發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 secure31 於 5-1-2016 11:42 發表

感謝DAVE兄, 照你咁講, 就算馬記都死係溫度上, GBBR暫時都係攪唔掂呢個死証...

自問對GBBR唔太有研究, 但宜家得把CA AEG AK, 都係徘徊係次世代同MWS之間, 如果以MWS作為GBBR既入門, 都好似OK咁, 因為小弟打GA ...
13"骨唔係問題, 你用幾長既槍管先??
配係16-20"既管, 咁梗係唔方便LA~
13"骨配返M4A1長度既14.5"管, 咁CQB場好多人都係咁LA~

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2016 02:40 PM 發表

只要一日用TOPGAS 呢種動力源,火力時大時細係無得解決。( 或者用D 高科技壓力感測器之類BUILD IN 入槍... 後話,亦唔認為值得咁麻煩咁做 )
個人覺得次世代都gbb 可以並存,
而家我買aeg 都起碼要假ebb,起碼 ...

DAVE兄都講得岩, 其實次世代同GBBR係可以並存既, 成日都諗宜家先買把出左7-8年既次世代好似好傻仔咁, 但416又唔係我杯茶, 其實宜家MWS係一個好選擇, 不過對GBBR認識唔深, 所以唔敢入坑...

引用:
原帖由 secure31 於 5-1-2016 15:45 發表

DAVE兄都講得岩, 其實次世代同GBBR係可以並存既, 成日都諗宜家先買把出左7-8年既次世代好似好傻仔咁, 但416又唔係我杯茶, 其實宜家MWS係一個好選擇, 不過對GBBR認識唔深, 所以唔敢入坑...
咁AEG 自MARUI 無HOP UP 2 號波箱起都25 年了,好似1990 定 1991 出,而家咪又係出極都有... 次世代是先驅,之後有「進化」版本BOLT / GP RECOIL SYSTEM / KWA ERG 之類,都係同一樣野就係尾通放舊鐵UN UN 下,無話過唔過時既... 單車出現左200 年啦,唔通又話D 單車友好OUT 咩。
同埋大話D 講,支MWS 跟本無新仔恩物,總之你識操作就打得掂,唔洗咁多技術,呢個正正係我喜歡佢的原因,自己唔係唔識執GBB,但唔喜歡果一句「唔識執唔好玩GBB」,
正如以前廿幾歲時玩電腦總要自己揀件砌,而家... 比錢你個半鐘後我番來拎唔該。識唔識攪同攪唔攪應該有選擇權。
至於玩GBBR 定係玩次世代.. 最實際既方法就係搵人借你玩... 撚完之後好自然有答案。同一時候買哂又係SIDE 錢,因為通常你只會玩其中一碌,
而且成本都好重,每支都3000 連所有周邊野,都幾金的。

其實之前未玩限彈GAME 之前我都係照用GBBR 對AEG,老實講... 自己用開彈弓匣,轉GBBR 其實冇咩分別,
彈弓匣AEG 對住彈箱2500 發P90 之類一樣係會比人壓,但打GAME 又唔係單拖隻抽,可以搵隊友幫拖的,
對面派彈出得槍多亦等於你更加多機會打中佢,最陰濕的玩家是你一直唔知佢係果度頭都冇凸過,你以為無事前進時就射你屎忽
咁唔係話彈箱快頻冇用,反而係好很勁,勁到唔洗技術都可以HANDLE 到 ,但玩場GAME 唔一定要嬴既... 自己分隊都係盡量平均戰力,
總之唔會有人輸足全日唔會有人嬴足全日。當然有D 人係好ENJOY 淨嬴唔輸,自己TEAM 就成隊SEAL 咁,人地果隊就成班天線得得B 咁先開心。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 wingo666 於 4-1-2016 21:21 發表
換咗真品MAGPUL,但個STOCK都係搖搖下,GRIP就FIT位
Magpul真品都有分Mil-spec同commercial,如果commercial stock裝上mil-spec tube就有機會搖搖下

分Mil-spec同commercial,係咪想劏兩次?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-1-2016 17:28 發表
分Mil-spec同commercial,係咪想劏兩次?
非也,係因為真鐵M4 tube有mil-spec同commercial兩套標準,所以Magpul出兩種尺寸去就返啫
以我所知大部份GBB條tube都係抄mil-spec數

引用:
原帖由 geoprotex 於 5-1-2016 05:48 PM 發表

非也,係因為真鐵M4 tube有mil-spec同commercial兩套標準,所以Magpul出兩種尺寸去就返啫
以我所知大部份GBB條tube都係抄mil-spec數
MWS都係mil-spec數? 其實MAGPUL d 野我係槍街都係得"英雄手"度見過, 要搵真品仲有邊度有? 其實小弟玩左好耐, 不過近呢7-8年停左,脫哂節.....

引用:
原帖由 Dave 於 5-1-2016 03:52 PM 發表

咁AEG 自MARUI 無HOP UP 2 號波箱起都25 年了,好似1990 定 1991 出,而家咪又係出極都有... 次世代是先驅,之後有「進化」版本BOLT / GP RECOIL SYSTEM / KWA ERG 之類,都係同一樣野就係尾通放舊鐵UN UN 下,無 ...
馬記MP7 GBB可唔可以用嚟參考呢? 我有不過未落過場...

引用:
原帖由 secure31 於 5-1-2016 17:59 發表

MWS都係mil-spec數? 其實MAGPUL d 野我係槍街都係得"英雄手"度見過, 要搵真品仲有邊度有? 其實小弟玩左好耐, 不過近呢7-8年停左,脫哂節.....
何B大把
Are You Ready ?!

引用:
原帖由 secure31 於 5-1-2016 17:59 發表

E何B唔係有賣咩?不過最近二手區都有唔少師兄放真Magpul嘢

引用:
原帖由 secure31 於 5-1-2016 18:04 發表

馬記MP7 GBB可唔可以用嚟參考呢? 我有不過未落過場...
原裝打0.3 珠25 度大概1.2~1.3J,原裝是準的,全自動射擊亦不會腳軟,但直接用TOPGAS 有機會爆飛機,最好預備番隻吉打之類的準備替換。
除左飛機沒甚麼獲氣。順帶一題MARUI MP7 匣算是好平的種類,普遍 240 蚊有交易。
聽說比KWA 比,MARUI後助力大些。跟VFC 比的話當然是VFC 後助力好些,但VFC MP7 原裝不算爽快,要執的話亦比較麻煩。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 geoprotex 於 5-1-2016 06:09 PM 發表

E何B唔係有賣咩?不過最近二手區都有唔少師兄放真Magpul嘢
沙色成日冇貨....

引用:
原帖由 geoprotex 於 5-1-2016 16:58 發表

Magpul真品都有分Mil-spec同commercial,如果commercial stock裝上mil-spec tube就有機會搖搖下
多謝你師兄!我都係英雄手度買架,個盒寫住MILSPEC,對返塊BUTTPAD都係MILSPEC
但今日搵到個MFT了!都係寫住MILSPEC,但就完美結合無虛位!

引用:
原帖由 garyyanykw 於 5-1-2016 18:07 發表

何B大把
何B嚴重缺貨,無色揀,但佢賣得好平

岩岩見MARUI TWITTER ,有玩家加個圈後可裝 13.5寸MOD 骨,看起來中間沒有隙。

轉自MARUI TWITTER:

發新話題