發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

打一場就爛成咁! ,

証明貴嘢未必好.

請問師兄裝magbull DD骨是否需要裝Adaper??

小弟初階新手:買左條9.5吋magbull DD骨(末裝)請問各位大師兄
是否能直上\定要加裝Adaper.?-如果要裝的話應該裝邊款??......感激...

引用:
原帖由 gainax 於 13-12-2016 13:38 發表

換骨印象中要換埋外管...
唯有換嬲嬲GUN.

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 13-12-2016 20:43 發表

If use original outter barrel , just need to add 1 barrel adapter is OK .

If but Angry Gun / Dytac Outter barrel , no need to add adapter
Thank you very much"""

引用:
原帖由 ryana11rg 於 14-12-2016 03:08 發表
睇到 Z零件 套mk12 set有啲心動
但係唔捨得m4外型想一雞兩味
想問吓邊有得買個upper receivcer?
但師兄要佩埋個上身 Hop-Up組件.

引用:
原帖由 chautatming 於 17-12-2016 19:58 發表
想問下師兄如果我想改支野做M4 BLOCK 2, 換MAGBULL或者VFC條DD骨需唔需要換outer barrel?  
除左以上既野可能要換之外, 仲有咩換先改到??  唔該哂
較早前有師兄敎:(如果裝Magbull DD骨用原裝管要加Adapter)如果用Angry Gun.或/Dytac外管就不須要).

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 19-12-2016 12:31 發表
Marui CQBR Block 1 . Full original , 1.15J with 0.28g BB .

Changed to V1 bolt set , raised to 1.5J.
嘩". 新/舊版相差咁遠". 如果用134a咪仲細力!?

引用:
原帖由 Thanato.S 於 23-12-2016 16:02 發表
想問咁多位師兄有冇我以下呢個問題

當我裝左 barrel nut 個時
會有兩個可能性

1.個 hopup 調整輪非常實
Hopup 完全較唔到

2.個 hopup 調整輪郁到
但hopup膠下壓點實際上冇郁到

但當我唔裝 barrel nut ...
可能槍管hop-up座凸出長形條位.(無入中上槍身hop-up座之凹位中間)

引用:
原帖由 bomi_bb 於 28-12-2016 11:51 發表
想問下大家冬天打outdoor用green gas 定 134a?
Green gas

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-1-2017 13:42 發表
上面打錯又貼錯,
更正
20m CTC 7CM
30M CTC 18CM
效果唔錯喎.👍🏻

引用:
原帖由 Thanato.S 於 21-1-2017 00:27 發表
想問下有冇人有上實魚骨之後較唔到hopup呢個問題?
問左好多人都解決唔到
唔通要放棄
之前有師兄講過呢個問題,因外管裝骨時推得太入頂死左個hot-up
要加介子(避免外管連內管推得大入)..有錯勿插

有冇師兄.早輪台灣仔出左隻類似P-Mag彈夾比MWS用(那裹有得賣

Thank

發新話題