標題: [認真] 搶返佢個心 [打印本頁]

作者: 匿名    時間: 26-11-2011 03:18     標題: 搶返佢個心

話說以前(1年前左右)有個女仔對我有feel
但我冇同佢講...

到我以加知道我對佢有feel個陣,
有個friend話比我知果個女仔以經鐘意左弟二個男仔(但個男仔有女朋友)
跟住,個friend同我講,我以前講左d野.做過d野令到佢好唔開心,但佢冇同我講...
請問我點先可以搶返佢個心呢..
佢以加msn仲有keep住搵我,但感覺怪怪...

唉...我開始覺得好後悔..

作者: Kira    時間: 26-11-2011 09:12

你梗係冇睇星爺套"西遊記"啦…
作者: 匿名    時間: 26-11-2011 20:50

如果可以變返以前咁,我會同佢講
作者: 衰人    時間: 26-11-2011 21:42

(先講明下列說話師兄一定唔啱聽所以唔好嬲)
愛>>>>過去左就係過去左任你點佢都唔會返轉頭

你同我地講對佢有FEEL果時有個friend話比你知果個女仔以經鐘意左弟二個男仔
你如果真係真心鍾意佢點解唔係即刻同佢講.....
點解唔即刻去做D野去表達自己既愛意????
唔好同我地講你只係想......
再去想到個女仔同埋個男仔一齊果時你就仲叫自己心痛....
愛就係噤嫁嘞人人都唔知下一分鐘會有咩結果你自己知道而唔去珍惜無人可以幫到你
你自己去試過衰左對得自己
"真係鍾意就即刻打電話同佢講啦"

作者: 匿名    時間: 30-11-2011 19:13     標題: 回覆 1# 的帖子

首先,盡量唔好話佢知你想鍾佢(或表白...), 咁會降低你o既吸引力同價值,就算日後o係埋一齊都會好吃力,因為依段關係會變左係佢主導,原本係你價值大於個女仔,你一向個女仔表白,咁會令佢個價值upgrade,加上佢有得揀,你好大機會要不斷付出(包括 $ , 時間, 精神, 體力),大家係鍾意對方o既,根本冇需要表白.....

第二,個女仔鍾意第二個男仔同你去溝佢係兩回事,對家做左 D 乜同會點做你根本唔會知,所以係要當條友唔存在,最重要係千萬唔o係個女仔面前提起對家任何事, 咁係好易降低你o既吸引力,你依家要做o既係約佢出黎做返d 會展示到你價值o既野黎吸引返個女仔,而且仲要令女方覺得你好了解佢.....

作者: 匿名    時間: 30-11-2011 23:48

其實之前有D人以經同左個女仔講我想同佢表白(但我係冇諗過,只不過d人係到玩野)
之後果機日佢成日避我
最後大家都知道係誤會..之後先冇咁避我

唉以家個心好亂
FRIEND叫我搵過另一個,但係我唔想..因為個女仔改變左我好多!

咁係唔係代表左我一d機會都冇呢?
作者: sam524    時間: 30-11-2011 23:57

蘇州過後冇艇搭...
真係中意就去馬先la...
不過後果自負...
作者: 匿名    時間: 1-12-2011 00:16

其實我覺得應該快d做返d野吸引返個女仔(其實以經做緊)
但係我驚太急會有反效果,但我又驚太耐會後悔
作者: 匿名    時間: 1-12-2011 00:57     標題: 回覆 8# 的帖子

咁你要諗下點樣吸引到個女仔,最有用o既係令個女仔覺得你先係最了解佢o個個
作者: 匿名    時間: 1-12-2011 01:45

咁如果我打比個女仔,之後叫個女仔罵我(因為我之前做過d野令到個女仔唔開心)唔知有冇用呢?
作者: 匿名    時間: 1-12-2011 02:07

引用:
原帖由 Anonymous 於 26-11-2011 03:18 發表
話說以前(1年前左右)有個女仔對我有feel
但我冇同佢講...

到我以加知道我對佢有feel個陣,
有個friend話比我知果個女仔以經鐘意左弟二個男仔(但個男仔有女朋友)
跟住,個friend同我講,我以前講左d野.做過d野令到 ...
"有個女仔對我有feel,  你冇同佢講?"
佢對你有 feel, 你講咩?
心已傷, 依家講咩都冇用

不過又咁, 依家可以乘虛而入
想做咩講咩就快喇
仲想坐響電腦前後悔到幾時?
作者: 匿名    時間: 1-12-2011 02:11

引用:
原帖由 Anonymous 於 1-12-2011 01:45 發表
咁如果我打比個女仔,之後叫個女仔罵我(因為我之前做過d野令到個女仔唔開心)唔知有冇用呢?
罵乜鬼哎, 老土到爆
以前就係過去式
以前既你已經唔重要, 重要既係以後既你!

