標題: 元朗買氣槍奇遇 [打印本頁]

作者: cccheung    時間: 10-6-2011 02:08     標題: 元朗買氣槍奇遇

事緣我朋友最近買左枝氣槍,我試完之後自己又心思思想買技黎玩下,其實我買黎心諗都係都係射下汽水罐,主要都係用黎收藏,見今日放假咪去舊合益睇下囉,去到一樓有一間門口有好多長槍既舖頭,我就問有冇短氣槍介紹下啦,個老細(約4x-5x歲)就問我買黎做乜架,我咪求其答用黎打老鼠囉,(我住圍村,屋企間中真係有老鼠),不過其實個時冇諗咁多野,咪是但答佢打老鼠囉,點知個老板好大反應:唔x賣比你,走!打老鼠on 9!咁我當時真係呆Q左,咪走囉。

各位點睇呢?我諗極都唔明,唔通佢覺得我似個d貓狗殺手?我自問都斯斯文文咁問佢丫,真係R爆頭都唔知點解佢咁大反應!買知玩具槍玩姐,無端比人鬧。
作者: happyseals    時間: 10-6-2011 02:17

打老鼠雖然唔「人道」
但用槍係好方法之一
D人過敏得滯
作者: 4jai    時間: 10-6-2011 02:20

行為會整臭其他人個名,就話指責者過敏?
不嬲氣槍係香港都係娛樂用,唔係用黎攻擊小動物

樓主已經唔係無端比人鬧,的確你係無意踩中條界

我為老闆讚好
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 02:24

個老板當時既語氣係勁差,好似我係佢殺父仇人咁
作者: Shop    時間: 10-6-2011 02:26

我都會請你馬上離開!
作者: 4jai    時間: 10-6-2011 02:28

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:24 發表
但你所聲稱既行為得罪唔少打wargame既人
定係你認為比錢大晒?
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 02:31

老實講,我有D懷疑佢以為係差人放蛇,佢間舖唔多似賣全氣槍,似係改裝氣槍多D,可能佢身有屎!
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 02:34

咁我話買黎打老鼠就唔賣比我,咁我話買黎擺佢又會唔會覺得我辱枝氣槍而唔賣比我呢?
作者: sumist    時間: 10-6-2011 02:34

打老鼠都吾得? 打咩先得?
開門口做生意又吾係賣犯法槍,理得人地用黎做物姐,殺左人都吾關佢事啦下話 個老闆就真係on 9啦
樓主你係受害者 你無錯  話你果d人淨係同情d老鼠架咋 吾同情人
作者: Elf    時間: 10-6-2011 02:34

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:31 發表
老實講,我有D懷疑佢以為係差人放蛇,佢間舖唔多似賣全氣槍,似係改裝氣槍多D,可能佢身有屎!
新account, 你又居心何在?
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 02:36

又請問我本身未打過War game係咪就唔可以買氣槍既呢?
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 02:38

我唔開Acc點發表啊師兄?我之前未黎過呢個討論區
作者: 4jai    時間: 10-6-2011 02:41

引用:
原帖由 sumist 於 10-6-2011 02:34 發表
開門口做生意又吾係賣犯法槍,理得人地用黎做物姐,殺左人都吾關佢事啦下話 個老闆就真係on 9啦
樓主你係受害者 你無錯  話你果d人淨係同情d老鼠架咋 吾同情人
連"殺左人都吾關佢事"都講得出
你既同情心真係非凡
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 02:49

老實講,打得開門做生意就唔應該鬧客,你唔賣或者冇得賣我咪去二間囉!你賣玩具氣槍姐,又要幫我諗埋我會唔會打得死隻老鼠,咁易打得死人既,你賣既就唔係玩具槍啦,仲唔係賣改裝氣槍驚犯法?
作者: ea4101    時間: 10-6-2011 02:54

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:49 發表
老實講,打得開門做生意就唔應該鬧客,你唔賣或者冇得賣我咪去二間囉!你賣玩具氣槍姐,又要幫我諗埋我會唔會打得死隻老鼠,咁易打得死人既,你賣既就唔係玩具槍啦,仲唔係賣改裝氣槍驚犯法?
你知唔之前廟街氣槍射貓單野呀~
打老鼠已經唔尊重呢個生命
老板都係唔想重演件事
仲有斯文同係唔係變態係冇關係架

