35 123
發新話題

[G&P] 打一匣就腳軟,會唔會唔密氣

打一匣就腳軟,會唔會唔密氣

各位師兄,我想教下我枝G&P GBB M4 用 G&P pmag時打一匣就腳軟,唔再入氣打第二匣會冇力同唔lock bolt是否正常呢
會唔會唔密氣?
飛機尾o-ring同hop-up會唔會要換呢

原裝黎講

連發打一匣腳軟係正常

單發就....gg
我生得聰明得罪你咩!!!

係原裝
係單發

隻匣又好健康,唔漏氣,唔打擺好久好會有氣

請教下支槍要檢查什麼位置

不解体已正常

引用:
原帖由 Tango1997 於 20-9-2015 19:50 發表
不解体已正常
唔好咁啦

比小小提示要注意什麼啦

nonono~
以我玩過幾支豬皮經驗
省下支煲,屈弱d擊鎚彈弓,冬天一雞清三十飛都無軟腳問題
夏天一雞清三十幾飛再返叉都清到。。。
全新定二手先

會打爆既地方多數係煲皮,T骨,圖釘同Buffer Stop
到時爆左先科水啦

引用:
原帖由 gainax 於 20-9-2015 22:17 發表
到時爆左先科水啦
多謝曬會注意吓

引用:
原帖由 gainax 於 20-9-2015 22:13 發表
nonono~
以我玩過幾支豬皮經驗
省下支煲,屈弱d擊鎚彈弓,冬天一雞清三十飛都無軟腳問題
夏天一雞清三十幾飛再返叉都清到。。。
全新定二手先
叉完氣打一匣全單發係正常
接著唔叉氣入彈打第二匣會冇力
我覺得枝槍咁樣好似有少少大食
想請吓係唔係
如果係可以如何維修

回覆 9# 的帖子

照正常而家2幾度唔會咁水皮wo
我覺得有機會係PMAG唔fit支槍, 印象中P夾有D高低位問題可能要執
樓主係咩型號豬皮? 一般普通身比較少鍋氣

引用:
原帖由 gainax 於 20-9-2015 22:17 發表
到時爆左先科水啦
全中
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gainax 於 21-9-2015 01:13 發表
照正常而家2幾度唔會咁水皮wo
我覺得有機會係PMAG唔fit支槍, 印象中P夾有D高低位問題可能要執
樓主係咩型號豬皮? 一般普通身比較少鍋氣
多謝師兄,我嗰枝係平野有隻白色青蛙骨嗰隻
咁樣的話我會試下匣出氣口同飛機入氣口密氣,有冇離口

回覆 12# 的帖子

印像中PMAG有D頂煲,睇下拉煲會唔會夾實左?
不過玩過PMAG後都係鐘意用普通款個隻,一來好多WA系統都夾到,二來氣化仲好但易漏氣

引用:
原帖由 gainax 於 21-9-2015 09:47 發表
印像中PMAG有D頂煲,睇下拉煲會唔會夾實左?
不過玩過PMAG後都係鐘意用普通款個隻,一來好多WA系統都夾到,二來氣化仲好但易漏氣
如果解決咗個大食問題,我都應該有再買pmag
因為唔漏氣同靚仔

今晚睇下有冇夾實先

引用:
原帖由 no_yahoo 於 21-9-2015 10:54 發表

如果解決咗個大食問題,我都應該有再買pmag
因為唔漏氣同靚仔

今晚睇下有冇夾實先
如果打完一匣之後再入彈係打唔郁,好明顯個匣係過冷,過冷的原因就是耗氣量大,
耗氣量可以做很多工夫改善,但沒有一藥方通行無敵,往往都是按該系統去做微調,
但減低阻力一定係當中的大課題。

至於會否是不「密氣」,其實可能性不大,其實很簡單的測試,
先係「無匣」狀態下拉BOLT 放BOLT ,如果都是卡到不行,那就要先處理,看看是否有些地方夾著、拖著,磨著,做些少打磨,
打磨又有一個宗旨就是盡量打磨一些容易更換的東西,如果手殘衰左大不了換過件。

先處理好「無匣」狀態,通常我做的測試是讓槍咀向天,之後拉BOLT ,極慢地將他放回去,看看BUFFER 彈弓夠不夠力將條BOLT 推番到盡頭閉鎖,彈弓力度必須讓BOLT 可以完全復位,如果空槍都閉鎖不完全,
那插了匣會更加死多2 錢重。BOLT 夠順了,再做上匣的觀察。

先把BOLT 後定,再插入匣,看看匣井有沒有夾死隻匣,剛剛好可以滑入,MAG RELEASE 時可以自動跌下為之最FIT。

之後在入匣情況下慢慢放BOLT,看看是否可以很順地回到完全閉鎖的狀態。
恐怕閣下的問題就在這。

另補充一句,先檢查飛機有沒有裂,因為爆飛機一樣會讓耗氣量激增又回堂無力。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

1 個讚好! TOP

35 123
發新話題