發新話題

DIY Kydex Gear

引用:
原帖由 sam524 於 31-8-2012 23:10 發表
其實d有燈套唔用燈支槍係咪都唔會鬆?
一定會鬆!就算鹿頭或悲踢都一樣!

引用:
原帖由 F22 於 31-8-2012 23:24 發表

做咁高咪好難掹槍囉?
同悲踢差唔多姐

不過我都想換塊drop leg板...聽日出街睇下~

引用:
原帖由 MK~ 於 31-8-2012 23:32 發表

同悲踢差唔多姐

不過我都想換塊drop leg板...聽日出街睇下~
唔係呀,我係想話個套咁高咪頂手囉?
一般都要開個弧位,唔係掹槍嗰陣就會揸唔晒個柄……

引用:
原帖由 F22 於 31-8-2012 23:52 發表

唔係呀,我係想話個套咁高咪頂手囉?
一般都要開個弧位,唔係掹槍嗰陣就會揸唔晒個柄……
少少啦...
等睇下邊個朋友買開板
再買再整過^^

引用:
原帖由 F22 於 31-8-2012 23:27 發表

一定會鬆!就算鹿頭或悲踢都一樣!
我既意思係會唔會好似6004咁講明唔裝燈都仲可以正常使用而唔跌槍

回覆 116# 的帖子

個trigger 位去 木行買半圓形木條既碎料, 用dremel tool 磨下頭。 執下邊 兩邊trigger 位用螺絲上實, 我用左半徑16mm , 但我覺得 ~        14mm 會 或 12mm 會好好多, 冇咁突同應該比倒電筒過…...

引用:
原帖由 sam524 於 31-8-2012 23:58 發表

我既意思係會唔會好似6004咁講明唔裝燈都仲可以正常使用而唔跌槍
我試過6004 1911+M3燈套,一拆走支M3根本hold唔實............

引用:
原帖由 MK~ 於 31-8-2012 23:56 發表

少少啦...
等睇下邊個朋友買開板
再買再整過^^
我的............

做燈套冇必要做得太貼,唔係就好難掹.............

開弧位易掹槍...........

請問可以代工嗎...

想問下大家知唔知d做pressure mold既高密度綿可以響邊度買到呢?
Thx

EVA海棉?!
www.hingsgroup.com
分店同莎莎咁多

佢個官網瓜左巧耐了
要去呢度耶
http://www.hings.hk/net_hk.aspx

呢呢, 呢間呢, 一定有印像

DIY之神又顯靈打救了

呢間四圍都有

我諗緊日本城一塊塊鋪地下比小朋友玩果D 得唔得呢....

引用:
原帖由 gtoray 於 21-1-2013 18:53 發表
我諗緊日本城一塊塊鋪地下比小朋友玩果D 得唔得呢....
我成日都用求其就手既eva墊, 夾槍上虎鉗, 除左唔好太厚, 諗唔到點解唔得

發新話題