標題: [認真] 關於外國留學寄宿的隔離房 [打印本頁]

作者: HiuPaTricK    時間: 17-4-2012 05:58     標題: 關於外國留學寄宿的隔離房

我而加真係好火....唔知點解次次見到隔離房就諗點解呢個世界有咁自大咁唔知死既人...

事情就要講返我九月第一次開學...
  我第一個月初到..隔離房就不斷係到讚自己又話自己好叻..個個人係呢間屋既英文都係好廢(但係佢係唯一一個考得最差...講都有少少那型)...又話自己識功夫好叻好勁(但係佢連學都沒學就話好勁識好多).....自己1個打10個都未怕(佢得165 話自己打到高佢成個頭既人...) 講到呢到就知佢太自大唔多想同佢一齊住....
  過左1個月...佢同我地同屋既一個女仔拍拖...搞到我同我朋友日日都沒教好訓..因為佢地用skype晚晚傾....我地Hull既Network已經好慢....佢地2個同屋既唔落廳傾.唔理人感受 我已經好火....佢地由10月到3月都係日日傾....嘈到我慢慢訓唔到....隔離房又扮哂野又叫又打牆...嘈到咩咁......想訓個好既都沒...
  到左而加...佢同條女分左手....成間屋沒人理佢...佢就同我同我朋友道歉.....我地接受左佢之後佢又即刻...係即刻又扮哂野.話自己打功夫好勁....洗唔洗打一次比我睇...我同佢講你都傻既...之後佢話我反應咁慢...一定唔夠打..之後佢一掌打左過來 點知我避左之後捉住佢隻手...佢唔夠打跟住又要搵籍口話 :我樣你呀...你估你真係夠打咩....香港D人咁廢我都夠抽..你又唔係勁..點會唔夠你抽..." 之後仲話我又呢又路..佢當自己咩料呀??
  佢仲要洗哂D錢就罵佢呀媽唔比錢佢洗...佢呀爸罵佢洗左咁多錢佢就講粗口罵佢  呢D人你話有冇得救? 按受佢又要激人,,同佢做朋友都多餘...點同佢講絕交好!?
作者: sunny2014    時間: 17-4-2012 06:14

我想問佢幾歲…?
作者: HiuPaTricK    時間: 17-4-2012 06:15

16歲   扮哂自己好大好威.....
作者: HiuPaTricK    時間: 17-4-2012 06:17

師兄我好認真咁講...呢種人真係我人生...真係人生第一次見.....好黑人憎....唔知點形容...同佢住一個月會想死咁....我比佢攞左10鎊佢仲唔還仲話自己沒( 10鎊= 120呀大佬...)
作者: sunny2014    時間: 17-4-2012 06:26

嗱,老老竇竇
你怕唔怕第時見到佢面阻阻?
唔怕既,方法多的是
怕既,就問你夠唔陰、夠唔夠好戲
都唔得既
你望就望明年唔好同佢同屋
作者: sunny2014    時間: 17-4-2012 06:30

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 17-4-2012 06:17 發表
師兄我好認真咁講...呢種人真係我人生...真係人生第一次見.....好黑人憎....唔知點形容...同佢住一個月會想死咁....我比佢攞左10鎊佢仲唔還仲話自己沒( 10鎊= 120呀大佬...)
以後仲有排你見!
我上年由寄住搬到單人宿舍一樣無得避
當中有幾個乞人憎都唔知夠唔形容
作者: HiuPaTricK    時間: 17-4-2012 06:40

師兄...其實佢黑人憎在 佢話我就夠啦....仲要用粗口話埋我D朋友同我家人....佢話我沒所為...但係我最憎人用粗口講我兄弟/家人.....我覺得呢D人沒得救...為佢好比哂面佢佢仲要以為自己好威威... 點解上主做人可以做到咁既人出來..自己呀媽呀爸都爆粗罵..
作者: HiuPaTricK    時間: 17-4-2012 06:42

佢成日講到自己幾明幾明人生道理.. 又話要生存就係咁....我笑,佢話我哂錢...好快用哂500鎊..但係我用左成半年呀.....當中有D仲要係佢買埋D唔等洗既野佢仲同我講....佢自己一日洗左400鎊落對鞋到連著都沒著,,邊個哂錢D啦....
作者: adlar    時間: 17-4-2012 07:09

已經好過宿友訓覺打鼻鼾,成間房接近得佢可以訓,其他人被佢令到訓唔到
作者: fire23wong    時間: 17-4-2012 07:49

係咁架啦,有D人係未仆過...係唔會識死既...
作者: sunny2014    時間: 17-4-2012 08:04

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 17-4-2012 06:40 發表
師兄...其實佢黑人憎在 佢話我就夠啦....仲要用粗口話埋我D朋友同我家人....佢話我沒所為...但係我最憎人用粗口講我兄弟/家人.....我覺得呢D人沒得救...為佢好比哂面佢佢仲要以為自己好威威... 點解上主做人可以做 ...
即係咁講
呢條友我聽落就覺得不過係少年輕狂…得來仲要係未見過世唔識死
你只要諗著「佢早有一日比人冼鑊金」就好快忍得過

