發新話題

[KA] king arms gbb 彈匣問題

引用:
原帖由 gtoray 於 26-2-2013 23:21 發表

感謝各大大無私授課
我上UTUBE有人教磨個匣頂兩邊同個CATCH HOLD
http://www.youtube.com/watch?v=kz_arNxNaRc

係咪其實最簡單就磨個 magazine catch 呢?
應該咁諗, 如果e個只係pmag問題, 用番普通匣冇事既話

就磨隻pmag(我手頭上得pmag, 唔知其他匣係點, sor)

如果大家都有咁既問題

就磨mag release

-----------------------

因為磨左匣井都後, 都係發現pmag好難上, 因為飛機同pmag舊膠頂得好實

所以我覺得mag release 短少少對支槍冇影響

利申:我支gp黎
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 4jai 於 26-2-2013 23:50 發表

好身好似係亞鉛bolt,要種鐵加硬
馬記手槍都識係膠slide度插條鋼pin

我唔明gp點解仲敢成條亞鉛

得整左舊鐵係個bolt lock制度

最慘係冇bolt lock會撞爛飛機, 如果唔係我真係廢左佢算

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 26-2-2013 23:54 發表

馬記手槍都識係膠slide度插條鋼pin

我唔明gp點解仲敢成條亞鉛

得整左舊鐵係個bolt lock制度

最慘係冇bolt lock會撞爛飛機, 如果唔係我真係廢左佢算
吓冇bolt lock會撞爛飛機咁神奇
照計唔關事架喎,下下開槍,槍機覆進都會向前撞架啦

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 26-2-2013 23:52 發表

應該咁諗, 如果e個只係pmag問題, 用番普通匣冇事既話

就磨隻pmag(我手頭上得pmag, 唔知其他匣係點, sor)

如果大家都有咁既問題

就磨mag release

-----------------------

因為磨左匣井都後, 都係 ...
試左PRO WIN 同GP PMAG 都係頂
個BOLT 推唔曬
係得KA原裝匣OK
之但係我相信我唔會再用KA 匣囉....買返來試左 3 匣
放埋一邊無啦啦就ZZZ聲....

引用:
原帖由 gtoray 於 27-2-2013 00:01 發表

試左PRO WIN 同GP PMAG 都係頂
個BOLT 推唔曬
係得KA原裝匣OK
之但係我相信我唔會再用KA 匣囉....買返來試左 3 匣
放埋一邊無啦啦就ZZZ聲....
我果時傻仔到一買買左三匣KA,更加想喊

但照計家陣ver.5既pro-win匣應該冇左不相容既問題喇喎...
呀公係邊頭買?

引用:
原帖由 4jai 於 27-2-2013 00:02 發表

但照計家陣ver.5既pro-win匣應該冇左不相容既問題喇喎...
呀公係邊頭買?
三隻

E何B

我覺得係KA既問題

引用:
原帖由 4jai 於 27-2-2013 00:00 發表

吓冇bolt lock會撞爛飛機咁神奇
照計唔關事架喎,下下開槍,槍機覆進都會向前撞架啦

有圖有真相

我見佢冇bolt lock就繼續打, 點知

引用:
原帖由 4jai 於 27-2-2013 00:02 發表

呀公係邊頭買?
好彩一黎就pmag

引用:
原帖由 JBL 於 27-2-2013 00:07 發表
老老實實...如果舊彈匣出氣膠無頂BOLT的話就唔好磨mag release
唔係隻匣同支槍會唔密氣,仲要係隻隻匣都唔密氣......
我會買一隻返來研究下先

BTW . 買過個mag release平過買過隻匣啊
而且如果磨mag release 得既話就最慳水慳力啦

引用:
原帖由 gtoray 於 27-2-2013 00:08 發表

三隻

E何B

我覺得係KA既問題
始終"注"模整出黎既產品只會越出越差...
掉左佢!
換條超過BOLT好過!CHOK又CHOK D型又型D爽又爽D

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 27-2-2013 00:09 發表

有圖有真相

我見佢冇bolt lock就繼續打, 點知
係唔係前面個CHEAMBER位變左型/移左位?

BTW,我個飛機都有少少,但唔理照打
百幾匣都未出事

引用:
原帖由 4jai 於 27-2-2013 00:13 發表

係唔係前面個CHEAMBER位變左型/移左位?

BTW,我個飛機都有少少,但唔理照打
百幾匣都未出事
個位係推左落隻pmag推彈咀中間果舊野

隻飛機仲要新買第1日

發新話題