發新話題

等炒

引用:
原帖由 Tango1997 於 20-10-2015 11:29 發表

大陸大把正規,非正規,後備役,半熟練消防喉啦。。。

PS....古語有暈 ...遠水不能救近火
十萬火急,猪扒著吉。
古語有云:充軍三年,猪扒當雕檐。
FBC1

嘩!收工先知原來聽日係假期!

賺左一day!
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 FBC1 於 20-10-2015 11:30 發表

你試下,你條喉射第二個,比佢知你後果……
佢未嫁架。。。 。。。點會有血案丫

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2015 07:38 發表

做飲食炒散?我以前做過一個月。

感覺係:辛苦,工時長,無前途,無技術(咪話分條魚,一手五碟叫技術),同事文化素質低,修養亦低,陋習多。

文化素質低就秀才遇著兵,職業而外的野就吾識扮識,一遇相反答& ...
No! 啦! 我做理貨員,專做執生果。

引用:
原帖由 FBC1 於 20-10-2015 09:55 發表

做事唔係賣尊嚴,就到就,過火,就我行我素。
多謝帥兄指導

引用:
原帖由 Tango1997 於 20-10-2015 18:02 發表

佢未嫁架。。。 。。。點會有血案丫
唔係呀嘛!仲未……人道。
FBC1

引用:
原帖由 進擊的Chun 於 20-10-2015 18:18 發表

多謝帥兄指導
客氣。cgf呢個平台就比到大家梳梳氣。
FBC1

引用:
原帖由 FBC1 於 20-10-2015 18:48 發表

唔係呀嘛!仲未……人道。
so c fu 佢未嫁架。。。 。。。點會有血案丫

引用:
原帖由 進擊的Chun 於 20-10-2015 18:15 發表

No! 啦! 我做理貨員,專做執生果。
拿!一係去學門手藝,一係去讀書,否則浪費青春。。。過來人上

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2015 07:24 發表

我吾係去"漂"。。。。。。。。天花板
請恕小弟講得唔清楚
如果係第二度,夠cheap精的話直頭閃人
最可怕既情況可能係gf,大家都識對方,走唔甩焗住找數

小弟都係講緊天花板
引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2015 22:10 發表

講些少認真話題,小弟近呢兩份工(行業),個人認為對社會算不上有貢獻,甚至係道德上有缺失
不過認真討論呢個話題的話,又好可能會扯到去"一個掃地/地盤佬,對比政客/基金佬,社會會比較需要邊個?"既問題
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

都談婚論嫁ing,吾怕

香港大把工有道德缺失,香港亦有道德缺失,最緊要係知道有缺失,咁你就吾會有乜缺失了!

為長遠計,多張刀傍身總是好的,職業越來越不穏定了!

《河湟有感》司空圖

講起同事質素,小弟我真係好怕d認叻GE同事

我謙虛佢又覺得我on居白痴,
我做得好又話我新人未見過大場面
明明係小小事就講到好X深奥,好有技術經驗咁

成日問我知唔知d乜,知唔知d物
跟住就開始講d天方夜譚,WFC ge嘢

我唔害怕呢種人,只係煩到怕咗佢哋啫

不過我又覺得好彩,暫時未試過被人蝦,亦唔想試
如果魔法是真,哪就是科學

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 20-10-2015 22:10 發表

進入社會打工不足兩個月,剛剛出生純粹累積經驗,同儲錢。

非常好

我就撈到好累了,吾安穩

《河湟有感》司空圖

好多事講際遇,常被命運捉弄

《河湟有感》司空圖

發新話題