發新話題

大改~~1秒4x發的2號波箱

大改~~1秒4x發的2號波箱

大改~~GP 2號波箱
貼住咁多先.........過兩日再黎

附件

11-11-2007 14:04

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +30 13-11-2007 01:26
  • gtoray 金錢 +30 13-11-2007 01:26
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

無知一問:想問問這是為了什麼而改?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 WAIKO01 於 11-11-2007 14:22 發表
無知一問:想問問這是為了什麼而改?
呢個係一秒4x發的波箱..............

引用:
原帖由 亞龍 於 11-11-2007 14:24 發表

快頻乎?
再加上大 V 數的電.......打死人......

引用:
原帖由 亞龍 於 11-11-2007 14:24 發表

明白,那麼想問問為什麼氣缸要鑽這麼多的排氣孔? 還有的是氣缸前段的波箱殼為什麼要"LO走"一點?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

要加分啦

引用:
原帖由 WAIKO01 於 11-11-2007 15:06 發表

明白,那麼想問問為什麼氣缸要鑽這麼多的排氣孔? 還有的是氣缸前段的波箱殼為什麼要"LO走"一點?
decrease the weight to make it go faster

拉橋行前d對打快頻有咩幫助?莫非會用短氣咀?減少氣咀同缸頭接觸?

引用:
原帖由 sealsman 於 11-11-2007 19:40 發表

decrease the weight to make it go faster
氣缸唔go架喎
係天梯先go架喎
你咁鑽法d氣咪漏晒?

定係我d concept又錯?

回覆 #9 zeta 的帖子

本身果個cylinder有一個洞, 去control個氣量
加多幾個, 都係果個氣量, 但係airflow快左

多謝亞龍師兄教路!

先一樣樣黎講
氣缸要鑽這麼多孔做咩??
要加大及加快入氣囉,機本上1秒20發時
用平時的單孔氣缸就夠,但1秒40發以上時
便需要鑽孔加大及加快入氣量,去平衡氣缸內的氣壓
同時,原裝的GP波箱缸頭係金屬,改用馬老二的膠缸頭
就冇咁易爆波箱

附件

11-11-2007 23:04

11-11-2007 23:04

好手工

十分精彩的文章, 期待龍哥的下集。 辛苦哂!

氣缸咁多孔會唔會outflow得好勁?

發新話題