標題: [認真] 北韓正式宣布 即將把南韓變焦土 [打印本頁]

作者: XLxY    時間: 24-4-2012 02:16     標題: 北韓正式宣布 即將把南韓變焦土

唔知有冇CHING知道呢??

北韓正式宣布 即將把南韓變焦土
2012年04月23日16:55

北韓官方今日下午宣佈,將於近日對南韓發動「聖戰」,並預告「以武力革命的特別行動,將南韓變成焦土」,並表示會不惜一切代價,用盡各種手段,摧毀南韓李明博政權。

北韓當局認為,李明博政權不斷「褻瀆」北韓第一書記金正恩,「為了死守最高尊嚴,我們將發動聖戰」。至於北韓何時發動攻擊?以及採取何種手段?目前北韓官方並未正式公佈,不過外界預期後天是北韓人民軍建軍80周年,若北韓真要對南韓採取軍事行動,應在本周至下周間採取行動。

北韓今日下午正式宣佈,要把南韓變成焦土。美聯社

Sources:http://www.appledaily.com.tw/rea ... l/20120423/119703/1

作者: fredpiek    時間: 24-4-2012 02:18

北韓都做唔到啦  玩具飛彈
作者: sunny2014    時間: 24-4-2012 02:31

睇過美聯社原文之後
成篇同蘋果份稿得「北韓」同「金正恩」呢兩組字係一樣既…
作者: jackieyue    時間: 24-4-2012 02:35

即管買定花生等睇北韓仲有幾多唔識飛既火箭!!

其實比著我係南泡菜, 我一定set幾十個Mon係邊境對住北泡菜係咁播K-pop女團d MV, 再放多幾百桶白飯係邊境, 咁樣北泡菜d兵過到嚟仲唔自自然然放低槍咩!!...
(打北韓邊洗用槍架!!)
作者: gtoray    時間: 24-4-2012 02:36

引用:
原帖由 sunny2014 於 24-4-2012 02:31 發表
睇過美聯社原文之後
成篇同蘋果份稿得「北韓」同「金正恩」呢兩組字係一樣既…
其詳 pls ?
作者: nishi    時間: 24-4-2012 02:50

引用:
原帖由 gtoray 於 24-4-2012 02:36 發表

其詳 pls ?
http://www.guardian.co.uk/world/ ... ens-special-actions

Guardian都係咁講,仲話只係3,4分鐘就可以ko南韓...
作者: 莊家-犯罪無間    時間: 24-4-2012 02:51

引用:
原帖由 gtoray 於 24-4-2012 02:36 發表

其詳 pls ?
http://big5.chinabroadcast.cn/ga ... 23/5551s3654161.htm

另一個引用美聯社報導

人民網4月23日訊 據美聯社報道,北韓軍方表示,將採取四分鐘“特殊行動”清掃南韓李明博政府。

週一,北韓軍方發表電視聲明,表示這一行動將持續3到4分鐘,將採用“我們自己的特殊的、前所未有的方式和方法”。北韓軍方對此沒有給出細節。

北韓對李明博和其政府進行了嚴厲的聲討。平壤方面表示,李明博侮辱了金日成百年誕辰的慶祝活動。(責任編輯:鄭青亭、趙艷萍)
作者: gtoray    時間: 24-4-2012 02:58

找到了

http://hosted.ap.org/dynamic/sto ... mp;TEMPLATE=DEFAULT
作者: gtoray    時間: 24-4-2012 03:00

車....金仔都唔係第一次話要變人地做蕉桃ga la
作者: rho837    時間: 24-4-2012 08:14

佢地想放啲料落個巿到搵啲錢
作者: 蛇    時間: 24-4-2012 12:09

嘥氣.
作者: 1233    時間: 24-4-2012 12:59

佢夠南韓打先算啦!
作者: Vindicator    時間: 24-4-2012 13:07

北韓一打立即亡國
作者: samsamyu    時間: 24-4-2012 13:09

發動聖戰。。點解咁熟既。。
作者: 亞爾多    時間: 24-4-2012 13:49

一切都跟著homefront的劇本走
作者: Hkpolice-Psu    時間: 24-4-2012 13:52

引用:
原帖由 1233 於 24-4-2012 12:59 發表
佢夠南韓打先算啦!
其實只要北韓“放水“首爾即玩完....

http://zh.wikipedia.org/zh-tw/%E6%BC%A2%E6%B1%9F_%28%E9%9F%93%E5%9C%8B%29
作者: starfox    時間: 24-4-2012 15:56

"聖戰" 2字可以在共產主義地方使用?
作者: monopolyshiu    時間: 24-4-2012 18:21

引用:
原帖由 Vindicator 於 24-4-2012 13:07 發表
北韓一打立即亡國
我驚O的北韓士兵一去到南韓/前線即刻全軍覆沒..

