71 12345
發新話題

GHK PDW version-2012 (開箱文及簡測)

GHK PDW version-2012 (開箱文及簡測)

自從進入了GBB後,我多數都係砌M4 GBB多
有時都會覺得幾悶下.....後來買過我們L85, 又買過二手GHK AKU
最近想買支短少少的...睇中左PDW
GBB的PDW得兩間廠出,二選其一....我相信好多師兄都會選GHK了
剛巧今年佢PDW出左2012版,而且一鎗一匣都不過2K,實是GBB的好選擇。

細細盒易收藏

簡潔的包裝

拿出來,感覺黑色比之前的版本較為啞色左

最後買多一氣一Co2匣,佢本來係話用WA syatem匣系統,不過我用GP Pmag匣噴氣,用Prowin五代就時得時唔得,bomber匣未羅出來試。不過就算用原廠GHK匣,吉入去時都好緊....要慢慢入..唔好心急

2012版係用左綠色Hop-up膠以作分別

左邊刻印比較淺左D

右邊刻印就好少少啦

原廠個Grip太方形及水口位太多,換了個Magpul K-grip型仔好多

鎗仔細細,都係加個細少少的瞄具match D

10” Barrel版本都唔會太大支

blowblack大嗎?
準嗎?
thz
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

GHK PDW係最初至到Verion 3都係善良之鎗,不過去到2012版,他不再善良了。
原裝top gas都去到1.7J
如果再用Co2匣會點?

先來用吉打Top Gas + 0.3g BB測試下,打了六發

到了Co2匣.........

打了一發....過J鳥....所以無再測試了

再來10發集彈性測試,Top Gas + 0.3G BB, 15尺距離連開單發10鎗

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 精品文章 25-8-2012 19:29
  • gtoray 金錢 +30 精品文章 25-8-2012 19:29

引用:
原帖由 Vindicator 於 25-8-2012 18:25 發表
blowblack大嗎?
準嗎?
thz
Blow Back 好有實在感。
集彈性都唔錯

GHK已經不是好人了

唔過二千好似好抵,不過用唔到其他WA系統匣要買過咁就要考慮了,多謝樓主分享

我用舊版GHK pdw,可用G&P M4 匣,bomber 匣,做小小手腳還可bolt lock

你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 garyyanykw 於 25-8-2012 18:58 發表
唔過二千好似好抵,不過用唔到其他WA系統匣要買過咁就要考慮了,多謝樓主分享
剛剛再試了匣方面。

GP Pmag匣﹣﹣入了鎗身後扣唔緊,好易跌番出來,不過都能打到。
Bomber匣--完全入到無問題,操作正常
ProWin第五代--裝入時要番意入完拉番少少就唔會頂飛機,就操作無問題。

引用:
原帖由 RCman 於 25-8-2012 19:10 發表

剛剛再試了匣方面。

GP Pmag匣﹣﹣入了鎗身後扣唔緊,好易跌番出來,不過都能打到。
Bomber匣--完全入到無問題,操作正常
ProWin第五代--裝入時要番意入完拉番少少就唔會頂飛機,就操作無問題。
師兄用其他WA系統匣可LockBolt嗎?出氣正唔正常同穩定?thx

之前冇咩feel...今次心動了
IPSC AA Shooter
WA Magna R-Type lover

回覆 1# 的帖子

搞到我唔想放支槍了...雖然我係用緊 version 3... hehe ,  多謝分享!

2012版有無bolt lock?

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 25-8-2012 23:51 發表
2012版有無bolt lock?
唔好意思師兄,舊版無bolt lock?

Sorry,我都唔知,見咁靚仔,問下啫

引用:
原帖由 sing106 於 26-8-2012 18:09 發表

唔好意思師兄,舊版無bolt lock?
有bolt lock

71 12345
發新話題