作者: gtoray    時間: 10-6-2011 03:03

我估唔到果間舖仔老細咁有職業道德
你咁講佢咁聽,冇人知你講真定講笑
唔賣比你係完全正確!
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 03:06

如果個老板真係驚我係貓殺手我係唔會怪佢,但你都識講呢d人無樣睇,憑咩懷疑我係呢?仲有佢唔應該咁嘅態度!
作者: 0o0p    時間: 10-6-2011 03:07

最正確答法:我買黎打人既 老板 有咩好介紹
作者: Lolanto    時間: 10-6-2011 03:08

下次唔好講大話
作者: ea4101    時間: 10-6-2011 03:08

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:06 發表
如果個老板真係驚我係貓殺手我係唔會怪佢,但你都識講呢d人無樣睇,憑咩懷疑我係呢?仲有佢唔應該咁嘅態度!
就憑你答佢用來打老鼠
作者: Elf    時間: 10-6-2011 03:11

引用:
原帖由 ea4101 於 10-6-2011 03:08 發表

就憑你答佢用來打老鼠
正解
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 03:13

敢問各位,你地屋企有曱宅你地會唔會打死佢呢?我屋企有老鼠就唔可以打! 話打老鼠係錯嘅人, 你地記得唔好食豬牛羊雞呀, 好殘忍架!
我自己都有養狗架!!
作者: gtoray    時間: 10-6-2011 03:15

引用:
原帖由 sumist 於 10-6-2011 02:34 發表
比錢唔係大曬
咩叫同情老鼠唔同情人?
如果以為拎住支氣槍可以事無忌憚就係大錯特錯!
作者: ea4101    時間: 10-6-2011 03:16

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:13 發表
敢問各位,你地屋企有曱宅你地會唔會打死佢呢?我屋企有老鼠就唔可以打! 話打老鼠係錯嘅人, 你地記得唔好食豬牛羊雞呀, 好殘忍架!
我自己都有養狗架!!
我會殺.....不過我會 1 take過去殺
用氣槍去打老鼠絕對會令佢於痛苦中慢死 這並不人道
作者: tf141    時間: 10-6-2011 03:18

我覺得你同佢講買嚟打老鼠, 佢唔賣俾你的確冇做錯
如果你係想問點解佢會咁既態度, 我可以話俾你知d槍鋪就係咁架啦, 10間有9間都係咁, 可能你又咁啱撞正一間再衰d既啦...有時你好聲好氣問佢野, 甚至幫襯佢賣野佢都仲可以串77咁..更何況你而家激到佢唔賣俾你, 呢d態度都唔出奇啦

另外我想問你講果間鋪係咪係上Neway果條樓梯隔離果間呀? 個老闆平時應該係門口斜對面果個工作檯到?
作者: tf141    時間: 10-6-2011 03:18

引用:
原帖由 gtoray 於 10-6-2011 03:15 發表

比錢唔係大曬
咩叫同情老鼠唔同情人?
如果以為拎住支氣槍可以事無忌憚就係大錯特錯!
其實我覺得佢似係講緊反話
作者: gtoray    時間: 10-6-2011 03:23

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:13 發表
我自己都有養狗架!!
呢個係觀念錯誤!
殺生為左既係食物唔係無目的殺害

老鼠同曱甴都係害蟲
但都唔應該以虐殺為樂
作者: tf141    時間: 10-6-2011 03:27

引用:
原帖由 gtoray 於 10-6-2011 03:23 發表

呢個係觀念錯誤!
殺生為左既係食物唔係無目的殺害

老鼠同曱甴都係害蟲
但都唔應該以虐殺為樂
講真...見到有曱甴拎把槍射佢, 同特登買枝槍去射曱甴我覺得絕對係兩回事
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 03:30

