21 12
發新話題

金三胖出海睇SLBM

金三胖出海睇SLBM

藍黑條紋外套盡顯專業穩重,
金仔九成換咗個形象顧問。

這是彈道導彈是吧?為什麼會用斜射方式?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 9-5-2015 12:53 發表
出水嗰下

引用:
原帖由 WAIKO01 於 9-5-2015 12:53 發表
射程短,或者潛艇吾夠高....金三企咁近,可見係好淺水發射.係東海同西海未必有用.

DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 9-5-2015 14:19 發表

射程短,或者潛艇吾夠高....金三企咁近,可見係好淺水發射.係東海同西海未必有用.

http://www.smcars.net/attachments/kursk-049-diagram-jpg.8211/
北韓手上可以發射彈道導彈既潛艇其實就係前蘇聯既G級,同當年PLAN用既係同一款,不過PLAN已經換佐基於039B改造既試驗艦艇。G級只可以搭載一支導彈,另外北韓既固體燃料導彈似乎走贏印度,印度既固體燃料彈道導彈進展仲未去到呢個地步

引用:
原帖由 Hamlet 於 9-5-2015 14:55 發表

北手上可以發射彈道導彈既潛艇其實就係前蘇聯既G級,同當年PLAN用既係同一款,不過PLAN已經換佐基於039B改造既試驗艦艇。G級只可以搭載一支導彈,另外北韓既固體燃料導彈似乎走贏印度,印度既固體燃料彈道導彈進展 ...
成支係copy俄佬的,俄佬實有通水比金三

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 7# 的帖子

另外你幅圖個其實係巡航導彈發射筒……唔係彈道導彈

G級

引用:
原帖由 Hamlet 於 9-5-2015 15:01 發表
另外你幅圖個其實係巡航導彈發射筒……唔係彈道導彈
金三獨創傾斜發射...所以借用一下O級圖一用

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 reniless 於 9-5-2015 12:28 發表
藍黑條紋外套盡顯專業穩重,
金仔九成換咗個形象顧問。
好似話佢d衫件件靚野,好q貴

引用:
原帖由 gtoray 於 9-5-2015 15:21 發表

好似話佢d衫件件靚野,好q貴
私人定制實貴啦,睇金仔隻錶應該係依隻。

附件

9-5-2015 15:34

引用:
原帖由 reniless 於 9-5-2015 15:34 發表

私人定制實貴啦,睇金仔隻錶應該係依隻。
似乎係你分析得最精辟!

《河湟有感》司空圖

回覆 14# 的帖子

以此“ps圖“的論點說開去,這也可以解釋到為何是“斜射“而非傳統的垂直,因為製作者和審批的對導彈的認知還是反艦飛彈類的斜射,然而卻沒有注意到海上發射的彈道導彈其實和陸基的一樣是垂直的。。。。。
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

21 12
發新話題