不過話時話
上一個粗口我老母既人而家都真係出晒名…
引用:
原帖由 adlar 於 17-4-2012 07:09 發表
已經好過宿友訓覺打鼻鼾,成間房接近得佢可以訓,其他人被佢令到訓唔到
呢D先死!
打鼻鼾係生理問題
佢自己都未必想
你同佢講佢想改都冇法改
對著真係乜野都做唔到…
作者: HiuPaTricK    時間: 17-4-2012 08:32

世界真係幾黑人憎既人都有...唉-_-.... 佢由22:00講到而加01:30 仲講緊自己識打功夫又葉問話自己又識又識-_- 真係好煩..
作者: SECOND    時間: 17-4-2012 09:53

華人?
作者: match_man    時間: 17-4-2012 11:51

Hull 嘿嘿…本來都有想過去Hull 既,不過個offer 太白痴所以無去到
作者: louisli    時間: 17-4-2012 13:47

咁悶的人,咪理佢算啦,絕交都費事
作者: 潛陣水    時間: 17-4-2012 14:37

上網搵樣叫netcut既野(合法軟件)
只要係share同一個router同埋佢係用windows就得,可以斷佢網路(唔肯定program得唔得,因為我係斷FF,IE之類既域名解釋)
我係學校試過NOD32都防唔到
作者: sunny2014    時間: 17-4-2012 15:41

引用:
原帖由 一舊水 於 17-4-2012 14:37 發表
上網搵樣叫netcut既野(合法軟件)
只要係share同一個router同埋佢係用windows就得,可以斷佢網路(唔肯定program得唔得,因為我係斷FF,IE之類既域名解釋)
我係學校試過NOD32都防唔到
如果佢主機果邊block左winpcap既話呢D野係無用既
而且我點都唔覺得一個netcut就解決得到一個人既人品問題
作者: jn_jona    時間: 17-4-2012 16:27

比著我就叫佢出招來睇下,
乘機打佢一鑊,打完佢,佢講咩都冇用,氣已出
作者: 潛陣水    時間: 17-4-2012 16:35

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-4-2012 16:27 發表
比著我就叫佢出招來睇下,
乘機打佢一鑊,打完佢,佢講咩都冇用,氣已出
講就易呢, 有無考慮過:
1. 打佢 佢做報警x咪玩完
2. 打佢, 佢返學校嘈樓主就中伏
3. 我唔知樓主同條友既身材體能, 難保個豆丁一定係唔夠抽(有d人係向橫發展,唔高但肌肉發達)
作者: jn_jona    時間: 17-4-2012 16:42

引用:
原帖由 一舊水 於 17-4-2012 16:35 發表

講就易呢, 有無考慮過:
1. 打佢 佢做報警x咪玩完
2. 打佢, 佢返學校嘈樓主就中伏
3. 我唔知樓主同條友既身材體能, 難保個豆丁一定係唔夠抽(有d人係向橫發展,唔高但肌肉發達)
睇樓主講,佢一向都喜歡問候人,打唔打都嘈,夠唔夠抽重簡單,
佢出招樓主都冇中招,條友好打極都有限,
或者唔show佢or成日暗寸佢係最好既方法,時間耐,佢都冇癮啦
作者: Vindicator    時間: 17-4-2012 18:24

唔理佢lo
佢自吹自擂都係想你留意佢ja
作者: 匿名    時間: 18-4-2012 01:45

Take it easy. I can tell you there are lots of this kind of people in UK. I have been into your situation for the past 5 years. Try to think that is kind of training and you will grow up.
作者: HiuPaTricK    時間: 18-4-2012 05:23

佢之前賤到係個wifi到expand左一個比佢自己用...仲要快幾倍....因為佢有哂個wifi主要既密碼
今日又係到吹自己好勁好勁..
作者: 潛陣水    時間: 18-4-2012 05:38

唔知佢係用WEP定WPA/WPA2呢
前者極易解, 用aircrack, airodump之類軟件
後者有方法但我未識

但點解佢有主密碼先?
宿舍定係Homestay ah
宿舍密碼應該係舍監度喎
如果掂到佢部腦就好玩了, format左個hdd,再玩玩BIOS
作者: sunny2014    時間: 18-4-2012 06:24

好機會
你已經搵到一個藉口去搵舍監爆佢大鑊
另外佢係唔應該有master password既
我亦唔覺得佢會識crack
相信佢可能用default入去
如果係咁既話又有兩個可能性
1.佢無改default
呢樣…識做啦
佢做到你無理由做唔到既
2.佢改左
乜都唔駛做,去叫舍監
順便同佢準備一杯大可樂加檸檬同佢贈下慶
作者: sunny2014    時間: 18-4-2012 06:27

