標題: [認真] 有冇人睇左 魔盜王? ok ma? [打印本頁]

作者: joeyjordisonhin    時間: 3-6-2011 14:04     標題: 有冇人睇左 魔盜王? ok ma?

有冇人睇左 魔盜王? ok ma?
俾d意見, 因為想睇.
作者: FNP90xvhk    時間: 3-6-2011 14:29

好睇,絕對唔需要睇3D版,普通版重好,慳d 錢...
作者: joeyjordisonhin    時間: 3-6-2011 14:37

3D 版根本就係呃錢!!
thanks 師兄既意見!!
作者: apple1010    時間: 3-6-2011 14:53

故事比之前幾集簡單,但都好睇
不過3D就哂氣,吾值$110蚊
作者: McDull    時間: 3-6-2011 15:15

套戲超過一半係暗位或夜晚,我睇3D版睇到對眼跌左出黎咁滯
作者: joeyjordisonhin    時間: 3-6-2011 15:21

根本好多院線就係要屈人睇3D , 執多筆..我之前睇過小人國都局睇 3D, 因2D 冇晒場...除左字幕 3D 之外..其他真係唔覺羅..
作者: 阿Fee    時間: 3-6-2011 16:53

溫馨小提示幾個:
1.3D係得字幕,所以可以的話搵2D睇
2.睇到尾出字幕都唔好走住(等好耐下),因為仲有少少片段睇
3.睇3D版會發現唔用3D眼鏡D顏色會靚D
作者: cls6437    時間: 3-6-2011 17:02

引用:
原帖由 阿Fee 於 3-6-2011 16:53 發表
溫馨小提示幾個:
1.3D係得字幕,所以可以的話搵2D睇
2.睇到尾出字幕都唔好走住(等好耐下),因為仲有少少片段睇
3.睇3D版會發現唔用3D眼鏡D顏色會靚D
一出字幕就走左.....
我想問果段係咩野黎
作者: carl    時間: 3-6-2011 18:24

其實魔盜王每集出完字幕都有野睇......
作者: khkenny2    時間: 3-6-2011 19:45

3D版得字幕係3D
作者: peter195    時間: 3-6-2011 23:22

係邊有2d 睇?
請指教......thank you~ ^^
作者: faihk    時間: 3-6-2011 23:28

3d... 杜X澤會唔會出聲?
作者: 0o0p    時間: 3-6-2011 23:56

我睇既係imax版 的確3d得唔明顯 但例如一群人時就會感覺到前後既分別
作者: mujiadam    時間: 4-6-2011 13:13

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 3-6-2011 14:29 發表
好睇,絕對唔需要睇3D版,普通版重好,慳d 錢...
我睇了普通版~
ok啦~
我想問條人魚係唔係x-men 同潛行兇間果個女角?

p.s.今集個女主角好正!
作者: ayaka    時間: 4-6-2011 14:40

比起之前3集...今集係麻麻
唔夠好笑, 唔夠緊張...
西班牙人個條線直頭係無厘頭...
總結黎講係比想像中悶
作者: FNP90xvhk    時間: 4-6-2011 22:17

引用:
原帖由 mujiadam 於 4-6-2011 13:13 發表

我睇了普通版~
ok啦~
我想問條人魚係唔係x-men 同潛行兇間果個女角?

p.s.今集個女主角好正!
人魚唔知乜水,不過女主角正到發發聲
作者: joeyjordisonhin    時間: 4-6-2011 22:58

多謝各位師兄意見同觀後感!! 
作者: mujiadam    時間: 5-6-2011 00:00

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 4-6-2011 22:17 發表

人魚唔知乜水,不過女主角正到發發聲
...我同女友一齊睇...我一路睇,個心一路諗:"BITXH!!! SXXK MY DIXK!!!"
作者: Royal_9413    時間: 6-6-2011 19:09

其實, 佢地都唔洗搵咩不死之泉啦, 因為佢地已經有不死身,

看看片中的皇家海軍, 知道當時已經是1801年之後
記得第一集的Port Royal嗎?(羅亞爾港/皇家港)
Port Royal於1692年已經因為地震, 3分之2沉了到海底, 沒有重建
之間相差超過100年, 即是主角等人都十分十分之長壽

另外, 片中有位海盜黑鬍子(Blackbeard), 令其他海盜同皇家海軍都怕怕的海盜
海盜黑鬍子叫真名Edward Teach, 生於1680年,
1718年當時他38歲, 被皇家海軍梅納德船長於海戰中殺死
即是有不死之身, 1718年死後, 1801年之後又出現
(布沙船長都死過復活)

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0