發新話題

等炒

my gf ja
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

小心,有啲野整穿左要黎擺局,出事再入你數好難走得甩

我指天花板
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

蘇帥兄,唔只你,仲有我都係一樣,成日比正職同事鬧 ( 呀姐的年紀 ),只好係心裡爆粗  ,爆完粗就繼續開工。唉……  人地$32.5時薪 ( 正職 ) ( 福利高、有員工價等等 ),我就$40時薪 ( 兼職 ) 、 ( 福利低,應該係基本上無福利 )。畢竟好在本人唔係做長工,為由啞忍 ,直到忍不住 先唔做走人。

引用:
原帖由 暈又暈 於 19-10-2015 22:00 發表
小心,有啲野整穿左要黎擺局,出事再入你數好難走得甩

我指天花板
我吾係去"漂"。。。。。。。。天花板

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 進擊的Chun 於 19-10-2015 23:53 發表
蘇帥兄,唔只你,仲有我都係一樣,成日比正職同事鬧 ( 呀姐的年紀 ),只好係心裡爆粗  ,爆完粗就繼續開工。唉……  人地$32.5時薪 ( 正職 ) ( 福利高、有員工價等等 ),我就$40時薪 ( 兼職 ) 、 ( 福利 ...
做飲食炒散?我以前做過一個月。

感覺係:辛苦,工時長,無前途,無技術(咪話分條魚,一手五碟叫技術),同事文化素質低,修養亦低,陋習多。

文化素質低就秀才遇著兵,職業而外的野就吾識扮識,一遇相反答䅁便有抵觸心理,無共同智識基礎,點傾?

修養低,無一套原整的道德觀念,其觀念建立於個人係社會實踐之中,相對自私,功利,無大視野。

最後,嫖賭飲吹。。。你想埋堆就要跟佢地去,你制吾制?

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2015 07:24 發表

我吾係去"漂"。。。。。。。。天花板
佢唔想咁直接講姐。 小心你老虎攞剪刀渦!
FBC1

引用:
原帖由 進擊的Chun 於 19-10-2015 23:53 發表
蘇帥兄,唔只你,仲有我都係一樣,成日比正職同事鬧 ( 呀姐的年紀 ),只好係心裡爆粗  ,爆完粗就繼續開工。唉……  人地$32.5時薪 ( 正職 ) ( 福利高、有員工價等等 ),我就$40時薪 ( 兼職 ) 、 ( 福利 ...
做事唔係賣尊嚴,就到就,過火,就我行我素。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 20-10-2015 09:55 發表

物極必反
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 FBC1 於 20-10-2015 09:50 發表

佢唔想咁直接講姐。 小心你老虎攞剪刀渦!
佢好需要我條消防喉

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 FBC1 於 20-10-2015 09:55 發表

我係一哦二忍三不睬四吊柒,仲要多人先吊

第一步係笑住Yes去做!

越低下階層,D人既工作同情心就越少,一味做Yes Man,只係令佢以為你好恰。

揾份正職啦,無野做揾我!

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2015 10:27 發表

佢好需要我條消防喉
大陸大把正規,非正規,後備役,半熟練消防喉啦。。。

PS....古語有暈 ...遠水不能救近火

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2015 10:27 發表

佢好需要我條消防喉
你試下,你條喉射第二個,比佢知你後果……
FBC1

引用:
原帖由 怒人甲 於 20-10-2015 10:16 發表

物極必反
我個人認為揾多或小,問題唔大,尊嚴都出賣,我會感覺唔似男人。
純個人見解。
FBC1

引用:
原帖由 Tango1997 於 20-10-2015 11:29 發表

大陸大把正規,非正規,後備役,半熟練消防喉啦。。。

PS....古語有暈 ...遠水不能救近火
yeat,give me five。
FBC1

你班死仔

《河湟有感》司空圖

發新話題