引用:
原帖由 jn_jona 於 17-4-2012 16:42 發表

睇樓主講,佢一向都喜歡問候人,打唔打都嘈,夠唔夠抽重簡單,
佢出招樓主都冇中招,條友好打極都有限,
或者唔show佢or成日暗寸佢係最好既方法,時間耐,佢都冇癮啦
夠、還是唔夠,又點?
唔夠抽既,你自己囉黎衰
我比你當你夠抽打到佢眼腫鼻腫
呢D人一定會走去搵人哭哭既
到時蝕底果個係邊個?
作者: match_man    時間: 18-4-2012 07:11     標題: 回覆 25# 的帖子

照樓主所言樓主好有可能係同對方夾份租屋住…
作者: match_man    時間: 18-4-2012 07:17     標題: 回覆 25# 的帖子

如果係夾份租屋住的話雖然有負責的人,但一般除非去到好嚴重,如果唔係一般只會作出無約束力的指示/調停
作者: HiuPaTricK    時間: 20-4-2012 23:11

其實我地係5條友同一個大人一齊住....5個都唔識:P 個大人就係監護人啦...
隔離房就早我一年來到...所以佢已經有哂wifi改野既password...而且佢仲咁"史忽鬼"開到個wifi網控(p2p)
佢返到學校之後因為佢自己本身都唔多朋友一齊玩...所以佢hack左學校個wifi四圍講...到佢自己好出名 (點知到而加都沒人理佢)

其實本身個監護人都驚左佢-_-因為佢之前又話殺死佢...又問候人地母親.....沒家教...(但係又罵返人地沒家教@0@?)
而且同佢抽好真係好"9"...點解咁講....輸左比佢就成日同人講我輸左...贏左佢佢又係同人講佢自己樣我:O(事實一開波佢已經比我捉住隻手..打唔到我..之後佢同我講話唔識破"捉手":-_-? 所以唔會同我咁狗既人打) -_-.....
作者: 潛陣水    時間: 20-4-2012 23:17

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 20-4-2012 23:11 發表
其實我地係5條友同一個大人一齊住....5個都唔識:P 個大人就係監護人啦...
隔離房就早我一年來到...所以佢已經有哂wifi改野既password...而且佢仲咁"史忽鬼"開到個wifi網控(p2p)
佢返到學校之後因為佢自己本身都唔多 ...
唔記得router碟可唔可以reset部野
另外如果得閒咪直頭換過隻router/加部野係佢條線上面
作者: nishi    時間: 20-4-2012 23:24

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 20-4-2012 23:11 發表
加陣出面學詠春(特別當自衛術果d),好多時一開波就教你比人捉著隻手既話點還擊...
似乎佢識葉問,但葉問唔識佢 (計番年齡其實好正常  )
作者: HiuPaTricK    時間: 21-4-2012 00:22

佢成日話自己係葉問最強既徒弟....葉問既野佢咩都識哂w0-_-
作者: nishi    時間: 21-4-2012 00:24

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 21-4-2012 00:22 發表
佢成日話自己係葉問最強既徒弟....葉問既野佢咩都識哂w0-_-
下次佢咁同你講, 你話佢知葉問1972年就已經唔係度啦
作者: sunny2014    時間: 21-4-2012 00:28

引用:
咁點解唔趕佢走+同學校report佢?
作者: 潛陣水    時間: 21-4-2012 02:07

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 21-4-2012 00:22 發表
佢識唔識葉問點解會死
作者: Andy    時間: 21-4-2012 02:21

下次等佢同佢老豆講電話,大大聲 扮打俾阿爸

阿爸啊,呢邊物價無想像中咁貴,,今個月匯1千蚊黎就得啦,我夠食夠用嫁啦...
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 21-4-2012 03:26

同你其他同屋的一齊孤立同唔理佢係最好的方法,即使佢道歉都好,都唔好理,唔好心軟

如果佢做d小動作引你地注意佢,就講d野單打佢
作者: HiuPaTricK    時間: 21-4-2012 04:43

唉-_- 真係好慘呀... 學校見佢咁乖...(佢地完全唔知佢真面目) 所以沒理到...之後點解唔踢佢走...(個監護人貪錢(好認真咁講 唔係針對,.我既親戚家人都覺得太多...1千鎊1個月唔包車錢網錢...網絡限了150GB.6條友自己分) 所以唔趕佢走) 之前有2個係到住既同我地講 佢仲加價...又唔係物超所值.所以唔住)

佢仲成日講到自己幾有錢幾有錢-_-唉..睇到佢個銀包都唔知講咩....沒重量既:3?
作者: 潛陣水    時間: 21-4-2012 05:50

唔知點解外國唔輕無限上網(連ADSL都係)
錦其實你係homestay唔係宿舍啦
老實講搵過第二間算啦

乜包租公出車要另外計架
作者: sunny2014    時間: 21-4-2012 05:54

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 21-4-2012 04:43 發表
唉-_- 真係好慘呀... 學校見佢咁乖...(佢地完全唔知佢真面目) 所以沒理到...之後點解唔踢佢走...(個監護人貪錢(好認真咁講 唔係針對,.我既親戚家人都覺得太多...1千鎊1個月唔包車錢網錢...網絡限了150GB.6條友自己分 ...
嘩…比成千鎊住homestay?
佢咁樣真係發過豬頭
我果時都係住百幾鎊

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0