重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野,我係消費者,受權益法例保障,我亦冇必要講我買黎做乜,老板可以唔賣,可以話冇貨耍走我,但唔可以咁樣鬧客!
作者: tf141    時間: 10-6-2011 03:32

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:30 發表
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野, ...
如果你係想問點解佢會咁既態度, 我可以話俾你知d槍鋪就係咁架啦, 10間有9間都係咁, 可能你又咁啱撞正一間再衰d既啦...有時你好聲好氣問佢野, 甚至幫襯佢賣野佢都仲可以串77咁..更何況你而家激到佢唔賣俾你, 呢d態度都唔出奇啦

另外我想問你講果間鋪係咪係上Neway果條樓梯隔離果間呀? 個老闆平時應該係門口斜對面果個工作檯到?
作者: gtoray    時間: 10-6-2011 03:32

我唔知你話打老鼠係講笑定講真啦
不過憑你上面言論都覺得你心態唔正確
可能你比老細小左兩句條氣唔順諗住上網數下佢啦
結果換來聲討就死橕
作者: Elf    時間: 10-6-2011 03:37

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:30 發表
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野, ...
好老實講, 佢唔做你生意係佢既事. 無法例話打開門一定要做生意. 依樣野係佢既自由.
至於人地態度差, 你唔多唔少要反醒係咪你買鎗既purpose同埋態度有問題. 今日你同佢講寫昆虫. 佢有適當既理由去推斷你他日可以係射貓, 狗, 雀, 或者路人.
佢唔識你, 但係單單係你所講既用途已經足已說服一個responsible seller唔賣枝鎗俾你.
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 03:37

我冇留意間舖個位置同舖名,不過吾係有零食賣個間,係另外轉彎個間,個櫃台好高嘅,個老板唔企係身見佢吾到
作者: Elf    時間: 10-6-2011 03:38

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 03:37 發表
我冇留意間舖個位置同舖名,不過吾係有零食賣個間,係另外轉彎個間,個櫃台好高嘅,個老板唔企係身見佢吾到
係咪賣好多PTW個間?
作者: gtoray    時間: 10-6-2011 03:41

引用:
你個回答跟本係自找麻煩
唔賣比你係應該的
小你兩句就出自內心

正所謂口舌招尤,禍從口出
你又試下去五金雜貨話買把西瓜刀去劈友睇下會點?
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 03:41

PTW即係咩?
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 04:08

其實我開個acc都係發泄下,講左舒服多了。邊個吾岩都好,過左就算啦,我唔會嬲個老板,可能佢出發點係好,不過佢用錯方法同態度。
作者: d.s    時間: 10-6-2011 07:01

對於d衰咗又唔識反醒唔知錯仲要死撐嘅人,究竟要點溝通呢?
我撐老闆!樓主你改topic啦,改做
「自找麻煩硬膠實碌」會比較貼切!
作者: C.C.Him    時間: 10-6-2011 07:13

重點係:錯果個係你
吾係老闆態度問題而係你既態度問題
作者: sunny2014    時間: 10-6-2011 08:41

我只送你兩個字
抵_死
作者: 101653    時間: 10-6-2011 08:57

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:24 發表
so what?
人地一定要做你生意?
作者: 101653    時間: 10-6-2011 08:59

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:36 發表
又請問我本身未打過War game係咪就唔可以買氣槍既呢?
咁你咪答 "用黎打Wargame" 囉
你自己失言就話人 "身有屎" ?
作者: 101653    時間: 10-6-2011 09:05

引用:
重點係我唔認為合法嘅汽槍可以咁易打得死一隻老鼠,我自問不是神槍手,我亦唔會係屋企亂咁射,我一開始就諗只係貪得意射下汽水罐,個老板問我,我咪求其答,冇諗咁多,我唔係話比錢就係大晒,但我入得黎想買野,我係消費者,受權益法例保障,我亦冇必要講我買黎做乜,老板可以唔賣,可以話冇貨耍走我,但唔可以咁樣鬧客!
犯法?
係鬧你就鬧你架啦, 你吹牙?
自己得罪人仲話人冇禮貌?
作者: 101653    時間: 10-6-2011 09:08

