發新話題

MARUI M4 GBB MWS 開箱文

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 30-11-2016 11:50 發表

忘了上傳Zpart 滅聲相片,刻字十分清楚
V記個滅聲唔知有冇刻字? 不過如唔差幾多都係同廠配同廠好

引用:
原帖由 Jonny.R 於 2-12-2016 16:30 發表

另外請問彈匣入氣valve有冇得換

發覺入氣個咀比較細 入gas時好多氣噴左出來

唔該
加個膠圈就OK..
https://www.youtube.com/watch?v=qKnwXFDGGio
馬記系統冬天一樣爽

回覆 920# 的帖子

基本都係咁解決,除非真係入氣嘴漏氣

引用:
原帖由 channet 於 3-12-2016 00:06 發表
其實除左入氣, 入彈都好難, 要好大力, 有冇咩方法可以順D?
馬記有跟入彈通, 或者買馬記出個個入彈器

回覆 923# 的帖子

佢個Qd KAc滅聲換返港紙好似都7舊。。。

引用:
原帖由 Teddyboy 於 12-12-2016 21:16 發表
小弟初階新手:買左條9.5吋magbull DD骨(末裝)請問各位大師兄
是否能直上\定要加裝Adaper.?-如果要裝的話應該裝邊款??......感激...
換骨印象中要換埋外管...

引用:
原帖由 Opica 於 17-12-2016 21:30 發表
我有VFC MK12...想過檔去馬記

想問VFC條骨可直上馬記嗎?
V社太陽環似係真數未必啱馬記AEG牙

引用:
原帖由 年少無資 於 19-12-2016 19:37 發表
有冇師兄知有咩方法可訂到一份完整
現時應該得一件件一次過訂, 但訂成份upper其實唔化算,因馬記個上身有好多小零件,未計前節成套訂我估過千
不如搵朋友夾錢湯支新槍一人一半價一個要上半.一個要下半好過

引用:
原帖由 stevenyu2000 於 19-12-2016 12:31 發表
Marui CQBR Block 1 . Full original , 1.15J with 0.28g BB .

Changed to V1 bolt set , raised to 1.5J.
0.28先得1.1~1.2細力左D
即係換左MWS bolt有1.5J?

引用:
原帖由 年少無資 於 23-12-2016 23:31 發表
只需訂多套bolt
以為講開一雞兩味要份
淨煲都係拎份説明書抄低編號比代訂舖就0k

回覆 973# 的帖子

crvv有,或問問東驚

引用:
原帖由 type38 於 27-12-2016 21:34 發表
請教 市面上有冇件可以M4 MWS 改做Ro727 ?
冇。。。。

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 6-1-2017 13:42 發表
上面打錯又貼錯,
更正
20m CTC 7CM
30M CTC 18CM
30m仲打中一個頭好勁。。

引用:
原帖由 lekch 於 11-1-2017 16:31 發表
借問聲如果MWS改做M733 市面上有冇件會做得到 ?
唔太喜歡魚骨
冇。。。市面暫時冇副廠出馬記身,m733呢D oldschool型號更加機會少

引用:
原帖由 lekch 於 11-1-2017 19:50 發表

前排facebook 見有人將支方仗改到RO727
好葡萄
5k一個7075身肯比錢就買到唔洗葡萄
我反而想等大蛇出鍛造,或馬記學以前AEG出齊oldschool z系統又施啦曲就好了

發新話題