標題: [VFC] 新返的 VF* MP5A2 買唔買得過? [打印本頁]

作者: KIN-KIN    時間: 1-9-2011 10:25     標題: 新返的 VF* MP5A2 買唔買得過?

各位師兄,小弟見 14 樓個網頁話佢地代理嗰支 VF* MP5A2 GBBr 已返貨有得再賣。但我見之前頭一二水嘅槍都口啤麻麻,要另買補品強身健體....,唔知廠方出呢水新貨有冇改善過呢?買唔買得過?希望各位能提供寶貴意見!謝謝!

作者: B20_hk    時間: 1-9-2011 10:40

http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1

For your reference
作者: KIN-KIN    時間: 1-9-2011 11:29

引用:
原帖由 B20_hk 於 1-9-2011 10:40 發表
http://www.civiliangunner.com/cg ... &extra=page%3D1

師兄!唔該哂!
作者: KIN-KIN    時間: 1-9-2011 11:37

唔知呢一水新貨同之前嗰兩水會否有唔同呢?(無論係外觀定內料)
作者: B20_hk    時間: 1-9-2011 11:52

http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D1&page=18

作者: KIN-KIN    時間: 1-9-2011 12:06

引用:
原帖由 B20_hk 於 1-9-2011 11:52 發表
http://www.civiliangunner.com/cg ... age%3D1&page=18

師兄,咁即係話呢水已改咗模?
作者: holy1    時間: 1-9-2011 22:55

即係同mp7 1樣命運

除左舊版外.全部唔駛買
作者: 一個新手    時間: 1-9-2011 23:12

有無人買左
放D相上來比大家睇下呀?
作者: B20_hk    時間: 1-9-2011 23:54

引用:
原帖由 holy1 於 1-9-2011 22:55 發表
即係同mp7 1樣命運

除左舊版外.全部唔駛買
mp7 又係改咗模???
作者: holy1    時間: 2-9-2011 07:58

引用:
原帖由 B20_hk 於 1-9-2011 23:54 發表

mp7 又係改咗模???
都係一樣marking問題姐
作者: B20_hk    時間: 2-9-2011 08:24

引用:
原帖由 holy1 於 2-9-2011 07:58 發表

都係一樣marking問題姐
哦...thank you
作者: KIN-KIN    時間: 2-9-2011 08:31

都唔明 VF* 咁貴買個 license 返嚟,做乜要改 markings 喎!咁各位知唔知呢批新貨內料如飛機有冇改進個呢?
作者: kei_2000s    時間: 2-9-2011 10:41     標題: 回覆 12# 的帖子

可能係沖果幾個字既技術仲未得, 或工序太貴...而生產唔穩定.
作者: B20_hk    時間: 2-9-2011 10:46

好彩有支舊版...
作者: RCman    時間: 2-9-2011 10:55

引用:
原帖由 B20_hk 於 2-9-2011 10:46 發表
好彩有支舊版...
緊係一出即買好,D人怕初回有毛病。
我自己睇法係....GBB內部都係消耗件,理得佢耐唔耐用。
外觀最重要....所以我都係第一水就買....就係怕佢改左唔用沖壓字。
至少彈匣已經改左用白字啦...死未。
好彩當時買多左匣
作者: B20_hk    時間: 2-9-2011 20:14

引用:
原帖由 RCman 於 2-9-2011 10:55 發表

緊係一出即買好,D人怕初回有毛病。
我自己睇法係....GBB內部都係消耗件,理得佢耐唔耐用。
外觀最重要....所以我都係第一水就買....就係怕佢改左唔用沖壓字。
至少彈匣已經改左用白字啦...死未。
好彩當時買多 ...
我有三隻刻印匣
作者: KIN-KIN    時間: 3-9-2011 10:22

禽晚我落槍街睇過,呢批貨嘅槍喺頂部有幾顯眼嘅白色字寫上「6 mm BB」!! 核突到呢!   
作者: f22a    時間: 3-9-2011 11:35     標題: 回覆 17# 的帖子

舊批貨頂部咪又係鐳射刻白字 [S/N 及6mm BB]
咁新批貨同舊批貨有咩分別.....
作者: jerjer    時間: 3-9-2011 11:44

我估仲未有大分別,估架咋……
作者: KIN-KIN    時間: 3-9-2011 12:55     標題: 回覆 18# 的帖子

哦!原來以前已有。
不過我見下身近 selector 位啲字好淡色同只得兩行,印象中又同之前唔同咗!
作者: jerjer    時間: 3-9-2011 13:27

