標題: 友共情? [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 11-8-2011 21:34     標題: 友共情?

早前一班舊同學去完馬來西亞返黎
但原來其中一位「朋友一號」一直對我都有心病
今次去旅行佢為左搵我做免費導遊及免費攝影師先叫我去
去完旅行就係FACEBOOK到BLOCK左我
我立時無明火起三千丈
係facebook到留下「過完橋就抽板」

當晚「朋友」2號係faebook add左我
係facebook通過訊息叫我唔好咁攻擊佢「朋友」
話我咁做好唔岩叫我攪清楚件事先
佢仲同我講佢地當我只係一般舊同學
一般朋友關係比我的關係更要好
出黎聚會當係交際應酬
有咩事佢會幫親不幫理
聽完我真係好傷心難過
狂我對兩位朋友兩脇插刀
於是我係facebook到DEL左佢
跟手仲send埋SMS比兩位叫佢地得閒先出黎飲茶

第二朝早朋友二號不斷打電話比我但我冇聽
之後朋友二號send左個SMS比我
佢話唔識用facebook,昨晚的對話唔係佢send
我立時至電向朋友2號求証
原來係朋友1號del左我之後驚我係facebook到數佢
於是冒充朋友2號黎試探我

大家聽完係咪覺得好鬼秘
冒充他人係一種嚴重罪行
大家認為我應該採取咩行動好呢
作者: 餅    時間: 11-8-2011 22:53

你真係做唔到D乜 , 起其他舊同學面前唱佢 ? 咁反而顯得你小家...

而事實上你冇乜實際損失 , 反而仲有得著

知道朋友一號唔妥你 , 總好過佢暗啞底冼你 !

佢自己蠢打草驚蛇 , 你對佢仲可以有防備添 ~
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 11-8-2011 23:06

希望樓主唔好怪我直接,明知大家有病,你都幫佢,其實係你自己蠢
作者: 匿名    時間: 11-8-2011 23:25

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 11-8-2011 23:06 發表
希望樓主唔好怪我直接,明知大家有病,你都幫佢,其實係你自己蠢
我都係去完先知
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 11-8-2011 23:47

引用:
原帖由 Anonymous 於 11-8-2011 23:25 發表

我都係去完先知
引用:
原帖由 Anonymous 於 11-8-2011 21:34 發表
做免費導遊及免費攝影師先叫我去
如果大家都唔熟,又唔係圍內自己fd卅fd底開的
一睇呢句就估9成都係搵人笨多
作者: louisli    時間: 12-8-2011 12:21

首先先同朋友二號道歉

緣來緣去,緣生緣滅,唔需要太介懷
作者: rho837    時間: 12-8-2011 12:42

One word only "stupid"
作者: BoRiS    時間: 16-9-2011 00:04

理甘多做咩AR~~~又唔係得佢一個朋友.....
你搞甘多野 人地重會以為你好小家
作者: 阿Fee    時間: 20-9-2011 16:42

其實係咩心病先,可以叫埋你一齊去旅行??

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0