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 04:08 發表
其實我開個acc都係發泄下,講左舒服多了。邊個吾岩都好,過左就算啦,我唔會嬲個老板,可能佢出發點係好,不過佢用錯方法同態度。
咁你呢? 你自己又點?
作者: aramua    時間: 10-6-2011 09:15

打老鼠?
遅可能吾係打老鼠
老闆真做得好 ∼∼∼
作者: h.t.f    時間: 10-6-2011 09:18

嘩,樓主你詆毀唔賣鎗比你既老闆wor,你驚唔驚收律師信啊?
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 09:33

引用:
原帖由 h.t.f 於 10-6-2011 09:18 發表
第一,我冇開舖名,冇指名道性。
第二,我上黎開post只係分享經歷。
大家覺得我唔岩嘅即管係度繼續發泄不滿。
至於律師信?師兄,唔好貽笑大方啦!
作者: MK~    時間: 10-6-2011 09:36

首先,我同意以上師兄們所講,樓主所講「打老鼠」的確存在問題

另外,果間鋪服務態度係一向都唔好,唔知算唔算黑店,但我新玩wargame果時都比佢呃過...
所以佢XYZ你係唔出奇既事...
作者: MK~    時間: 10-6-2011 09:37

引用:
原帖由 h.t.f 於 10-6-2011 09:18 發表
呢D係有錢人先會做既行為黎姐=.="

佢有時間都整多幾枝槍呃下人賺錢好過啦...
作者: LesterCPY    時間: 10-6-2011 09:40

其實依家最大問題唔係佢用黎打老鼠所以唔賣俾佢..
而係..就算個老闆唔賣,都唔雖要用到粗口同咁冇禮呀話?!
樓主都只係個時唔知答咩好先是但up個ans出黎..(但其實用黎打有生命既都係唔人道)
樓主咁答係有問題,但係個老闆咁既態度都好有問題..
作者: cccheung    時間: 10-6-2011 09:42

引用:
原帖由 MKL04438 於 10-6-2011 09:36 發表
首先,我同意以上師兄們所講,樓主所講「打老鼠」的確存在問題

另外,果間鋪服務態度係一向都唔好,唔知算唔算黑店,但我新玩wargame果時都比佢呃過...
所以佢XYZ你係唔出奇既事...
我脾氣好,所以個老板咪攞到彩lor, 開間舖出來用咁嘅服務態度,遲早有人做野啦!
作者: 101653    時間: 10-6-2011 09:42

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 09:40 發表
樓主都只係個時唔知答咩好先是但up個ans出黎..(但其實用黎打有生命既都係唔人道)
樓主咁答係有問題,但係個 ...
我出街見到你兜口兜面問候你阿媽果陣, 你記得對住我笑wo.
作者: MK~    時間: 10-6-2011 09:43

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 09:40 發表
樓主咁答係有問題,但係個 ...
所以我都話...呢間野一向服務態度都唔係好...
你話我唱佢都係咁講...
有時佢自已係鋪頭入面食煙,搞到成間鋪一陣陣煙攻出黎,仲要講野好似D呀叔咁句句加粒粗口...
個人覺得呢點真係有問題...
作者: MK~    時間: 10-6-2011 09:44

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 09:42 發表

我脾氣好,所以個老板咪攞到彩lor, 開間舖出來用咁嘅服務態度,遲早有人做野啦!
遲?遲左四五年架啦...
作者: LesterCPY    時間: 10-6-2011 09:46

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 09:05 發表

犯法?
係鬧你就鬧你架啦, 你吹牙?
自己得罪人仲話人冇禮貌?
你咁既態度出黎做野唔使一個星期你一定俾人炒
作者: LesterCPY    時間: 10-6-2011 09:49

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 09:42 發表

我出街見到你兜口兜面問候你阿媽果陣, 你記得對住我笑wo.
你夠膽你咪問咯小朋友
下下唔岩你心水唔順你意就媽媽叉叉,咁就有用?

