發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

平價SETTING, 請勿見怪。
ANGRY槍SET分拆槍管比想像中好用, 上BARREL NUT都唔駛用SPEAR ARM個圈仔, 好實淨!
宜家差個STOCK,CHING們歡迎比D意見~

無知一問, 其實GBBR可唔可以好似GBB手槍咁改到可以快扣? 換左個鋁RECOIL BUFFER會唔會有幫助?

引用:
原帖由 higundamhws 於 6-5-2016 04:50 PM 發表
可以呀, 改短行程, 偷輕, 加硬回鏜彈弓....

但而家最大問題係我買唔到匣呀
可以點改短行程? 回鏜彈弓可以用邊隻?

無知的我想問個o ring係放係夾果邊等入氣時可以套著支氣個嘴等佢唔會漏氣?

引用:
原帖由 327airborne 於 9-5-2016 08:05 PM 發表
我都係去上海街買1X1 O ring,8隻匣都加左,差10-12秒氣,3月時試過一匣打倒110發左右
8隻  
我好難先入到2隻....

引用:
原帖由 mangofong 於 30-5-2016 11:42 AM 發表
首先唔該哂 之前師兄既解答
另外小弟 組裝angry gun份外管時發現以下問題
小弟買果份外管係 http://shop.ehobbyasia.com/angry ... gbb-14mm-ccw.html?_ ...
我都係用呢SET, 不過我裝左其他骨無用返原裝。 條管入RECEIVER果邊粗過原裝果條, 條GAS TUBE會頂著裝唔到, 我索性唔裝, 但如果用返原裝骨有C HING講過要買另一SET, 有錯請指正!

求救!尋日拆開個bolt想換條muzzle spring,但係整唔到金屬果邊條pin出嚟,可以點攪?

引用:
原帖由 ckwu 於 2-7-2016 11:28 PM 發表
續:買左ANGRY槍銀色個重BUFFFER,好有力~
但因為太重,如果連射一個匣都清吾到~
要等出150% RECOIL SPRING先用得~除非打單發~
140%都唔得? 我買左個輕既+140%

引用:
原帖由 ckwu 於 4-7-2016 12:37 PM 發表

請問140%邊度買?
Ebxxy, 不過SOLD OUT
http://shop.ehobbyasia.com/upgra ... e.html#.V3oDaNJ97s0

引用:
原帖由 JFCP 於 6-7-2016 03:00 PM 發表

Thx Ching, 我又係想換trigger!  
Ching 係自己換的嗎? 有冇需注意地方??
謝謝!!
睇下幫唔幫到手
http://kimkim.militaryblog.jp/e713834.html

我反而想知鋁bolt會唔會好快蝕

我宜家用緊ag輕buffer+140% recoil spring,咁既setting岩唔岩?主要想佢快同定

如果換埋鋁bolt會再快d?

引用:
原帖由 Dave 於 17-7-2016 09:15 PM 發表
MARUI M4 GBB 降火分享:

由於此槍入TOPGAS 打出的火力頗高,而補品飛機飛標等物遲遲未有,
故拆開飛機看看內部是否容易降火,一拆之下卻見結構簡單非常,有一個明顯可用作DIY 的位置,
原理其實跟各GBB 也大同 ...
DAVE兄, 反而我換左條加硬飛標陣弓,UXC個Enhanced Sealing Buffer同埋H位入面頂著果舊野(紅狼係叫knockout system upgrade kit), 係咪會大力左? 打TOP GAS果陣明顯多左煙出, 初初淨係諗著升D力用134A打CQB, TOP GAS打OUTDOOR先至換....我係咪整錯左? 因為暫時未用134A試, 加上冇機試力, 煩請指教

引用:
原帖由 Dave 於 18-7-2016 11:11 AM 發表

可能用一條超很硬飛標彈弓或者學你話齋磨低d 個 H 字,不過我估磨多1 mm 已經要見警察縮縮了。
同埋暫時未有補品,磨H 膠呢D 不可逆的動作最好不要做吧。或者你會考慮埋磨多左貼番片膠,但手工磨要考慮手勢,磨 ...
1.7J
為免見警察叔叔, 那增加流量既件我都係換返原裝算, 當初換飛標彈弓都係為左快D, 冇記錯係120%, 原裝果條衰自己整斷左.....

另外果舊ENHANCE SEALING BUFFER作用係咩呢?

引用:
原帖由 ckwu 於 18-7-2016 04:42 PM 發表

其實怕大火仲有個方法,換條150mm  MP7管,但要使錢又要拆管~

飛機底有舊膠,氣密用,呢舊膠聲稱密氣左,好處係用少DD GAS
問多樣, 裝呢舊密氣膠果陣, 佢有個O RING係入面, 但成個飛機裝返上BOLT身果陣, 一拉過果舊7字形既膠, 個O RING就會拉出左個密氣膠, 其實個O RING係咪一定要KEEP著係個密氣膠入面?

發新話題