發新話題

[VFC] 請教VFC HK417加SR25 GBB的評價

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 01:18 發表
咁冇呢張證書既貨會變成點?
平左!?
我生得聰明得罪你咩!!!

支sr25用鋁煲有d失望

引用:
原帖由 wongmanhong2 於 11-8-2016 07:36 發表
我覺得無咩問題可以接受,性能仲好d ...
.
.
.
.

.
.
.
如果佢賣3k 的話..
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 wongmanhong2 於 11-8-2016 07:36 發表
bolt反而用鋁會安全D, 鋼太重, 會影響BLOW BACK 速度, 重Recoil加快其他軟金屬件損耗等問題, 或可好似417, 撞擊部份為可拆式鋼件,

反而, 其他可以做鋼的零件無用上鋼, 只係得個front sight base, 誠意欠承, 但價錢十分進取, 我諗SR死忠/有錢槍友或者都會訂

對比417好似仲多鋼

【HK417班加西限定版】特色說明
《13 小時:班加西的秘密士兵》電影HK417擬真細節設計
HK授權仿真刻印
16吋槍管搭配9吋魚骨
鋼製HK417防火帽
鋼製退彈鈕
鋼製槍機釋放鈕
鋼製HK417延伸外管
鋼製槍機助進器
鋼製擊錘與火控組(GBB only)

特別配置
HK417 摺疊準星照門組
G28加大槍機拉柄
HK V7虎口加大握把

比我寧願要417班加西限定版

另外G28 GBBR 幾時會有呢?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-8-2016 10:47 發表

bolt反而用鋁會安全D, 鋼太重, 會影響BLOW BACK 速度, 重Recoil加快其他軟金屬件損耗等問題, 或可好似417, 撞擊部份為可拆式鋼件,

反而, 其他可以做鋼的零件無用上鋼, 只係得個front sight base, 誠意欠承,  ...
玩開鍛身既好似未聽過有人配鋁煲玩單發 , 連發就話鋁煲玩ROF快D,
其實鋼煲可以偷輕唯持重量唔會過重,鋁煲就太輕又唔及鋼咁耐玩, 都係斷估Z零件之後會出件等你再比水

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 10:58 發表
對比417好似仲多鋼

【HK417班加西限定版】特色說明
《13 小時:班加西的秘密士兵》電影HK417擬真細節設計
HK授權仿真刻印
16吋槍管搭配9吋魚骨
鋼製HK417防火帽
鋼製退彈鈕
鋼製槍機釋放鈕
鋼製H ...
鋼製擊錘與火控組(GBB only)
^---呢個十分重要!!

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 11:13 發表

玩開鍛身既好似未聽過有人配鋁煲玩單發 , 連發就話鋁煲玩ROF快D,
其實鋼煲可以偷輕唯持重量唔會過重,鋁煲就太輕又唔及鋼咁耐玩, 都係斷估Z零件之後會出件等你再比水
我意思係個blow back 速度爽唔爽,夠唔夠力咁. 唔係好似腳軟咁.,  唔係指ROF,

用鋼重咗實會慢,又blow大力咗, 改咗又唔知會撞壞D乜, 相應要改埋彈弓調整返個回膛速度, 咁火控組又要用埋鋼先頂得順撞擊力,牽一髮而動全身
如果呢支過半萬的出災情又會搞到forum FB好多投訴同埋送上等花生一齊食,
我諗VFC費時煩, 低難度低成本完成,  出咗個鋁比你,無咁易出事

我懷疑呢支嘢咁貴, 用料又唔夠堅.. 一係佢食水太深, 一係比咗好多license fee

引用:
原帖由 2slow 於 11-8-2016 11:07 發表
比我寧願要417班加西限定版

另外G28 GBBR 幾時會有呢?

我覺得7.62口徑都係20吋長管最靚仔, V記好似有出20吋kit比417 GBB?
但又冇20吋成槍又買多份kit多左短kit又哂錢 , G28 GBB外國已經有,AEG印像中好x貴 9XX美金...咁GBB相信..

回覆 54# 的帖子

我諗SR25都有鋼火控同鋼bolt lock掛? 如果成7K支野仲用亞鉛火控咁就真係...

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 11:31 發表
我諗SR25都有鋼火控同鋼bolt lock掛? 如果成7K支野仲用亞鉛火控咁就真係...
如果呢個價無鋼料,甘個價就好大份比左拉臣及個金身了

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 11:28 發表

我覺得7.62口徑都係20吋長管最靚仔, V記好似有出20吋kit比417 GBB?
但又冇20吋成槍又買多份kit多左短kit又哂錢 , G28 GBB外國已經有,AEG印像中好x貴 9XX美金...咁GBB相信..
有20吋管成槍o架

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 11:31 發表
如果用鋼,佢仲唔打鑼打鼓咁寫係個SPEC, 實無

回覆 57# 的帖子

如果唔洗執都好打咁都值既話哂外殼包正, 當馬記內料咁玩
但SR25火控唔係同417一樣? 照計應該用返得返417鋼火控,唔通火控改版?
會唔會V(z)系統

發新話題