23 12
發新話題

迷之COLT MK IV

迷之COLT MK IV

呢支COLT MK IV.....又係係床下底找出來....
年代久遠......我連咩野廠咩野牌子都無印像。
只可以肯定的....是"台灣製",當年未有"大陸鎗"呢三個字。

從外表看.....無咩野特別....是氣鎗?非也!.....是Cap鎗?.....非也!

見到個Magazine底果幾個字都唔多開胃

細看............

太夜了.........係要上床的時間了.........

FS-9125是華山喔
曾經有支原裝是金屬下身的. 改到天氣哈哈哈,後來從良送走了.

師兄你床下底要唔要人幫你收拾一吓呀...

個toy字會唔會大咗少少==

幾正wor.

呢隻會跳殼的, 我記得都飛得幾遠ga
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

我一開始睇標題以為hk3出嘅/3\

今早起身,又係時間入番正題了
呢支台制COLT, 我幾乎唔記得她的存在。
以為跟其他鎗給我上次掉進垃圾房了。
原來她還安好地住在我個儲藏Cap的箱中,
昨晚因為找兩支Cap鎗出來...把她喚醒了。

她是誰?她是一把出生於台灣的模型鎗,
擁有七棵彈穀,用6mm BB及Center Fire的BB鎗

銅製彈穀

彈殼跟一般Cap鎗的類似,分為上身,下身及中央點火部份

擊搥撞針,與真鐵相約

中央點火係統

下身與一般1911的Cap鎗相同

這部份與Cap鎗最大分別了,沒有小前頂針,管內是空空的

管內有管,一支6.0xmm的內管

彈室

好野
下次有得玩
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

開頭睇POST 重以為有台灣出FULL MARKING 版SERIES 70 甘正 ....

師兄即係話你呢支係用CAP 紙打 BB 的???
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 faihk 於 21-9-2012 02:55 發表
師兄你床下底要唔要人幫你收拾一吓呀...
我有工人打掃了
謝謝

好正,以前細個都好想有一支呢種槍,不過到出咗嚟做嘢已經無得賣

引用:
原帖由 RCman 於 21-9-2012 09:58 發表

我有工人打掃了
謝謝
不槐係無限金錢呀!

引用:
原帖由 F22 於 21-9-2012 20:29 發表

不槐係無限金錢呀!
兩公婆出去搵食,要個工人帶住小朋友無法

23 12
發新話題