引用:
原帖由 KIN-KIN 於 3-9-2011 12:55 發表
哦!原來以前已有。
不過我見下身近 selector 位啲字好淡色同只得兩行,印象中又同之前唔同咗!
個下身九成都會換,理得佢同之前同唔同…
同埋嗰兩行字要咁深色做咩……?
作者: KIN-KIN    時間: 3-9-2011 14:23

引用:
原帖由 jerjer 於 3-9-2011 13:27 發表

個下身九成都會換,理得佢同之前同唔同…
同埋嗰兩行字要咁深色做咩……?
嗚嗚~~ 因為我係阻手阻腳。。。。
作者: bravohk    時間: 3-9-2011 20:14

今日响WGC買左枝黎玩,新貨,marking無轉白字,依然係沖壓,彈匣同槍身都係,據聞仲深刻過第一水,我無第一水所以大家比較下。

圖片附件: 2011-09-03 19.48.21.jpg (3-9-2011 20:14, 58.11 KB) / 該附件被下載次數 86

圖片附件: 2011-09-03 19.49.13.jpg (3-9-2011 20:14, 59.5 KB) / 該附件被下載次數 80

圖片附件: 2011-09-03 19.49.47.jpg (3-9-2011 20:14, 62 KB) / 該附件被下載次數 103

作者: RX7    時間: 3-9-2011 20:26

引用:
原帖由 bravohk 於 3-9-2011 20:14 發表
今日响WGC買左枝黎玩,新貨,marking無轉白字,依然係沖壓,彈匣同槍身都係,據聞仲深刻過第一水,我無第一水所以大家比較下。
GD!!!!睇o黎要掃定D匣先
作者: brian98411    時間: 3-9-2011 20:34

引用:
原帖由 bravohk 於 3-9-2011 20:14 發表
...I always thought that they have changed it to laser markings..
and now they haven't...and I've bought the G36C already!
作者: g36k007    時間: 4-9-2011 01:21

Any improvement for the bolt or magazine?
Thanks!
作者: KIN-KIN    時間: 4-9-2011 06:09

我見 WGC 有得賣透明硬膠飛機,唔知係咪代表呢批新槍內料冇改進過呢?
作者: bravohk    時間: 4-9-2011 10:27

我問過店員,佢話入面應該無分別!我覺得佢點會搞到枝槍咁耐用吖,改進左D零件點賣?薯條有咁熱氣得咁熱氣,汽水啲冰有咁大粒得咁大粒先啱嘛!
作者: FPGRM    時間: 4-9-2011 12:50

引用:
原帖由 bravohk 於 4-9-2011 10:27 發表
我問過店員,佢話入面應該無分別!我覺得佢點會搞到枝槍咁耐用吖,改進左D零件點賣?薯條有咁熱氣得咁熱氣,汽水啲冰有咁大粒得咁大粒先啱嘛!
白老鼠揮手區
好明顯同買手機一樣,又貴又有問題,第一水貨源小有人抄到$3500賣淺刻字MP5 聽聞弟二水貨源多過第一水貨好多.
作者: seals    時間: 4-9-2011 12:59

引用:
原帖由 FPGRM 於 4-9-2011 12:50 發表

白老鼠揮手區
好明顯同買手機一樣,又貴又有問題,第一水貨源小有人抄到$3500賣淺刻字MP5 聽聞弟二水貨源多過第一水貨好多.
$3500咁高水!咁我都賣呀!
作者: FPGRM    時間: 4-9-2011 13:11

引用:
原帖由 seals 於 4-9-2011 12:59 發表

$3500咁高水!咁我都賣呀!
軍軍軍同大丁,中間果間
作者: bravohk    時間: 4-9-2011 13:43

可能佢炒慣超合金所以初版賣貴啲卦~
作者: samsamsam    時間: 10-9-2011 20:39

我買第一水 ! 都照左 F22 師兄講點執內部位 , 我差唔多每兩星期清兩隻閘或者打 CQB ! 玩完落下 "司力狂" , 到而家又冇病冇痛好精神 !

比D數據大家(可能大家都知) : 用 134A 0.2G 頭五飛 1.28J , 之後 1.1J ! TOPGAS 我就冇 CHECK 過 , 不過有師兄CHECK 到 1.8J
作者: joewong    時間: 10-9-2011 22:45

第二水是否細力咗,我支得底中...用top gas 0.2

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0