發新話題

[VFC] 請教VFC HK417加SR25 GBB的評價

請教VFC HK417加SR25 GBB的評價

各位417用家, 小弟見最近出的417 班卡西都幾正,貪佢後座力強大

但我玩過WA, 對於類似系統都係唔太有信心, (所以掉咗支WA, 入馬記M4)
我見VFC都係類似WA系統, 所以想請教你地,

出咗都幾年, 呢支417有乜鑊氣? 會唔會好似WA成日爛BOLT爛BOLD LOCK??

仲有, 我上過WGC攞過上手, 上下RECEIVER好鬆好搖, 咁會好影響射擊穩定性, 你地果支係唔係都係咁

我諗417同之前未有神奇夾416系統相近,應該鑊氣地方會關於AUTO氣化方面但照計有得執,
印像中有玩家講過417條T骨有鑊氣之外, 好似未聽過台灣個邊有其它緊要野出現 , 由於後坐力大,樣版日日打打鬆個身應該正常?

至於WA系統我換左鋼煲後打左打左2年AUTO都冇問題,鋼Bolt lock未爛過
亞鉛煲我發覺只要加圖釘同磨短煲擋片個邊唔受力,其實都唔易出事,如果用加硬回膛彈弓煲直撞槍膛,大蛇咁厚既CNC鋼煲都會爛

引用:
原帖由 gainax 於 8-8-2016 11:40 發表
我諗417同之前未有神奇夾416系統相近,應該鑊氣地方會關於AUTO氣化方面但照計有得執,
印像中有玩家講過417條T骨有鑊氣之外, 好似未聽過台灣個邊有其它緊要野出現 , 由於後坐力大,樣版日日打打鬆個身應該正常?

...
謝謝, 睇來都入得過,
我同意, GBB唔好為咗後座力/回膛速度加硬彈弓/轉buffer, 遲早得不償失

小弟的HK417係2015版, 性能及外表都ok滿意
後座力係數一數二, 其它小弟認為後座力的有GHK PDW, WE SVD...

暫時問題係綱球拍的pin好易震甩,
彈匣大大隻氣化亦穩定,不過要食重彈,
呢把野後座力大, 普通的瞄具頂唔順,成日走位

p.s.另外加硬回膛彈弓只能加快回膛速度, 不能加強後座力
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 8-8-2016 14:45 發表
後座力係數一數二, 其它小弟認為後座力的有GHK PDW, WE SVD...

呢把野後座力大, 普通的瞄具頂 ...
MAG. RELEASE PIN 都會, 兩個位我都換空心PIN ...
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 2slow 於 8-8-2016 14:45 發表

呢把野後座力大, 普通的瞄具頂 ...
之前上去試打過417, GBB黎講後坐力真係好勁 , 但ROF有D慢可能回膛彈弓軟身同行程太長
師兄有冇試過墊野減行程?,唔點減後坐力之餘又可以加快ROF

引用:
原帖由 gainax 於 8-8-2016 15:01 發表

之前上去試打過417, GBB黎講後坐力真係好勁 , 但ROF有D慢可能回膛彈弓軟身同行程太長
師兄有冇試過墊野減行程?,唔點減後坐力之餘又可以加快ROF
無真正計過連發速度, 小弟打單發多
不過正如你所講ROF的確有D慢, 相對M4黎對比
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 8-8-2016 15:35 發表

無真正計過連發速度, 小弟打單發多
不過正如你所講ROF的確有D慢, 相對M4黎對比
行程大咗, ROF慢都好正常, 除非硬改佢變到好快

謝各位CHING, 睇來都買得過

回覆 7# 的帖子

有20吋成槍跌下價改狙都有得諗

引用:
原帖由 gainax 於 8-8-2016 23:09 發表
有20吋成槍跌下價改狙都有得諗
說好的SR 25 呢?
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

回覆 10# 的帖子

sR25係正,但我估要5千幾至6k先有得埋單可以玩2支GBBR了養唔起
417好似見過有人放下二手仲跟多夾唔貴, 都係草下錢先

引用:
原帖由 dondon24 於 8-8-2016 23:47 發表
而家又有班加西版二千尾靚靚仔仔,不過唔好對佢性能太大要求,打單發punpun聲係幾好feel又大recoil,但grouping唔好同連發軟皮呢dV記問題一定有,唔執好難落場
黎緊z parts有一堆補品出,唔知會唔會fix到個問題
417唔係要3千幾咩 二千尾就有支玩又OKwo

玩過v記M4我都覺得佢原本行程都有D長,417行7.62,個抛殻口比5.56仲長一節,要煲Lock像真到睇唔到支Bolt既全行程對於咁大後座力ROF慢D都正常,好似AkGBB7.62x39siZe氣化好都要減短行程先唯持到ROF, 417 7.62X51估計都要偷雞減一減行程Auto先掂了 ,係Bolt lock唔知點搞返要諗諗計
至於Z零件行鋼煲我就無興趣,太重

引用:
原帖由 dondon24 於 8-8-2016 23:47 發表
而家又有班加西版二千尾靚靚仔仔,不過唔好對佢性能太大要求,打單發punpun聲係幾好feel又大recoil,但grouping唔好同連發軟皮呢dV記問題一定有,唔執好難落場
黎緊z parts有一堆補品出,唔知會唔會fix到個問題
其實呢支定位似狙多過步, 所以GROUPING都好重要, 班卡西條內管都已經長過人, 如果呢支D GROUPING仲衰過TM M4 GBB, 真係有D失禮..

本來呢兩日去WGC入呢支, 不過無貨, 等下無所謂, 轉頭走咗去買咗支AW 新槍, 真係好那爽

https://www.youtube.com/watch?v=2TFILqIhn4I
老外支417 雙彈噴白煙

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-8-2016 01:01 發表

其實呢支定位似狙多過步, 所以GROUPING都好重要, 班卡西條內管都已經長過人, 如果呢支D GROUPING仲衰過TM M4 GBB, 真係有D失禮..

本來呢兩日去WGC入呢支, 不過無貨, 等下無所謂, 轉頭走咗去買咗 ...
其實...應該係馬記個支有D過份,日本仔測試用134a都打到40一個人咁上下m
v記417係唔係都用馬記手槍膠?如果係照計都唔錯,會唔會係裝工定零件質量唔ok? 不過玩港台槍我諗落場個個會搞搞Hopup同換603管&膠

發新話題