發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

ching好, 我剛入手想問下如果想轉內管到大約槍口, 應該用咩長度和規格呢?如果有牌子更好! 感激不盡!

引用:
原帖由 channet 於 18-11-2016 20:21 發表
ching好, 我剛入手想問下如果想轉內管到大約槍口, 應該用咩長度和規格呢?如果有牌子更好! 感激不盡!
14.5 inch barrel use 370mm inner

請問一下把內管增加至370mm, 力度會不會加強? 我看一些人就限制了出氣所以不會, 一些又說會, 有點混亂

引用:
原帖由 channet 於 22-11-2016 00:48 發表
請問一下把內管增加至370mm, 力度會不會加強? 我看一些人就限制了出氣所以不會, 一些又說會, 有點混亂
Yes . Will be power up.

各位有冇建議, 換邊種管先啱呢支M4? 長度唔可以過幾多, 否則過火.

原管長度其實都0k了,最長都唔好過370,
太長除左火力大左,出氣都多左會影響氣化

引用:
原帖由 gainax 於 22-11-2016 22:41 發表
但我諗住轉MK12 mod1  外管長咗, 廠商建議唔好短過410
如果太短連外管口太遠, 一定會影響精準度

回覆 877# 的帖子

原本設計用250mm改410出氣大左氣化實打折
唔介意呢點其實又0k, 新版先1.2J , 改410內管加個滅聲唔到槍頭都應該唔會過火了,
外管同內管長短好似無乜影響, 如擔心或者跟返馬記個設定(14.5 370mm內管但用250mm有120mm差距)換內管就搞惦了

引用:
原帖由 gainax 於 23-11-2016 06:52 發表
唔介意呢點其實又0k, 新版先1.2J , 改410內管加個滅聲唔到槍頭都應該唔會過火了,
外管同內管長短好似無乜影響, 如擔心或者跟返馬記個設定(14.5 370mm內管但用250m ...
咁我試下唔換內管打下先,睇下有冇問題, 我都怕氣化唔得

是咁的,小弟早前買左嬲嬲 Gun 碌 Multi-Length 外管,想請問有冇 D 國狗 / 平 parts 可以平砌到 mk12 前節 + Sliencer 出黎呢? 好果有應該係叫咩數?
因為小弟家窮 + 唔捨得買 2 千幾前擔落場粗用... 所以唔洗好 details 似似地就得,感謝

引用:
原帖由 gainax 於 22-11-2016 22:41 發表
請問點解管長左出氣會多左?
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

引用:
小弟唔明白...管長會出氣多了?
FBC1

引用:
原帖由 gainax 於 23-11-2016 06:52 發表
外管同內管長短好似無乜影響, 如擔心或者跟返馬記個設定(14.5 370mm內管但用250m ...
指點下好喎,等我唔洗改飛標彈弓,改嘩佬,改擊鎚彈弓咁麻煩吖 Thx
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 881# 的帖子

負壓印象中推到粒彈出槍管先cut 氣 , 其實AEG加長內管都要換氣缸

回覆 883# 的帖子

改呢D都係更加有效分配氣體利用/延長出氣時間, 同一啖氣大力左咁唔係blowback啖氣細左

發新話題