發新話題

[VFC] 請教VFC HK417加SR25 GBB的評價

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-8-2016 13:47 發表
話時話, 支417 同埋呢D SR25 G28 Recoil力咁大, 一般COPY鏡實震到走晒位,
你地會配乜嘢鏡比佢地? (香港買到的)
呢兩支槍我都無...不過通常一講到落場鏡...
我都係推介UTG/LEAPERS支1-4X 30MM果支老翻鏡比自己朋友~
就算買國內VECTOR正版, 好似都係千頭有交易~

引用:
原帖由 RCman 於 11-8-2016 13:51 發表

個樣長都無用,一樣係打6mm,
其實一支1-4 千幾至三千幾係Wxc, Ehoxxy唔難買到woo
之前有D 樓上鋪都有返過Bushell 1-4, 都幾靚仔。
但要扮士拉爬就要支3-9以上  
但用唔用得到呢?
老老實實,打AIRSOFT就算真係手拉狙打1.9J ,自己都唔會用4X 以上,
主要係交戰距離近,對方一郁得快D 就好易LOST TARGET,
自己支手拉實戰時都係3X~4X 居多 ( 用 L 牌 3~ 9 25 MM 鏡 )
至於半自動GBB,由於會跳既關係,除非真係打一下停一停,不然連扣幾下,用大倍數基本上嘜都睇唔到。
引用:
原帖由 stevechau 於 11-8-2016 13:52 發表

呢兩支槍我都無...不過通常一講到落場鏡...
我都係推介UTG/LEAPERS支1-4X 30MM果支老翻鏡比自己朋友~
就算買國內VECTOR正版, 好似都係千頭有交易~
1~4 X 真是大件夾抵食,鏡片相當清。自己有2 支,一支L 牌沒有紅點的,
另一支V 牌有紅色倒 ^ 光點,雙眼瞄準時可作紅點用。想平平地買支玩呢支是沒有死錯人。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 RCman 於 11-8-2016 13:51 發表

個樣長都無用,一樣係打6mm,
其實一支1-4 千幾至三千幾係Wxc, Ehoxxy唔難買到woo
之前有D 樓上鋪都有返過Bushell 1-4, 都幾靚仔。
但要扮士拉爬就要支3-9以上  
但用唔用得到呢?
我估計支嘢集彈能力唔太高,我又唔識改.. 比我用3-9X, 都唔知飛咗去邊

引用:
原帖由 Dave 於 11-8-2016 14:04 發表

老老實實,打AIRSOFT就算真係手拉狙打1.9J ,自己都唔會用4X 以上,
主要係交戰距離近,對方一郁得快D 就好易LOST TARGET,
自己支手拉實戰時都係3X~4X 居多 ( 用 L 牌 3~ 9 25 MM 鏡 )
至於半自動GBB,由於會 ...
我就比較煩...睇高倍果陣好易頭暈...
所以就算OUTDOOR, 通常2.5-3X對我係最好用(已經睇得夠近但又仲睇到側邊有無其他野)
去到4X已經有D辛苦

我初頭買果支1-4X係十字, 後來見到朋友果支係^點...叫佢賣比我~
十字果支賣左比人...
問過槍鋪話呢支無出過^點...我心諗咁我用緊果支係咩黎?!
可能只係批次唔同, 不過而家眼見賣緊街既好似都係十字~

後來我係嘉頓見到呢支鏡賣唔使4舊, 不過無理到佢係十字定係^點

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 11-8-2016 14:32 發表

支嘢集彈能力唔太高,我又唔識改.. 比我用3-9X, 都唔知飛咗去邊
所以GBB最實用係1-4X

回覆 80# 的帖子

其實都不單係GBB...係HK打AIRSOFT最實用都係呢支1-4X~
呢支野真係又襟又清又平...
仲要係1-4X, 唔同火車頭果隻1&4X...

引用:
原帖由 RCman 於 11-8-2016 14:32 發表

所以GBB最實用係1-4X
我堆鏡大概有一半係1-4X...
而家1K樓下可以有支FFP, 幾年前真係匪夷所思
但潮流係推緊去1-6X...

1-6X我都想要, 不過見好幾支既筒身都係24MM
反而1-4X呢支野係30MM...好睇好多~

室內一倍好少面對慢過紅點既問題...
可能因為以前支紅點係ACOG, 一樣唔快得去邊...

話時話 Leupold LCO有老翻,  但好似仲未有人肯投資去仿件 D-EVO

417好似單發都腳軟咁
Mk11用鋁bolt會唔會好d...
希望m110

引用:
原帖由 loveless 於 11-8-2016 17:24 發表
話時話 Leupold LCO有老翻,  但好似仲未有人肯投資去仿件 D-EVO
件D-EVO 另一功能就係彈SHELL

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-8-2016 18:22 發表
417好似單發都腳軟咁
Mk11用鋁bolt會唔會好d...
希望m110
我諗係關於火控既事多D,執過發覺佢M4同其他幾個系統要壓低hammer個阻力都係比較大,所以未出現神奇夾呢D大容量夾之前氣化係唔Ok好快軟腳,
都係主要hammer彈弓太硬同撃鎚位置太像真靠到最前形成耗氣阻力,成個鎚造型直角咁樣如果配硬彈弓咁氣化實有折了,其實馬記隻夾都冇秘密主要係玩具化Z系統先令之野咁爽,v記要進一步比神奇夾更強氣化都係要用無壓嘩佬設計先可以做到一個佢自己既完美系統了

不過現時有神奇夾如果執過支野其實都夠玩,417可以有好多野改提升氣化,如果好似片中l9度要Auto清一夾唔軟腳應該唔難,叉一次清兩夾Auto唔軟就話有D難道姐

引用:
原帖由 gainax 於 11-8-2016 23:21 發表

我諗係關於火控既事多D,執過發覺佢M4同其他幾個系統要壓低hammer個阻力都係比較大,所以未出現神奇夾呢D大容量夾之前氣化係唔Ok好快軟腳,
都係主要hammer彈弓太硬同撃鎚位置太像真靠到最前形成耗氣阻力,成個 ...
如果真係要改, 市面有冇零件可買到, 同埋要改乜,
我差唔多去買槍了, 要評估一下點改

417有2015新匣?

發新話題