作者: MK~    時間: 10-6-2011 09:54

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 09:46 發表

家陣唔係講緊打工喎老世...關佢比人炒咩事呢?
作者: MK~    時間: 10-6-2011 09:56

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 09:49 發表

你夠膽你咪問咯小朋友
所以我地咪話果個店員態度也有問題
作者: LesterCPY    時間: 10-6-2011 09:57

引用:
原帖由 MKL04438 於 10-6-2011 09:54 發表

家陣唔係講緊打工喎老世...關佢比人炒咩事呢?
上文下理啊師兄
作者: 101653    時間: 10-6-2011 10:01

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 09:46 發表

出街得罪人比人鬧, 反而怪番被得罪果個?
如果呢個世界個個咁好老脾, 就唔會有嗌交呢樣野
自己燃起個火頭就唔好話人態度唔好啦, 係鬧你就鬧你架啦, 會冇任何原因失雞無神鬧你打你?
你有冇見過係街有人路人冇任何事發生但見人就鬧? 鬧得緊有原因架.

sorry喇師兄, 我而家都做緊野, 照你咁講我應該一早比人炒左.
作者: 101653    時間: 10-6-2011 10:03

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 09:49 發表

你夠膽你咪問咯小朋友
你自己唔會咁 =/= 人地唔會咁
個地球又唔係圍住你黎轉, 如果全世界都唔會發火既係咪表示樓主可以周街燒?
作者: LesterCPY    時間: 10-6-2011 10:06

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 10:01 發表

出街得罪人比人鬧, 反而怪番被得罪果個?
如果呢個世界個個咁好老脾, 就唔會有嗌交呢樣野
自己燃起個火頭就唔好話人態度唔好啦, 係鬧你就鬧你架啦, 會冇任何原因失雞無神鬧你打你?
你有冇見過係街有人路人冇任何 ...
咁如果你都係用啲咁既態度對啲客都冇事既..ok!你贏!
作者: faihk    時間: 10-6-2011 10:06

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 09:42 發表

脾氣好會掉上網吹? 你都真係好到呢...
想笑大人個口咩~!
作者: 101653    時間: 10-6-2011 10:09

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 10:06 發表

有事 = 會有咩事?
比人投訴?
比老闆炸形?
定比人淋火水先?

我諗鬧樓主果個就係老闆囉
間鋪佢自己既, 你理得佢打開門口係咪做生意
佢開住道門寫 "請勿內進" 你都吹佢唔脹架
作者: MK~    時間: 10-6-2011 10:09

CPY,其實你係咪想講顧客永遠是對的?

定今時今日唔應該容許咁嘅服務員?
如果係,今次鬧樓主果個係老世黎,所以佢先唔怕,咁樣鬧樓主
作者: LesterCPY    時間: 10-6-2011 10:10

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 10:03 發表

你自己唔會咁 =/= 人地唔會咁
個地球又唔係圍住你黎轉, 如果全世界都唔會發火既係咪表示樓主可以周街燒?
你自己唔會咁 =/= 人地唔會咁 =/= 咁就係理所當然
其實唔岩咪講到岩做到岩咯..下下都媽媽叉叉係解決唔到問題架麻.
作者: MK~    時間: 10-6-2011 10:10

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 10:06 發表

自己係老世,怕咩比人炒呀?
作者: faihk    時間: 10-6-2011 10:13

自己出口就講錯野! 重要話人aabb, 咁多師兄教正你都要死話自己啱 !
作者: MK~    時間: 10-6-2011 10:13

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 10:10 發表

其實唔岩咪講到岩做到岩咯..下下都媽媽叉叉係解決唔到問題架麻.
係呢件事入面,結果係少減個水魚比佢呃姐,冇野架...
作者: faihk    時間: 10-6-2011 10:15

引用:

客唔會只有一個, 一個唔好ga客人除時有機會攪衰自己個朵, k走e種客係正常過正常!
作者: MK~    時間: 10-6-2011 10:17

引用:
原帖由 faihk 於 10-6-2011 10:15 發表

客唔會只有一個, 一個唔好ga客人除時有機會攪衰自己個朵, k走e種客係正常過正常!
少一條水魚,仲有千千萬萬條水魚XDDD
作者: faihk    時間: 10-6-2011 10:19

