24 12
發新話題

古物獵人新獵物~Western Arms Jatimatic c/w Scope

古物獵人新獵物~Western Arms Jatimatic c/w Scope

很久沒有看到有興趣的獵物,昨天在本台看到這支Western Arms Jatimatic,罕有地連Scope,難得價錢便宜,二話不說先買為快.............

有說過,收藏古董槍不難,要找到古董槍配件才難,這支Jatimatic的scope真的很少見,印象中只見過一兩次.........

這支Jatimatic是使用"電+氣"發射,需於彈匣內入四節2A電池,入氣位在手柄底.
這槍到手時試槍嚴重漏氣,其實我決定買的時候已經猜想到有此情況,因古槍氣槍內裡橡膠零件(氣喉,O-ring....等)多數隨時間久了變得硬化,要收藏古董槍,一定要有少許維修知識

外觀:

內部:

氣喉已嚴重硬化

銅齒

玩古董槍,後備氣喉不可少

前手柄有safe功能,要打開才可發射
https://www.youtube.com/watch?v=QbRMlGGM1iE

Test Fire
https://www.youtube.com/watch?v=udy61VrxlP0

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

原來比Jacko兄你買左

引用:
原帖由 matthong 於 11-7-2014 02:17 發表
原來比Jacko兄你買左
Sorry~Sorry~

妙手回春!!

哇哇哇。。不得了....!

Happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

我當年神奇地接收此槍,而家去到師兄你手,佢都叫去咗戶好人家,比在我手好。

引用:
原帖由 SOG 於 11-7-2014 03:32 發表
我當年神奇地接收此槍,而家去到師兄你手,佢都叫去咗戶好人家,比在我手好。
多謝師兄割愛

見屎太龍在電影裡用過此槍,實在年代久遠。。。毒皇大帝。。加。。軒轅技。。。華陀再世

堅呀! 無諗過呢把槍會有玩具出, 仲有埋鏡

http://www.youtube.com/watch?v=YvdROTjjtOg
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

我都好想收,,,師兄甘快手

現在只欠尾托,搵埋就正啦

附件

11-7-2014 11:21

引用:
原帖由 jacko 於 11-7-2014 11:21 發表
現在只欠尾托,搵埋就正啦
DIY啦

引用:
原帖由 tango1997 於 11-7-2014 11:28 發表

DIY啦
我又唔係你 ⋯⋯⋯而且未知槍身與尾柄連接方式,好難攪

佩服,佩服,佩服,
我搵左好耐都買唔倒,師兄支laser著唔著?

真槍無尾托

我應該係頭一個見到…但忍左手
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

24 12
發新話題