你今日開始, 重新出發
就當係新既愛情
追佢!
作者: watkai    時間: 1-12-2011 08:27

引用:
原帖由 Kira 於 26-11-2011 09:12 發表
你梗係冇睇星爺套"西遊記"啦…
唔係黃+衛個套咩
作者: 匿名    時間: 1-12-2011 10:39     標題: 回覆 12# 的帖子

你要記住,約個女仔出黎o既心態唔好咁刻意(擺明溝佢咁),係幫個fan整野(係要d 型o既野)咁o岩經過有小小時間,不如出黎飲杯野,如果唔得閒都要留個尾,話 : 咁遲d 有時間再約妳出黎丫.....
作者: 匿名    時間: 5-12-2011 20:15

琴晚終於係電話同佢講左
但係我講左之後佢就話訓收左線
到今日都好似避緊我咁...
跟住個friend 同我講
個女仔唔想同我一齊係因為佢驚第日散左 連朋友都冇得做 因為佢覺得我係佢兄弟

講真..如果我同到佢一齊 萬一真係散左 我都唔會唔理佢 到時候做返好兄弟

作者: 匿名    時間: 6-12-2011 18:16

1. 大佬! 可唔可以具體d 咁講下你同佢講過 d 乜? 想幫你都幫唔到....
2. 條女避你....你係咪直接講左你好想鍾佢呀 ? 我諗你9成講左 d 類似o既說話,如果係...咁恭喜你...放棄吧啦....
3. 你o個個friend 係咩人黎 , 男定女? 點解可以咁接近事主?
4. 愛情, 感情係冇 warranty , 你唔係第一日做人,做唔做得返朋友同兄弟係睇當時發生左 d 乜,同點處理.....

作者: 匿名    時間: 11-12-2011 00:54

我有機會喇!
佢話會比機會我追佢!
作者: 衰人    時間: 11-12-2011 02:13

祝你好運啦
作者: 匿名    時間: 11-12-2011 21:35

ME TOO , 祝你好運 , 希望你依個機會唔會演變成付出者....俾人係咁cap 水....啦!
作者: 匿名    時間: 13-12-2011 00:17

今日原本想約佢24號睇樹
跟住佢話佢以經約左個男仔去睇
佢可能比左個假希望我..

我應該繼續追定係背後支持佢呢
作者: Boniface    時間: 13-12-2011 00:40

一日佢仲係單身,一日都仲可以追
問題係你有無做到俾佢睇有誠意,女仔最重要係睇到男仔有誠意,同安全感
作者: 匿名    時間: 13-12-2011 01:47

但係佢今日好似暗示左叫我放棄咁
佢話我可以追佢,但係佢唔會對我有任可感覺
作者: gtoray    時間: 13-12-2011 01:58

綜合上述情況
我又覺得有機會成功喎~
作者: Vindicator    時間: 13-12-2011 18:41

引用:
原帖由 Anonymous 於 13-12-2011 01:47 發表
但係佢今日好似暗示左叫我放棄咁
佢話我可以追佢,但係佢唔會對我有任可感覺
理得佢
追就追啦!
作者: 衰人    時間: 13-12-2011 19:00

大部份女人都係噤嫁嘞.....佢追你咩佢就要求你零難度...你追佢咩就高難度係噤嫁啦
作者: Boniface    時間: 13-12-2011 20:41

其實可以呢個世界無話真係追不到的女人,當然係指身份地位和你相近吧
只有不肯花心思的男人
其實只要你真的俾到個女人睇你係真心,有誠意的話
終有一天,你會打動到佢的,無論佢當初係咪己經落左閘定點
作者: Boniface    時間: 13-12-2011 20:42

點去追,無可能實在講到俾你聽
但切記不要逼得太緊
作者: 匿名    時間: 13-12-2011 22:35

拿...唔係"馬後炮" , 我一早講左唔好表白同你要當個男仔唔存在 , 條女知你想鍾佢 , 咁佢咪可以撳住你黎玩,用對家黎令你嫉妒,你依家中晒嫉妒啦.....不過另外一面就係佢o係道 test 緊你....你 round one 未完就放棄 , 咁咪就係輸o羅 , 你依世係佢面前都係弱者o黎o架喇!你要追佢你就要有心理準備佢不時會利用你同對家黎引起嫉妒......
作者: Boniface    時間: 14-12-2011 01:31

其實.....追女仔,真係無人會咁單刀直入同佢表白架......
多數都係有九成把握先講,純粹係confirm罷
作者: ~~方~~    時間: 14-12-2011 02:17

引用:
原帖由 Boniface 於 14-12-2011 01:31 發表
其實.....追女仔,真係無人會咁單刀直入同佢表白架......
多數都係有九成把握先講,純粹係confirm罷
冇錯, 通常係拍拖左先表

表白只係名份only
作者: 匿名    時間: 14-12-2011 10:15

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 14-12-2011 02:17 發表

冇錯, 通常係拍拖左先表

表白只係名份only
我o個隻係直頭係唔表白, 好多時都會被迫表態....咁最多都係會暗示 , 例如: 我會同我鍾意o既人乜乜物物....
作者: Boniface    時間: 17-12-2011 22:19

我連婚都訂埋都好似未正式表白過
作者: mujiadam    時間: 18-12-2011 02:08

引用:
原帖由 Boniface 於 17-12-2011 22:19 發表
你食唔唔啦!\
作者: 匿名    時間: 18-12-2011 23:31

引用:
原帖由 Boniface 於 17-12-2011 22:19 發表
好兄弟!
作者: Boniface    時間: 20-12-2011 00:43

引用:
原帖由 mujiadam 於 18-12-2011 02:08 發表

你食唔唔啦!\
hehe

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0