25 12
發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

前幾日出槍街チ 一地都係馬仔匣, 印象中好似賣 #^)

求助!請問有冇師兄知有冇鋪頭可以代訂原廠件.... 手殘扭爆左隻飛機...
如果訂唔到唯有買副廠...

係 ar 如果換唔到原裝我會照用住 UAX 隻飛機先... 好似啱啱出,仲要百零蚊算係咁....

另外想請教多樣野,由於小弟未換過骨唔多識,小弟買錯左 AG 條 "唔洗裝 Adaptor" 既外管,局住要換骨,所以想平平地買條國狗 DD 骨頂住先,請問要數咩數先啱? 感謝∼!

窮 L 恩物!

話說琴日出槍街睇下汁唔汁到條 DD 骨,睇一睇價,8 舊起跳,呢支落場槍又掟又成唔多捨得買
行多 2 行見到有條 AREX 既 Keymod,又輕又靚仔,9" 都只賣 $180,問過店員話有師兄裝過啱數,二話不說即刻科水
本身跟埋 barrel nut, 連埋 AG 條管,完全直上! (其實係咪乜鬼都直上 ga?)
唯一美中不足係扭到盡, Rail 同 Receiver 中間都係有 1mm gap

圖中為 10.5" 管 + Keymod,正!

附件

21-7-2016 13:35

21-7-2016 13:35

Thanks 幾位師兄先
引用:
原帖由 JFCP 於 21-7-2016 15:42 發表

如果用adapter換g&p gbb外管會裝唔倒!
咁我又冇試其他管既配搭,但聽店員話原裝係 ok 的,Wxx Tech 都出左幾條 for M4 既外管,而加換 barrel 冇之前咁煩了
引用:
原帖由 secure31 於 21-7-2016 16:00 發表

C HING可以用工具扭盡DD, 我上就冇GAP
我琴日試過再扭但好似盡盡地唔敢太大力
引用:
原帖由 davyto 於 22-7-2016 01:25 發表
NO NAME兄,可試加兩片比BARREL用攝片介子
成個 barrel nut 咁粗果 D?

https://youtu.be/uGzUDF9NitY

加埋鋼煲唔知支槍可以頂到幾耐🤔

引用:
原帖由 gainax 於 9-8-2016 12:28 發表
古高左好似真係未有363/509mm內管, 照計只要係M4GBB應該有廠出長中短內管
今次咁奇連PDI都冇
初初果陣 PDI 講明 6.01 或者長過 250 會過日本 J, 所以唔會出
但其實如果 PDI 既話買返 WE SCAR 卅VSR 管係啱用的, 上年凍到飛起果幾日都係裝左 SCAR 條 6.01 / 256mm 黑管落場

是咁的,小弟早前買左嬲嬲 Gun 碌 Multi-Length 外管,想請問有冇 D 國狗 / 平 parts 可以平砌到 mk12 前節 + Sliencer 出黎呢? 好果有應該係叫咩數?
因為小弟家窮 + 唔捨得買 2 千幾前擔落場粗用... 所以唔洗好 details 似似地就得,感謝

請問有冇師兄知最新一批 MWS Mk18 同濕米隻飛機都係一樣?

引用:
原帖由 48191 於 30-6-2018 16:32 發表
其實VFC係有散賣,不過要寫EMail去問。
請問知唔知大約幾錢?換條 Barrel 就用得?

25 12
發新話題