19 12
發新話題

[Inokatsu] ino blot lock連發失效

ino blot lock連發失效

小弟支 2014 ino m4, 買左半年冇咩點拎出黎打,全原裝
今日打幾下發現 條blot行唔曬,lock 唔到,連發變左拉一打一咁
請問有咩解決方法???thanks!

用乜夾先 可能擊鎚彈弓太硬,天氣涼左氣化冇夏天咁好打唔起

似條hammer spring老化,之前我都係咁

換條軟彈弓過冬啦

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 1-12-2015 04:55 發表
換條軟彈弓過冬啦
佢條彈弓就係太軟,唔夠打扑個哇佬

引用:
原帖由 jngg 於 2-12-2015 04:01 發表

用P0RWIN夾就有可能,豬皮夾我直頭屈弱擊鎚彈弓都一雞清

引用:
原帖由 jngg 於 2-12-2015 04:01 發表

回膛彈弓...
扣FULL推鋼煲硬彈弓好難SET到岩岩好,起碼冬天原裝我未見過
擊鎚彈弓太硬又係爆氣軟尾,隨時打死隻嘩佬,想硬彈弓推就換飛標搭鋁煲,魚與熊掌

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 2-12-2015 11:30 發表

回膛彈弓...
扣FULL推鋼煲硬彈弓好難SET到岩岩好,起碼冬天原裝我未見過
擊鎚彈弓太硬又係爆氣軟尾,隨時打死隻嘩佬,想硬彈弓推就換飛標搭鋁煲,魚與熊掌
NoNoNo,硬回膛彈弓其實冇意思, 只係加快左向前回膛速度,退後個下係減慢好多左,硬彈弓又傷槍又減後坐力,我而家設定執過用軟彈弓+鋼煲組合用134A都清夾,所以老老實實拆走重鎚換膠飛機用軟彈弓氣化提升

我用佢原裝prowin 夾,咁快老化   佢仲有跟個120 % spring

引用:
原帖由 gainax 於 2-12-2015 16:29 發表

NoNoNo,硬回膛彈弓其實冇意思, 只係加快左向前回膛速度,退後個下係減慢好多左,硬彈弓又傷槍又減後坐力,我而家設定執過用軟彈弓+鋼煲組合用134A都清夾,所以老老實實拆走重鎚換膠飛機用軟彈弓氣化提升
其實膠飛機應該係邊款,見D師兄話用 + pressure既飛機,但我見親都係-pressure

引用:
原帖由 kit882003 於 6-12-2015 03:07 發表
我用佢原裝prowin 夾,咁快老化   佢仲有跟個120 % spring
玩WA系統到而家我覺得比較好既夾選擇, 1.豬皮抄WA個隻,2.豬皮PMAG
冬天仲用加硬彈弓個啖氣都唔夠力壓底個擊鎚,自然軟腳或打唔郁
POR夾要用硬彈弓所以唔啱冬天玩了, 我之前有4隻V2,支井成執到傻都係未夠爽,自從用過豬皮夾發覺樽頸位唔係支槍到

回覆 10# 的帖子

膠飛機無乜好選擇,好多代用飛機尺吋唔得要大執,要密氣要唔JAM彈飛機好緊要
暫時最安心都係豬皮負壓飛機,免執尺吋用料都算唔錯但好貴
其實之前豬皮套青蛙KIT拆件改落去井成到都算抵用

引用:
原帖由 gainax 於 2-12-2015 16:29 發表

4樓

請問朱皮負壓飛機係咪即係六舊水煲kit嗰隻飛機,thx

引用:
原帖由 alvin155 於 8-12-2015 14:41 發表
請問朱皮負壓飛機係咪即係六舊水煲kit嗰隻飛機,thx
最平見過煲set五舊有找,淨飛機最平三伍拾
其實仲有AGN白飛機聽講ok,一舊水鬆D,如果你想井成表現有進步,原裝飛機同重䭔都冇得留低

19 12
發新話題