標題: 同砌模型無分別的GBB............. [打印本頁]

作者: RCman    時間: 28-6-2011 22:52     標題: 同砌模型無分別的GBB.............

個盒就甘睇無咩野.......點個一打開.......

圖片附件: magpul_1.jpg (28-6-2011 22:52, 64 KB) / 該附件被下載次數 149

圖片附件: magpul_2.jpg (28-6-2011 22:52, 76.96 KB) / 該附件被下載次數 140

作者: sam524    時間: 28-6-2011 22:53

新野黎嫁bor...
作者: faihk    時間: 28-6-2011 22:54

師兄你件模型幾銀先~
作者: RCman    時間: 28-6-2011 22:55

引用:
原帖由 sam524 於 28-6-2011 22:53 發表
新野黎嫁bor...
出左好耐.....不過之前係成鎗甘賣.....現在是的Kit set
作者: RCman    時間: 28-6-2011 22:56

引用:
原帖由 faihk 於 28-6-2011 22:54 發表
師兄你件模型幾銀先~
減左人工費.....平左$600
平左果D $.....都差不多夠我買支"金沙骨"

圖片附件: PWS.jpg (28-6-2011 23:00, 53.33 KB) / 該附件被下載次數 130

作者: sam524    時間: 28-6-2011 22:57

引用:
原帖由 RCman 於 28-6-2011 22:55 發表

出左好耐.....不過之前係成鎗甘賣.....現在是的Kit set
得個幾舊野比咁大個盒你...
作者: faihk    時間: 28-6-2011 22:58

引用:
原帖由 RCman 於 28-6-2011 22:56 發表

減左人工費.....平左$600
ok喎~
作者: Royal_9413    時間: 28-6-2011 23:09

咁大個盒做咩.........
作者: yiuyiusiu    時間: 28-6-2011 23:11

老老實實咁樣有樂趣過買成槍
作者: RCman    時間: 28-6-2011 23:33

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 28-6-2011 23:11 發表
老老實實咁樣有樂趣過買成槍
其實...好多時買左番來....我都會拆散佢.....甘樣買法...一來省回拆果D時間
二來平左.....一舉兩得
作者: samsamsam    時間: 29-6-2011 00:03

正AR ! 師兄請問幾錢?
thanks !
作者: mujiadam    時間: 29-6-2011 00:32

一盒有晒咪好LO...我把MK18...真係N咁多個品牌,出張LIST出黎買呀要
作者: Lakuro    時間: 29-6-2011 16:58

ching套kits幾錢呀? 火控d parts係亞鉛定鋼件 thanks~
作者: RCman    時間: 29-6-2011 17:08

引用:
原帖由 Lakuro 於 29-6-2011 16:58 發表
ching套kits幾錢呀? 火控d parts係亞鉛定鋼件 thanks~
價錢上面講左,比成鎗平$600
火控...看似係WOC-X的亞鉛版,
呢套野....我買來都係當parts湯散用,所以我無所謂。
幾條大數圍起....都差不多一套Kit的價錢....咪當買parts羅
Magpul 沙色金身$1000, 負壓Bolt Set $400, 內管+Hop-UP $400, P-Mag 匣$400<<<呢條數都已經$2200啦
仲未計幾件Magpul PTS parts, 火控,outer Barrel, 尾筒...........

作者: f22a    時間: 29-6-2011 17:12

引用:
原帖由 RCman 於 28-6-2011 23:33 發表

其實...好多時買左番來....我都會拆散佢.....甘樣買法...一來省回拆果D時間
二來平左.....一舉兩得
不能同意更多了   .......   
在組裝工序上
除非需要特殊工具
否則相信自己的手工多過那些工廠的工友
如果VFZ的MP5有賣未組裝的Kit Set版就好啦   ...   
作者: RCman    時間: 29-6-2011 17:18

引用:
原帖由 f22a 於 29-6-2011 17:12 發表

不能同意更多了   .......   
在組裝工序上
除非需要特殊工具
否則相信自己的手工多過那些工廠的工友
如果VFZ的MP5有賣未組裝的Kit Set版就好啦   ...   
係呀,師兄。
如果所有GBB都有Kit出就好,省$省地方。
不過,VXC的MP5雖然好似問題多多....不過都不失為一支好SMG,
我唔等YYE的MP5就決定買VXC出的,是因為我相信過去經驗所得...YYE出的MP5未必有VXC出呢支個做功甘好,
YYE極其量....可能用價錢取勝。.....所以VXC的MP5一出我便買下。
作者: McDull    時間: 29-6-2011 17:21