引用:
原帖由 MKL04438 於 10-6-2011 10:17 發表

少一條水魚,仲有千千萬萬條水魚XDDD
goodwill期實除時對一間公司 / 鋪重要過一個客人
作者: MK~    時間: 10-6-2011 10:20

樓主...希望你睇到我呢個回復

元朗唔只一間槍鋪架,有心嘅上多層,或者去水車館街果間
可以嘅直頭出旺角啦
作者: MK~    時間: 10-6-2011 10:22

引用:
原帖由 faihk 於 10-6-2011 10:19 發表

goodwill期實除時對一間公司 / 鋪重要過一個客人
可惜佢一向都冇...
作者: 101653    時間: 10-6-2011 10:29

引用:
原帖由 LesterCPY 於 10-6-2011 10:10 發表

你自己唔會咁 =/= 人地唔會咁 =/= 咁就係理所當然, 咁邊個介定岩同錯?

發火人人都會, 我未見過一個唔會發火既人, 只係人人底線唔同
亦唔好係呢個Post同我講調整自己底線呢D廢話, 而家講緊樓主呢單野

另外點解唔回覆我下面果句?
如果全世界都唔會發火既係咪表示樓主可以周街燒?
作者: 亞爾多    時間: 10-6-2011 10:34

引用:

反過來
你自已唔會媽媽叉叉=/=人地唔會媽媽叉叉=/=咁就係理所當然

其實唔岩咪講到岩做到岩咯>如果個個都係咁諗就太好啦...
作者: 101653    時間: 10-6-2011 10:36

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 10:34 發表

反過來
你自已唔會媽媽叉叉=/=人地唔會媽媽叉叉=/=咁就係理所當然

其實唔岩咪講到岩做到岩咯>如果個個都係咁諗就太好啦...
其實佢咁講搞到我有D覺得佢講緊 "顧客永遠是對的"
又或者 "全世界員工唔應該發火由得顧客周街燒"
作者: 亞爾多    時間: 10-6-2011 10:43

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 10:36 發表

其實我覺得呢
佢應該係一個比較心平氣和,少發火既人
所以會先入為主覺得其他人媽媽叉叉有問題
而唔知道依個世界上有d人媽媽叉叉係不自覺既(很不巧和他討論的中堅就是這種人)
作者: MK~    時間: 10-6-2011 10:44

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 10:36 發表

i think this is the truth!!!
作者: 101653    時間: 10-6-2011 10:52

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 10:43 發表

其實我覺得呢
佢應該係一個比較心平氣和,少發火既人
所以會先入為主覺得其他人媽媽叉叉有問題
而唔知道依個世界上有d人媽媽叉叉係不自覺既(很不巧和他討論的中堅就是這種人)
呢個世界唔係人人都心平氣和呢
我認如果我係老闆, 我聽到樓主講 "打老鼠" 三隻字我都趕佢走
你有你套標準, 人地有人地套標準, 人地鍾意小那星, 你理得人姐, 你有資格叫人唔好咁咩?

講真一句, 打工仔, 受氣唔係必然, 但係預左.
你有權忍, 亦有權發火, 你發火唔係人地幫你發架ma, 自己決定既事, 當然後果自己揹

你係做到野, 老闆冇左你會死, 你叫老闆受番你氣都得tim, 前題個情況容唔容許你咁做
好似呢單野咁, 果個老闆黎的, 佢又唔驚比人炒, 佢打開門口唔做生意就唔做生意架啦, 你真係吹佢唔脹架wo
作者: rYaN    時間: 10-6-2011 10:52

去消費者X員會投訴啦!上黎講有咩用?
不過你記住話我想買槍殺老鼠個老細個態度好差噤趕你走,都唔似劉華既
作者: josephlau    時間: 10-6-2011 10:54

作者: 亞爾多    時間: 10-6-2011 10:55

引用:
原帖由 101653 於 10-6-2011 10:52 發表

呢個世界唔係人人都心平氣和呢
我認如果我係老闆, 我聽到樓主講 "打老鼠" 三隻字我都趕佢走
你有你套標準, 人地有人地套標準, 人地鍾意小那星, 你理得人姐, 你有資格叫人唔好咁咩?

