16 12
發新話題

[G&P] 新人求助,尾拖入面斷左粒野......

新人求助,尾拖入面斷左粒野......

各位師兄,就系圖片入面紅圈位置粒野斷左,睇左置頂張M4帖,入面話直接換左粒野就得,不過我支槍好似係唔可以單獨換。

求教以下:
1.其實粒野有無具體名?
2.有無師兄換過,要點拆?買D咩件?
3.要注意D咩?

支野10匣都未到就......

附件

2-3-2015 18:44

回覆 2# 的帖子

唔該師兄

跟住就要問問點拆了,我見到個座好似係用螺絲從下身向上擰,固定住,咁系咪要先拆開個握把,然後就會見到固定buffer座個粒螺絲?

握把要拆, 但係拆開個握把之後仲會有粒羅絲, 扭開佢, 就可以向上攞走個座

不過小心會有彈弓仔彈出黎, 如無意外有2條, 一條打橫一條打直

btw, e d 受力件唔換鋼實易爛

想當年我果支5隻匣都冇撞針座就斷左

我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 5# 的帖子

唔該師兄,d彈弓點裝架?我怕拆到裝唔翻,咁就⋯⋯

引用:
原帖由 matthew05 於 2-3-2015 20:02 發表
拆散哂冇壞

係遲早都既事
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 matthew05 於 2-3-2015 20:02 發表
5分鐘例範
https://www.youtube.com/watch?v=M07Zth_0t-I

睇到火到黎例範
https://www.youtube.com/watch?v=rOFjowmjw4s

回覆 8# 的帖子

唔該師兄

buffer lock到手,換好上油試槍,好有成就感。

回覆 10# 的帖子

到你成枝一手一腳砌仲興奮
加油

回覆 11# 的帖子

嗯嗯,等屋企CFO正式通過今年新增軍費財政預算案,咁就....

引用:
原帖由 matthew05 於 10-3-2015 10:52 發表
嗯嗯,等屋企CFO正式通過今年新增軍費財政預算案,咁就....
可能栽軍呢?

回覆 13# 的帖子

CFO都好熱血下,自己都想玩,不過要7*24帶B,等只B大DD,拉埋落火坑,咁就.....

引用:
原帖由 matthew05 於 10-3-2015 17:34 發表
CFO都好熱血下,自己都想玩,不過要7*24帶B,等只B大DD,拉埋落火坑,咁就.....

16 12
發新話題