, 我次次玩完之後都有拆左個grip出黎, 抺一抺個摩打KA, 順便睇下個碳擦, 不過唔知點先叫要換, 我唔想現到有問題先換.....打緊GAME時出問題真係好灰, 請問有冇得睇個碳擦既損耗程度, 而知道係時候 ...
睇碳刷彈弓彈左幾多

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0