咁賣咪仲好。。。。。又抵
作者: RCman    時間: 29-6-2011 17:26

引用:
原帖由 McDull 於 29-6-2011 17:21 發表
咁賣咪仲好。。。。。又抵
係呀....前日係"依興趣"個網頁發現出左Kit set
就弄一盒來做parts....同時買下PWS 骨,個師父仲好有心機,
幫我試下入唔入到支骨添....好彩最後師父幫我個金身開少少牙...就入到。
如果唔係Kit set...就要自己返去拆左個Delta Ring出來...再去鋪頭試了。
作者: RCman    時間: 3-7-2011 14:24

用左個假期....砌好左了

作者: Hitter    時間: 4-7-2011 19:20

原來重有支

作者: silvano126    時間: 4-7-2011 19:28

想問下有咩零件要自備...
作者: ayaka    時間: 4-7-2011 19:36

GP學人出CHALLEGE KIT
作者: ohnavi    時間: 4-7-2011 19:47

引用:
原帖由 RCman 於 3-7-2011 14:24 發表
用左個假期....砌好左了

good looking 骨
作者: yiuyiusiu    時間: 4-7-2011 19:51

引用:
原帖由 Hitter 於 4-7-2011 19:20 發表
原來重有支

http://xs.to/media/37668
普昔通通出個馬仔身就算啦GP....又攪埋D九唔搭八既MARKING
作者: 桸藍    時間: 4-7-2011 19:54

如果KA 出challenge kit 我會買來學砌GBB
作者: RCman    時間: 5-7-2011 11:17

引用:
原帖由 silvano126 於 4-7-2011 19:28 發表
想問下有咩零件要自備...
無咩野零件要自備,如果只係砌一支14.5" Magpul MOE PTS的GBB
呢盒Kit係齊曬所有野....能夠砌到一支成鎗出來。
不過要準備適當的工具,
1) Delta Ring 刀
2) 膠鎚
3) 幾個不同size的六角匙
4) 尖鉗
作者: macfabrica    時間: 5-7-2011 16:37

出面仲有冇散砌用既零件(Hammer、sear同bolt果D)全套?
同埋係咪得GP?

我想砌番MK18 MOD 0....
作者: RCman    時間: 5-7-2011 16:42

引用:
原帖由 macfabrica 於 5-7-2011 16:37 發表
出面仲有冇散砌用既零件(Hammer、sear同bolt果D)全套?
同埋係咪得GP?

如果full set,的猪標有現貨。但我覺得唔值.....亞鉛都甘貴
幾個月前我係西京買過二set, 盒裝TAF 全鋼制火控$660
之後想再買多一set都無
散買...想要鋼制...你可以買RA-Txxh
想平D...就"皇帝武裝"最近返左好多GBB spare parts...基本上散買佢幾包parts...都齊到一set 火控。

作者: macfabrica    時間: 5-7-2011 17:43

引用:
原帖由 RCman 於 5-7-2011 16:42 發表

如果full set,的猪標有現貨。但我覺得唔值.....亞鉛都甘貴
幾個月前我係西京買過二set, 盒裝TAF 全鋼制火控$660
之後想再買多一set都無
散買...想要鋼制...你可以買RA-Txxh
想平D...就"皇帝武裝 ...
睇黎要走轉UM了~~~THX!
作者: 2slow    時間: 5-7-2011 18:08

引用:
原帖由 RCman 於 28-6-2011 22:55 發表

哈, 你又搞掂一支我想要既野...
作者: ayaka    時間: 5-7-2011 18:23

引用:
原帖由 macfabrica 於 5-7-2011 16:37 發表
同埋係咪得GP?

以前prime有出過...不過唔知重有無貨
作者: raywong106    時間: 6-7-2011 16:02

wa!!!好毒
作者: keitahiu    時間: 8-7-2011 01:33

引用:
原帖由 RCman 於 5-7-2011 11:17 發表

無咩野零件要自備,如果只係砌一支14.5" Magpul MOE PTS的GBB
呢盒Kit係齊曬所有野....能夠砌到一支成鎗出來。
不過要準備適當的工具,
1) Delta Ring 刀
2) 膠鎚
3) 幾個不同size的六角匙
4) 尖鉗
師兄,我想問你用咩油呢?同係邊D位落油呀
我都想買把試下~
作者: eddie9990    時間: 8-7-2011 06:45

引用:
原帖由 RCman 於 28-6-2011 22:52 發表
個盒就甘睇無咩野.......點個一打開.......
請問這把性能好唔好,我都想買番枝玩
作者: RCman    時間: 8-7-2011 09:29

