發新話題

[VFC] 請教VFC HK417加SR25 GBB的評價

貼錯
https://m.youtube.com/watch?v=6C0_yJEOUGE
睇返準度又真係一般,連發氣化唔0k, 會唔會係氣化定後坐力影響?  

我等支 g28好過

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-8-2016 01:01 AM 發表

其實呢支定位似狙多過步, 所以GROUPING都好重要, 班卡西條內管都已經長過人, 如果呢支D GROUPING仲衰過TM M4 GBB, 真係有D失禮..

本來呢兩日去WGC入呢支, 不過無貨, 等下無所謂, 轉頭走咗去買咗 ...
好難用鬼佬條片做比較,因為佢哋未必用我哋用嘅Gas⋯⋯
枝槍我一出就買,只係換過新版飛機同埋hopup槍筒,暫時冇乜鑊氣,最多都係網球拍條pin鬆,
同埋有時打到個膊頭有個印喺度

引用:
原帖由 rYaN 於 9-8-2016 03:54 發表

好難用鬼佬條片做比較,因為佢哋未必用我哋用嘅Gas⋯⋯
枝槍我一出就買,只係換過新版飛機同埋hopup槍筒,暫時冇乜鑊氣,最多都係網球拍條pin鬆,
同埋有時打到個膊頭有個印喺 ...
而家夏天師兄有冇試過落鋼buffer玩過?應該可以真正打到膊頭痛

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-8-2016 01:01 發表

其實呢支定位似狙多過步, 所以GROUPING都好重要, 班卡西條內管都已經長過人, 如果呢支D GROUPING仲衰過TM M4 GBB, 真係有D失禮..

本來呢兩日去WGC入呢支, 不過無貨, 等下無所謂, 轉頭走咗去買咗 ...
邊支AW新槍?? HICAP??
GROUPING係重要, 不過如其他CHING講, 港台槍點都預要搞一次膠同內管...(個人覺得膠係搞硬, 管就睇BUDGET)
就算返返去AEG, 馬記原裝仲要細力D都係GROUPING/準度好過港台原裝槍~
只能夠講CHING係有要求之人, 但將馬記既STANDARD套落去港台槍身上就有點兒那個...
始終唔係管長過人就=一定比人地某方面好既~

引用:
原帖由 stevechau 於 9-8-2016 10:08 發表

邊支AW新槍?? HICAP??
GROUPING係重要, 不過如其他CHING講, 港台槍點都預要搞一次膠同內管...(個人覺得膠係搞硬, 管就睇BUDGET)
就算返返去AEG, 馬記原裝仲要細力D都係GROUPING/準度好過港台原裝槍~
只能夠 ...
係呢, 如果已狙為定位, 我會要求高少少, 可能我打靶多, 目標細D
係呀, 買咗支HICAP, 真係幾爽, 髮絲銀鋁FINISHING做得好一流, 比GUARDER 銀DE條SLIDE做得好好多,  BLOW BACK 快, DOUBLE TAP 速度好X爽,
老虎睇到實,準度未試,..
千零蚊貨仔自娛都算抵玩

回覆 21# 的帖子

但如果以狙為定位, 咁我反而睇既唔會係GROUPING
而係每一槍既精準度(係咪叫PRECISION?)
因為比著係我用得做狙就唔會開連射...最多都係連開2槍~

引用:
原帖由 stevechau 於 9-8-2016 11:42 發表
但如果以狙為定位, 咁我反而睇既唔會係GROUPING
而係每一槍既精準度(係咪叫PRECISION?)
因為比著係我用得做狙就唔會開連射...最多都係連開2槍~
都係, 我諗意思都差唔多, grouping 好, 等於你打果度就中果度, 搞惦GROUPING, 再調校落彈位置到靶心, 咁就打邊中邊..
但BB彈, 點校無實彈/痰鑵仔好.. 求其唔太差就算..

我反而想知, 我見槍街又開多間痰鑵仔槍鋪, 呢D槍係香港好多人玩?  佢地去邊度打?  呢D槍就算唔過火, 都唔可以打人, 好傷, 打靶係OK.. 但我諗一般BB靶場都唔會比你玩..
而家座底都皮皮聲.. 咁貴仲有人買.. 香港就係越來越多人玩呢D打臘槍?

引用:
原帖由 qq96591859 於 9-8-2016 02:38 發表
師兄等 g28啦
G28 個價堅離地...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gainax 於 9-8-2016 01:53 發表
貼錯
https://m.youtube.com/watch?v=6C0_yJEOUGE
睇返準度又真係一般,連發氣化唔0k, 會唔會係氣化定後坐力影響?  
我都有留意, 佢連發腳軟, LOCK唔到, 唔知係唔係初版問題

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-8-2016 11:58 發表

都係, 我諗意思都差唔多, grouping 好, 等於你打果度就中果度, 搞惦GROUPING, 再調校落彈位置到靶心, 咁就打邊中邊..

我反而想知, 我見槍街又開多間痰鑵仔 ...
我完全唔知果D痰罐仔可以係邊度玩...次次行過賣呢D槍既鋪都唔見入面有客...
有時我都唔知佢地點玩同點生存

grouping應該係precision, 每槍精準應該係accuracy掛...
http://2poqx8tjzgi65olp24je4x4n. ... ion-Vs-Accuracy.png

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 9-8-2016 11:58 發表

我反而想知, 我見槍街又開多間痰鑵仔 ...
痰鑵仔個班都係收埋自己玩,如果你見到落場有人玩反而唔係好事...

回覆 25# 的帖子

我諗片中20度都冇要返叉隻夾凍左軟腳都正常掛? 始終行程太長又要拖重煲氣化有影響既

引用:
原帖由 stevechau 於 9-8-2016 12:26 發表

我完全唔知果D痰罐仔可以係邊度玩...次次行過賣呢D槍既鋪都唔見入面有客...
有時我都唔知佢地點玩同點生存

grouping應該係precision, 每槍精準應該係accuracy掛...
http://2poqx8tjzgi65olp24je4x4n.wpen ...
可能賣一把既利潤=賣幾把airsoft?, 或者人地做網上夠揾開舖只係門面功夫掛

回覆 28# 的帖子

片中有好多未知因素
- 隻匣溫度
- 現場溫度
- gas type
- 係咪狂操單一隻匣
等等..等等..
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題