標題: KA M4A1 BOLT 多問? [打印本頁]

作者: seiko1    時間: 5-6-2011 15:51     標題: KA M4A1 BOLT 多問?

我個原裝飛機爆左
想配返一個飛機
有幾個問題
1. 用G&P bolt SET 放進Kings Arms  M4中是否能正常運作
2.RA Tect 可以較大細力果個飛機 SET 可唔可以放在Kings Arms M4 Bolt中正常使用

作者: RCman    時間: 5-6-2011 23:20

去鎗街"番狗"買set"能量"飛機換入即可。
作者: SSD    時間: 5-6-2011 23:47

G&P Bolt放入KA身正常操作,
但RA 輕Bolt放入KA都可以,,
但blowback後座力就細好多!
作者: 061084    時間: 5-6-2011 23:49

引用:
原帖由 seiko1 於 5/6/2011 03:51 PM 發表
我個原裝飛機爆左
想配返一個飛機
有幾個問題
1. 用G&P bolt SET 放進Kings Arms  M4中是否能正常運作
2.RA Tect 可以較大細力果個飛機 SET 可唔可以放在Kings Arms M4 Bolt中正常使用
可以選擇用INO鋼BOLT(很耐用)+(G&P飛機<如冇錢可不用,因INO鋼BOLT已有鋁飛機)+RA Tect  N.P.A.S.芯(<如冇錢,可選擇大陸出的N.P.A.S.芯)
可以較大細力的是叫N.P.A.S.芯,拆開飛機再裝落去
http://www.youtube.com/watch?v=42hTPPinWJE&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=FUGabSAoj2Y

圖片附件: [RA Tect N.P.A.S.芯] 1239250625960570968.jpg (5-6-2011 23:49, 24.26 KB) / 該附件被下載次數 100

作者: seiko1    時間: 6-6-2011 12:53     標題: THX 各位師兄

我上RA-Tect個 網可以較大細力果個飛機
http://www.ratech.com.tw/store/product.php?id_product=104
唔知同N.P.A.S有咩分別
作者: horenhim    時間: 6-6-2011 13:08

我兩樣都裝過,
冇問題
gp淨買飛機得
隻bolt脆脆地
另外ra本身套npas唔多可靠
不如用返原裝芯調節出力重比較好

作者: seiko1    時間: 6-6-2011 13:19     標題: 回覆 6# 的帖子

如果我想買多條BOLT,師兄會建議我邊間廠既好啲
作者: 061084    時間: 6-6-2011 16:19

引用:
原帖由 seiko1 於 6/6/2011 01:19 PM 發表
都係INO 2011 super bolt 比較可靠!
http://www.inokatsu.com/ProductDetails.aspx?idCategory=42&ProductID=1051
RA-Tect可以較大細力果個飛機 ,只是飛機+N.P.A.S芯,所以自己買個N.P.A.S芯上去普通飛機改都得,不過正如上面個位C兄講用KA本身個芯調節出效果比較好!
作者: joeyjordisonhin    時間: 6-6-2011 22:00

冇錯!! 理論上 GP,INO,等都係岩 KA裝的, 如樓上各師兄所講。
而 RA 既可調校大細力 BLOT SET個設計本身就有問題, 我用過。。慘痛經歷。 
作者: seiko1    時間: 6-6-2011 22:25     標題: 回覆 9# 的帖子

咩經歷
我仲想一個G&P BOLT 用
RA 備用
INO個價都係唔係好岩我
作者: s20061188    時間: 6-6-2011 22:29     標題: 回覆 10# 的帖子

我KA用GP bolt連cock都吾順
作者: seiko1    時間: 6-6-2011 22:34     標題: 回覆 11# 的帖子

點唔順先
唔係大家都係WA就得咩
我係新手咩係好清楚
作者: hung    時間: 6-6-2011 22:44

可以試吓prim鋼bolt要拆走尾膠及國產有較力蕊之飛機, 但要換oring !
作者: horenhim    時間: 7-6-2011 10:06

引用:
原帖由 seiko1 於 6-6-2011 13:19 發表
我個支用緊ino bolt carrier+原裝飛機
效果滿意
有時候貪d野平....
兜兜轉轉都係用返開頭覺得唔值既野

作者: horenhim    時間: 7-6-2011 10:10

引用:
原帖由 seiko1 於 6-6-2011 22:25 發表
咩經歷
我仲想一個G&P BOLT 用
RA 備用
INO個價都係唔係好岩我
你想買個兩樣野炒粉機會極高
作者: seiko1    時間: 7-6-2011 11:12     標題: 回覆 15# 的帖子

咁大獲,我都係聽個用WA SYSTEM 既朋友介紹
我呢啲新手買槍3個月,玩得幾次,對槍又唔熟

原裝飛機 價錢又係點
作者: horenhim    時間: 7-6-2011 12:58

UM岩岩開返
重話有KA GBB PARTS
飛機買得過
作者: 061084    時間: 7-6-2011 13:07

引用:
原帖由 horenhim 於 7/6/2011 12:58 PM 發表
UM岩岩開返
重話有KA GBB PARTS
飛機買得過
係WOO!陣間小弟都要過去睇!
KA BOLT連飛機都係$4XX
作者: horenhim    時間: 7-6-2011 13:40

引用:
原帖由 061084 於 7-6-2011 13:07 發表

係WOO!陣間小弟都要過去睇!
KA BOLT連飛機都係$4XX
ok wor
作者: hung    時間: 7-6-2011 19:39

嘩 ! KA Bolt連飛機 $4xx 都可以接受喎 !
作者: RCman    時間: 7-6-2011 19:42

引用:
原帖由 hung 於 7-6-2011 19:39 發表
嘩 ! KA Bolt連飛機 $4xx 都可以接受喎 !
我半年前係靚姐道買過一套bolt, 我估係大陸的,氣咀係鍍紅色的。
落KA/ GP都work, 只係$198
作者: 061084    時間: 7-6-2011 22:58

引用:
原帖由 RCman 於 7/6/2011 07:42 PM 發表

我半年前係靚姐道買過一套bolt, 我估係大陸的,氣咀係鍍紅色的。
落KA/ GP都work, 只係$198
紅色氣咀係大陸AABB出的,
不過唔好買5KU出的npas飛機,小弟1年前買左上KA BOLT,打了幾槍即刻出事.......連BOLT都爆埋
作者: Lakuro    時間: 9-6-2011 12:22

小弟有條INO 2011 bolt set 已玩爛佐條鋁飛機,嘗試換G&P黑飛機落去打一槍又要再上鏜變佐做全手動 覺得都唔系太夾...但換佐條RA TECH Vltor鋼bolt殼落去又乜事都冇喎,都唔知咩事打到就算無再深究 但又好想幫條INO bolt carrier 配番個夾既飛機唔想浪費佐去
作者: seiko1    時間: 9-6-2011 23:23

師兄你地啲飛機爛,係爛左咩位
作者: seiko1    時間: 11-6-2011 23:10

我Lock Bolt既時候個carrier 向左後Lock住但係個飛機仲係前面
係咪個carrier 同個飛機之間唔夠油

係唔係用矽油
其實雪油同矽油有咩分別

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0