引用:
原帖由 keitahiu 於 8-7-2011 01:33 發表

師兄,我想問你用咩油呢?同係邊D位落油呀
我都想買把試下~
我用噴劑Silicon及bearing 油
不過新手就唔建議砌GBB啦,因為有可能要"汁"至順。

作者: RCman    時間: 8-7-2011 09:31

引用:
原帖由 eddie9990 於 8-7-2011 06:45 發表

請問這把性能好唔好,我都想買番枝玩
好唔好...睇你"汁"成點.....
不過新手就唔建議砌GBB啦,因為有D位可能要有經驗至知點"汁"
不是只跟足說明書砌好....就能"完美發射"
至少我砌呢支果時.....個bolt catch及magazine release位都要"汁"

作者: keitahiu    時間: 9-7-2011 00:40

引用:
原帖由 RCman 於 8-7-2011 09:31 發表

好唔好...睇你"汁"成點.....
不過新手就唔建議砌GBB啦,因為有D位可能要有經驗至知點"汁"
不是只跟足說明書砌好....就能"完美發射"
至少我砌呢支果時.....個bolt catch及magazine release位都要"汁"
因為見佢係我睇到既GBB入面平又靚仔所以先想買~
咁師兄你個2個野洗唔洗大"汁"個D呢?
作者: cghcpeace    時間: 9-7-2011 02:59

師兄 如果買GP 有咩野要換?
作者: RCman    時間: 9-7-2011 09:25

引用:
原帖由 keitahiu 於 9-7-2011 00:40 發表

因為見佢係我睇到既GBB入面平又靚仔所以先想買~
咁師兄你個2個野洗唔洗大"汁"個D呢?
師兄,請你留意下。
原Kit只係14.5" MOE 版。
我砌好的實物,其實係換左好多野。
1) 12" Outer Barrel
2) Flash Hider
3) 牛牛PWS 110 骨
4) F Magpul PTS Sign
即係原本成份頭都不是原裝的。
原裝係甘的。
至於有無野要"汁",就真係砌到至知。

圖片附件: Picture 8.jpg (9-7-2011 09:25, 37.83 KB) / 該附件被下載次數 76

作者: RCman    時間: 9-7-2011 09:27

引用:
原帖由 cghcpeace 於 9-7-2011 02:59 發表
師兄 如果買GP 有咩野要換?
要求唔高,無野要換,
打難左至換。
作者: cghcpeace    時間: 9-7-2011 11:44

引用:
原帖由 RCman 於 9-7-2011 09:27 發表

要求唔高,無野要換,
打難左至換。
thx!如果要換 國產件可唔可以lei?
作者: RCman    時間: 9-7-2011 11:54

引用:
原帖由 cghcpeace 於 9-7-2011 11:44 發表

thx!如果要換 國產件可唔可以lei?
邊D部份?點解要換呢?
份原裝負壓bolt唔洗換。
要換...可能係火控果part, 不過....換就換台仔好D,
國產,散買都唔平
我買過國產3 burst火控,公差好大.....唔汁裝落去...有問題。
SHS 件我換過.....大半年前係"依興趣"買過,$330左右....不過無貨好耐。
TAF 全鋼件都買過,係"西京"買$660....不過又係無貨好耐

作者: cghcpeace    時間: 9-7-2011 12:03

引用:
原帖由 RCman 於 9-7-2011 11:54 發表

邊D部份?點解要換呢?
份原裝負壓bolt唔洗換。
要換...可能係火控果part, 不過....換就換台仔好話,
SHS 全鋼件我換過.....大半年前係"依興趣"買過,$330左右....不過無貨好耐。
TAF 都買過,係"西京"買$660 ...
thanks! 飛機打爛左換enegry ok ma?
作者: RCman    時間: 9-7-2011 12:06

引用:
原帖由 cghcpeace 於 9-7-2011 12:03 發表

thanks! 飛機打爛左換enegry ok ma?
能量飛機我自己覺得ok, 前後買過三套。
買過最平係$95
有師兄介紹過一隻係YZH, 話幾好...不過我係鎗街都未見有

作者: felix923hk    時間: 12-7-2011 01:18

話時話...
個HAMMER點裝....之前裝過係一SET過既HAMMER SET, 佢比果SET既野同幅說明書差好遠...佢仲要用井井既說明書比WA用...我頂佢...

THX CHING><"
作者: RCman    時間: 14-7-2011 17:56

引用:
原帖由 felix923hk 於 12-7-2011 01:18 發表
話時話...
個HAMMER點裝....之前裝過係一SET過既HAMMER SET, 佢比果SET既野同幅說明書差好遠...佢仲要用井井既說明書比WA用...我頂佢...

THX CHING>
Hammer位,如果係WA system, 好多牌子出的個外形都唔會有好大分別。
師兄你買果set係咩野牌子呢
作者: felix923hk    時間: 15-7-2011 13:42

用開5ku 一set過果隻=3=""" 所以最後都係買番5ku放落去

不過呢.....gp個上下身原來唔可以同wa原裝上下身互換.....超灰..仲想一雞兩味都唔得,,,,

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0