因為個個變晒節向南韓投降
作者: ayaka    時間: 24-4-2012 18:25

引用:
原帖由 亞爾多 於 24-4-2012 13:49 發表
一切都跟著homefront的劇本走
都好呀, 蝦下美國佬
作者: 亞爾多    時間: 24-4-2012 18:27

引用:
原帖由 ayaka 於 24-4-2012 18:25 發表

都好呀, 蝦下美國佬
統一亞太地區喎
作者: 潛陣水    時間: 24-4-2012 18:29

引用:
原帖由 starfox 於 24-4-2012 15:56 發表
"聖戰" 2字可以在共產主義地方使用?
北韓名義上共產姐
基層邊有權利, 真係共產就唔會餓死咁多人, 班高官大魚大肉, 人民食草根樹皮都唔掂
根本係鐵腕管治
作者: 潛陣水    時間: 24-4-2012 18:31

美國佬成日收靚
依家自己經濟唔掂重要去擔心其他人
作者: Tango1997    時間: 24-4-2012 18:33

北韓D囡攻番落南韓..................見蕉就担...............到時D水密桃多到成地都係.................讓男韓變成蕉桃樂園
作者: monopolyshiu    時間: 24-4-2012 18:43

引用:
原帖由 tango1997 於 24-4-2012 18:33 發表
北韓D囡攻番落南韓..................見蕉就担...............到時D水密桃多到成地都係.................讓男韓變成蕉桃樂園
爭O的笑瓜我
作者: 潛陣水    時間: 24-4-2012 18:45

引用:
原帖由 tango1997 於 24-4-2012 18:33 發表
營養不良 骨杉杉 到時你重食唔食
作者: gtoray    時間: 24-4-2012 18:50

引用:
原帖由 一舊水 於 24-4-2012 18:29 發表

北韓名義上共產姐
基層邊有權利, 真係共產就唔會餓死咁多人, 班高官大魚大肉, 人民食草根樹皮都唔掂
根本係鐵腕管治
係共同 _ _ 剷

作者: gtoray    時間: 24-4-2012 18:54

引用:
Tango 兄完美詮釋了蕉桃攻略!!
作者: 失去靈魂騎兵師    時間: 24-4-2012 19:39

引用:
南北韓統一

作者: Vindicator    時間: 24-4-2012 19:46

金正恩見到南韓女會唔會起勢不停發炮
作者: 潛陣水    時間: 24-4-2012 19:57

引用:
原帖由 Vindicator 於 24-4-2012 19:46 發表
金正恩見到南韓女會唔會起勢不停發炮
請特工拐走佢地
作者: Tango1997    時間: 24-4-2012 19:58

引用:
原帖由 gtoray 於 24-4-2012 18:54 發表

Tango 兄完美詮釋了蕉桃攻略!!
禾刀係禪譯左你意思姐

圖片附件: 47.gif (24-4-2012 19:58, 27.62 KB) / 該附件被下載次數 88

圖片附件: gd-01-023.gif (24-4-2012 19:58, 15.11 KB) / 該附件被下載次數 89

圖片附件: gd-01-024.gif (24-4-2012 19:58, 8.19 KB) / 該附件被下載次數 88

作者: marcooo    時間: 24-4-2012 19:59     標題: 回覆 17# 的帖子

我諗聖戰個"聖"係用錯字
作者: 潛陣水    時間: 24-4-2012 20:01

性戰
作者: samsamyu    時間: 24-4-2012 20:19

引用:
原帖由 一舊水 於 24-4-2012 20:01 發表
性戰
我諗起 "上海灘性戰"

借圖
北泡菜洩啦...
作者: rho837    時間: 24-4-2012 20:40

引用:
頂!打性戰!韓妹啲擔功!真係勁!

勁爽!如果打起上來!我都想去幫拖
作者: Tango1997    時間: 24-4-2012 21:06

引用:
原帖由 rho837 於 24-4-2012 20:40 發表

頂!打性戰!韓妹啲擔功!真係勁!

勁爽!如果打起上來!我都想去幫拖
末試過 .........85當年我重係靚仔......個時成日聽D師傅話南韓炮兵團......殘廢餐....人參雞燙....番酒店玩完重要同你洗埋底褲...."浪"起埋.....寫情書比係(需然梗係唔識睇啦).........弟朝早重送埋你搭飛機......重要喊哂口....生離死別...天涯海角個隻......(以上係我D師傅形容比我聽....唔只一兩個係咁講......當年我都係當故仔聽.......其實當年既以韓國經濟同韓國妹係唔係真係咁樣既待客之道呢??
作者: Tango1997    時間: 24-4-2012 21:58

有無師兄解到小弟36樓既疑問呀
作者: Tango1997    時間: 25-4-2012 01:17

有無師兄解到小弟36樓既疑問呀

歡迎光臨 CGF (http://www.wargamehk.com/cgf/) Powered by Discuz! 6.0.0