發新話題

ARES 新款狙擊槍 AS 01 ( STRIKER 01 )

引用:
原帖由 safety_tim2003 於 2016-10-6 00:17 發表
因為有野做,所以依家才出內部拆解,我機械野唔多好,有錯請指正....去圖

註:
1,之前有師兄提跟槍有二條六角匙,完全合用(拆槍同較HOP UP)
2,未有拆火控部份,得有機會...懶
3,唧筒都無拆,因是次想換管同HOPU ...
好文  我要趁長假期拆o下佢做例牌o野, 如果o尼幾日無師兄做update我可能拆埋扳機組試o下整幾幅相上o黎

回覆 76# 的帖子

等你更多相,thanks
其實我不明白trigger組銲死在上身有什麼好處!

引用:
原帖由 Ang123456 於 2016-10-6 20:08 發表
等你更多相,thanks
其實我不明白trigger組銲死在上身有什麼好處!
減少可移動部件, 增加精度?

[內部分解補充]

1) 將扳機釋放鈕拉盡, 才可將扳機組合移出

2) Butt/Grip Frame 成份拉下

3) 轉出外管

4) Hop-Up 組特寫, 注意防錯開口:

5) 檢查外管  用跟盒入彈棒從槍膛頂入抵達最前方收處  發現槍口對入的 18cm 內徑 並無差別

示意圖:

...貼幾圈膠紙在內管頭18cm範圍便收工

6) 按下此掣拉出氣筒組合

7) 擰出三口螺絲 開蓋 扳機組合 乾過我荷包

黃色hightlight 三口調校機米, 調校扳機行程力度
(全亞鉛金屬parts, 亦可能準備磨損後用....)

多謝收看

回覆 79# 的帖子

勁秋,師兄

想靖教一下外管是否通vsr 數?
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

有冇師兄支槍冇HG-432尼件parts??????

有此真槍?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Dave 於 2016-10-10 22:41 發表
想靖教一下外管是否通vsr 數?
Sorly, 未玩過VSR, 唔識答你

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 10-10-2016 22:57 發表
有此真槍?
pls check #1 last pic
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Ben_9413 於 10-10-2016 22:45 發表

有冇師兄支槍冇HG-432尼件parts??????
我支拆左出來都係無呢件PARTS

引用:
原帖由 shomike 於 2016-10-14 15:08 發表 [url=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1234263&ptid=155640[/url]

我支拆左出來都係無呢件PARTS
Ares CS 給我的答覆...

都未得閒落舖攪

引用:
原帖由 Dave 於 11-10-2016 09:47 發表

pls check #1 last pic
原來有的,1516tim
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

我已諗到如何搞個marking, 但可惜既係…………
我仲未買!
手上有另一支未完工,要一支by一支

引用:
原帖由 Ang123456 於 2016-10-15 17:04 發表
我已諗到如何搞個marking, 但可惜既係…………
我仲未買!
手上有另一支未完工,要一支by一支
整Do羊marking o尼

發新話題