講真一句, 打工仔, 受氣唔係 ...
我諗佢係認為老闆應該好平和咁請佢出去,而唔應該媽叉佢出去掛?
作者: josephlau    時間: 10-6-2011 10:56

作者: josephlau    時間: 10-6-2011 10:59

作者: sergeant3007    時間: 10-6-2011 11:01

引用:
原帖由 cccheung 於 10-6-2011 02:08 發表
事緣我朋友最近買左枝氣槍,我試完之後自己又心思思想買技黎玩下,其實我買黎心諗都係都係射下汽水罐,主要都係用黎收藏,見今日放假咪去舊合益睇下囉,去到一樓有一間門口有好多長槍既舖頭,我就問有冇短氣槍介紹下 ...
我就問有冇短氣槍介紹下啦,個老細(約4x-5x歲)就問我買黎做乜架

呢句真係有問題..
我自己+幫人在廿幾間舖買過百枝鎗, 從來無人問我買黎做乜!
作者: MK~    時間: 10-6-2011 11:01

引用:
原帖由 rYaN 於 10-6-2011 10:52 發表
去消費者X員會投訴啦!上黎講有咩用?
不過你記住話我想買槍殺老鼠個老細個態度好差噤趕你走,都唔似劉華既
去控煙辦會快D
作者: MK~    時間: 10-6-2011 11:03

引用:
原帖由 sergeant3007 於 10-6-2011 11:01 發表

我就問有冇短氣槍介紹下啦,個老細(約4x-5x歲)就問我買黎做乜架

呢句真係有問題..
我自己+幫人在廿幾間舖買過百枝鎗, 從來無人問我買黎做乜!
this question is good
because for main weapon and for side arms can introduce different gun^^
作者: MK~    時間: 10-6-2011 11:04

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 10:55 發表

我諗佢係認為老闆應該好平和咁請佢出去,而唔應該媽叉佢出去掛?
顧客永遠是對的...

unfortunately, that man is the boss of the shop....
作者: 亞爾多    時間: 10-6-2011 11:05

強烈建議樓主下次"求其答佢"用黎打劫,睇下會點
作者: josephlau    時間: 10-6-2011 11:06

作者: nishi    時間: 10-6-2011 11:07

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-6-2011 11:05 發表
強烈建議樓主下次"求其答佢"用黎打劫,睇下會點
"呢支係ak47,果時香港賊王都係用佢
洗唔洗買多把黑星同避彈衣防下身?
呀,ak彈夾做緊大特價啵"
作者: josephlau    時間: 10-6-2011 11:09

作者: 亞爾多    時間: 10-6-2011 11:09

引用:
原帖由 josephlau 於 10-6-2011 11:06 發表

呢個 Forum 夠有你發膠 Post, 唔通大家又可以打死你啊?

怕你打老鼠, 係怕你打佢唔死等同虐待.
打老鼠唔係錯
"為娛樂自已而打老鼠"就係錯
作者: sergeant3007    時間: 10-6-2011 11:12

引用:
原帖由 josephlau 於 10-6-2011 11:09 發表

幅圖實在唔簡單, 我怕樓主處理唔到喎!
作者: 亞爾多    時間: 10-6-2011 11:14

引用:
原帖由 josephlau 於 10-6-2011 11:09 發表

唔得,一定要save低
作者: faihk    時間: 10-6-2011 11:16

引用:

師兄好野! 我笑左~
比你一個~

作者: nishi    時間: 10-6-2011 11:17

引用:

正到無朋友, SAVE低先
作者: josephlau    時間: 10-6-2011 11:17

作者: sergeant3007    時間: 10-6-2011 11:19

引用:
原帖由 josephlau 於 10-6-2011 11:17 發表

你有冇諗過樓主可能係十一,二歲細路? 好似鎗神家族嗰班咁... 咁一切就合理了!!
我唔想講到咁白, 你一野就篤爆晒. 都唔好玩既.

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0