發新話題

大改~~1秒4x發的2號波箱

鑼波箱頭的目的,就係想加長拉橋前後拉動的時間及空間,
等上彈時間加長, 上彈易左,冇咁易打空槍
同時因為要樣拉橋可去到最前,要銼小小拉橋尾,頂住齒輪的位址
處理完拉橋,也要記得換短一點的氣咀,咁就可保證氣咀不會因為頂得太前
令到Hopup膠太過受力而變形,也可達到加長上彈時間的目的

(如閣下原本用的是M4氣咀,可換MP5的試試)

附件

12-11-2007 00:52

我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

拍頭方面,我用馬老二的自已改單向,平常的鑽2-4孔便可以,
因要改快頻,我就鑽8孔來加快回氣,但唔可以裝回原本的鉛粒
可像我一樣先拆走原裝鑼C,在拍頭前加裝C帽,再用攞C由天梯裹面收住拍頭

如果唔想改,買隻單向拍都好平,但一定要買膠的,金屬的太重同太易整爆波箱

附件

12-11-2007 01:14

齒輪方面我用FIRST的平齒
但我會削走兩格,
因打兩面快頻時,
彈弓力量比較弱, 天梯係發射的時候行得較慢,
而齒輪速度快, 往往天梯未回位時, 頂齒已經行到下一圈去拉天梯,
結果就有機會因頂齒撞到天梯尾段以掃天梯
所以便要削走兩格齒去減小天梯的行(情),減小天梯回位的時間
但因天梯行(情)短左,用唔哂條彈弓
要打兩面時便需要用到M120或以上的彈弓

附件

12-11-2007 01:38

好勁/..\

引用:
原帖由 holy1 於 12-11-2007 02:11 發表
好勁/..\
明晚再貼小弟使用的摩打&電磁.............
請留意收睇

精彩,學到野~

回覆 #20 亞龍 的帖子

好啊.多謝師兄分享t_t

師兄 期待你的保貴分享 .....
打wargame 不求生與死
生要盡力打退敵人
死要死得痛快 (要認死姐)

好奇一問: 一秒4x 發唔加delayer 上唔上得切彈?

可能是牛角尖問題, 請不要見怪, 請問鑼波箱頭的深度或厚薄是幾多呢? 有冇一定的標準或限制? 麻煩哂!

快 頻 專 用 ...  2 號波箱 / 頂齒 / 拉橋  .....

偉大的祖國, 加油呀 !

你個做法同加个延遲有什麼分別?
波箱殼頭頂多鑼得1.2MM,1.2MM可以延遲多少毫秒?
CUT齒CUT兩格,你條天梯可承受高速及高損耗嗎?
有冇落測速机測過打幾多粒先?

咁快既速度...會唔會強行拉爆最尾個格天梯呢
因為小弟既鎗...成日都係拉爆最尾個一格

引用:
原帖由 McDondon 於 12-11-2007 15:52 發表
你個做法同加个延遲有什麼分別?
波箱殼頭頂多鑼得1.2MM,1.2MM可以延遲多少毫秒?
CUT齒CUT兩格,你條天梯可承受高速及高損耗嗎?
有冇落測速机測過打幾多粒先?
有關第一及第二個問題前文以經講過................
因為以上的改裝不合新手
如果閣下睇唔明我都冇法
第三條重多如......一早講左1秒4x發la....................

引用:
原帖由 SiuPO1983 於 12-11-2007 15:58 發表
咁快既速度...會唔會強行拉爆最尾個格天梯呢
因為小弟既鎗...成日都係拉爆最尾個一格
都有機會架...........因為1秒40發真係太快囉
削走兩格齒只會令機會減小

發新話題