發新話題

大改~~1秒4x發的2號波箱

引用:
原帖由 Kira 於 12-11-2007 10:34 發表
好奇一問: 一秒4x 發唔加delayer 上唔上得切彈?
鑼左波箱頭會令2號箱變到3號箱一樣
有比較長的拉橋行(情)
有需要時也可加拉橋delayer o個粒野
不過我冇加都上到
我不是攝影高手,更不是攝影的新手,我只是揸住相機的笨蛋

引用:
原帖由 socomhk 於 12-11-2007 11:46 發表
可能是牛角尖問題, 請不要見怪, 請問鑼波箱頭的深度或厚薄是幾多呢? 有冇一定的標準或限制? 麻煩哂!
冇所為的,只要唔影響到波箱的強(道)

十分清楚, 唔該哂!  期待你的續篇。

係時候貼重點la.................
其中一樣係摩打.
我用systema turbo摩打
係就係貴D,但用11.1鋰電真係好快

附件

12-11-2007 17:42

12-11-2007 17:42

用過systema turbo摩打的朋友都知,
隻摩打好大食,用底A數的鋰電一定出事(因鋰電過放可能會爆架 )
所以我用左Thunder Power 的11.1v 2100及2070mah

附件

12-11-2007 17:49

其實前文相中的波箱以經係第4個
連同之前改落的合共有3枝M4,1枝AK74U
貼相之如大家都可能留意到,因為回氣問題
4枝槍的槍管都唔長過10.5寸

附件

12-11-2007 17:57

12-11-2007 17:57

好La................要講的都講哂
大家如果因小弟講得唔清楚,可以出post問過明白
但請留意,改槍D野各施各法
冇一定方法,以上的只係小弟的心得
不合勿小~~~~

多謝龍兄此编傑作, 令小弟受益良多。  辛苦哂!

引用:
原帖由 亞龍 於 12-11-2007 17:57 發表
小弟無知,想請教師兄.......
改短左槍管.....咁集彈麻低左?
咁會唔會快得黎好散??
thank you
請原諒小弟無知

引用:
原帖由 亞龍 於 12-11-2007 17:57 發表
長過10.5寸點樣影響回氣?

引用:
原帖由 peter195 於 12-11-2007 18:24 發表

小弟無知,想請教師兄.......
改短左槍管.....咁集彈麻低左?
咁會唔會快得黎好散??
thank you
請原諒小弟無知
引用WargameYAU 野戰友 的 microwavefood 師兄講
打快頻要注意既係天梯回唔回得切, 因為管愈長愈太機會掃齒, 因為粒彈未出管就有阻力, 天梯自然回得慢。
如果打到rof35, 用到350mm管長已經好盡, 再長只會增加掃齒既機會。
另外, 極度唔建議用精密管, 因為太密氣, 又會令天梯回得慢, 加上有jam彈既可能, 大大增加掃齒既機會。
而且打快頻根本就唔駛咁準, 散散地壓制力就更大。

以上的我都十分同意,但我用的管最長都只係260mm

引用:
原帖由 M60E4 於 12-11-2007 18:30 發表
有冇落測速机測過打幾多粒先?
4x................
枝枝唔同

可以放個電流計係個series, 睇下個current幾大嗎?

引用:
原帖由 Elf 於 12-11-2007 18:59 發表
可以放個電流計係個series, 睇下個current幾大嗎?
可以試下

發新話題