發新話題

老馬X吉打 M.E.U. SV

我係.馬記.. Foliage Warrior 4.3.

引用:
原帖由 聶風 於 11-3-2013 11:29 發表
我係.馬記.. Foliage Warrior 4.3.
Warrior 4.3一樣的,我支HurricanE KIMBER Tactical Entry II
都係用Desert Warrior 4.3做肉的。
不過你要買回Bushing 及recoil spring rod
因為Warrior 4.3是沒有的。

兩樣都買左同條內管都要買因4.3短左..但下身好難裝入去,我裝過入去試位但好難攞返出嚟..飛機座更加入唔到...

引用:
原帖由 聶風 於 11-3-2013 11:48 發表
兩樣都買左同條內管都要買因4.3短左..但下身好難裝入去,我裝過入去試位但好難攞返出嚟..飛機座更加入唔到...
下身入果時係比黑色身果個緊少少,可能電鍍面厚了少少。
不過都能用手就甘推到入去,至於飛機坐,所有吉打slide都要cut走圖中的位置才能順利裝入。

附件

11-3-2013 11:55

引用:
原帖由 RCman 於 11-3-2013 11:55 發表

不過都能用手就甘推到入去,至於飛機坐,所有吉打slide都要cut走圖中的位置才能順利裝入。
今晚..再試試..

個肉好緊..有白色D地方應該夾住左.用沙紙磨下佢唔知得唔得..

個 Magwell..緊到呀媽都唔認得..

引用:
原帖由 聶風 於 11-3-2013 16:35 發表 [url=http://www.civiliangunner.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1055571&ptid=114462]}
個 Magwell..緊到呀媽都唔認得..
http://i796.photob ...
個Magwell係Nova?
不過我就算裝吉打銀色hammer spring housing 都有少少緊。
要用多少少力水至裝得入。

引用:
原帖由 RCman 於 11-3-2013 16:42 發表

個Magwell係Nova?
不過我就算裝吉打銀色hammer spring housing 都有少少緊。
要用多少少力水至裝得入。
個Magwell係Nova..我怕用暴力..會拆唔返出嚟..

引用:
原帖由 聶風 於 11-3-2013 16:51 發表

個Magwell係Nova..我怕用暴力..會拆唔返出嚟..
甘你磨一磨下身果個內壁及凹凸溝位好D。

傑電原來都無佢咁煩..呢次捉虫入...

引用:
原帖由 聶風 於 11-3-2013 17:09 發表
傑電原來都無佢咁煩..呢次捉虫入...
我裝時又未有太大問題哦!
我只花了二三十分鐘就裝好曬全支鎗,
接著又係用二三十分鐘找出上下身磨合位邊道要修修。
修好後就滑動好順利了
我一路影相一路裝,係一take 過做曬的。

Nova個Barrel Bushing..又係上唔到...........

引用:
原帖由 聶風 於 11-3-2013 17:16 發表
Nova個Barrel Bushing..又係上唔到...........
真係問題接問題哦!
我在組裝時,最大問題只係個safety
吉打鋼左邊safety 裝後令到個Grip safety唔順,回唔曬位。
我修了少少個safety shift rod就OK
另當右邊safety 於on fire下,有個角位同Slide有少少磨,
我修平了少少果位置。

引用:
原帖由 RCman 於 11-3-2013 17:21 發表

真係問題接問題哦!
我在組裝時,最大問題只係個safety
吉打鋼左邊safety 裝後令到個Grip safety唔順,回唔曬位。
我修了少少個safety shift rod就OK
另當右邊safety 於on fire下,有個角位同Slide有少少磨, ...
無法..只好慢慢整..唔明再問你.唔該晒..
都好呢支整耐D..可以停一停買槍..

引用:
原帖由 RCman 於 11-3-2013 11:55 發表

CUT左但都落唔到..是否兩邊都要磨.?

發新話題