發新話題

[VFC] cybergun scar-h gbb 準備出有沒興趣各位師兄

引用:
原帖由 gainax 於 15-8-2016 23:05 發表
之前唔係話鍛咩 如果成支係v記做我諗係鍛CNC,可能無寫清楚掛?  最關心係價錢, 反而買返來自己都要執賣平D越好唔想要證書
我反而覺得唔係鍛...估計只係新版下身~
不過最關心都係價錢, 但上版都係2000中一樣有拉神, 應該呢支點都唔過3掛~

回覆 76# 的帖子

鍛+鋼煲既話我諗至少5~6k, 只係普通版換鋼煲可能+500左右掛
不過V記原裝有出鋼煲係好事,亞鉛煲耐用極都有爛既一日. 咁V記有出唔洗玩Z件個支咁高階既鋼煲了

回覆 77# 的帖子

其實鋼BOLT係FOR輕回膛定耐用??
咁改左鋼BOLT原裝又有無改埋鋼BOLT LOCK先??

當我見到SR-25鍛身+鋼BOLT要咁貴...
我已經唔奢望V記佢出鍛身M4我會買...真係買唔起...
只望佢出鍛身M4之餘唔好唔再出而家呢重平版FULL拉神M4~

no compromise?? GET VFC??
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 78# 的帖子

玩鋼煲其實都係為耐用, 就算7075鈻煲同鋼比耐用都係冇得比
鍛身+cnc鋼煲+cnc鋼火控個耐用度真係好堅, 我有支WA個線切割鋼鎚打左最少3萬飛都完全冇事發生,就知真材實料係好耐玩(當年客制兩條魚入手 )
就算二百幾蚊支方仗煲既平料打左幾包都冇野只係蝕煲lock。鋁同亞鉛就睇下個結構頂到幾耐了, 所以點解成二千蚊支cNc煲都有人買原因係度

引用:
原帖由 gainax 於 16-8-2016 10:07 發表

唔明D廠咁手多整D 6mm/乜乜制造係個身到做乜
唔可以整去防塵蓋或貼紙就算
歐洲好多國家法例, 玩具槍一定要在當眼處刻上6mm BB及一D安全標致. 就好似入口美國要燈色火帽咁.
你唔咁做唔比入.

回覆 82# 的帖子

一定要刻係槍身?  如真係非槍身不可咁不如用噴油方式"刻字"
咁就可以DIY抺左佢又唔關原廠事, 深刻同雷刻左就頭痕

引用:
原帖由 gainax 於 16-8-2016 11:04 發表
玩鋼煲其實都係為耐用, 就算7075鈻煲同鋼比耐用都係冇得比
鍛身+cnc鋼煲+cnc鋼火控個耐用度真係好堅, 我有支WA個線切割鋼鎚打左最少3萬飛都完全冇事發生,就知真材實料係好耐玩(當年客制兩條魚入手 )
就算 ...
原來係咁...

回覆 84# 的帖子

鋼煲其實都唔係好貴, 台製ksz cnc個支先幾百蚊, 井成派R@都係一千上落,做支鋁cnc都幾百唔平,sR收成7k只係換用料唔用鋼煲唔知想點。。。鋼都可以偷輕需然肉D但寧願耐用致上好過再要比水既一日 反正打單發先得20飛夾我寧願鋼。。或折現平D用返亞鉛

網上有片睇 我覺得明顯聽到把聲唔夠我們好聽 女金火呢支冇金屬撞擊聲 加上全自動槍用民用marking加6MM 一槍兩匣3500 我真系寧願玩返我們好過 唔洗轉會

引用:
原帖由 Opica 於 16-8-2016 07:23 發表
相屬老闆話尼支要買就趁手
話唔知cybergun幾時會收番個licence
反正呢支都唔夠完美, 收番唔做大家唔洗煩, 當無見過

引用:
原帖由 dondon24 於 16-8-2016 15:08 發表
我們牌果枝一d都唔差,起碼我們隻trigger box系統都算成熟,係D件料差易爛
粗打夠哂平,想執靚佢既又有R@鋼件,平有平玩貴有貴玩
相反女火金好似無論出長火定短火,Glock呀m4果d成日都唔太順,就算落左鋼料都係卡卡地,明 ...
WE SCAR L千六就話平姐
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

回覆 88# 的帖子

個人覺得平價果PART有少少誤導...
一支WE M4連個花都無, OVER $2000
一支VFC SABER只係$2300左右...爭得果1-200蚊...
就算大家都係軍版M4, VFC都只係2000中左右...
改版之後唔少CHING都話已經足夠新手使用~
唔見得WE係VFC有同款既情況下有咩剩餘優勢, 暫時我諗到既係得WE匣真係平其他牌子好多~

而牌子上計, WE出槍款真係算係好積極LOR~

發新話題