發新話題

[VFC] 全新打造V社2016版G36

回覆 25# 的帖子

新版下身有得散買好似先1800台仔, 不過15版又冇問題其實冇爛都冇需要換下身
老實講如果已有2015版,2016版其實冇乜吸引再入, 新加重BUFFER 2015版尾個水都有包但太重我就唔會用... 一係直上鍛身版

引用:
原帖由 2slow 於 26-8-2016 10:21 發表

UMP執完之後都好好玩

G3系列十分期待
UMP原裝條亞鉛煲太重印象中成3xx克仲重過M4好多,以SMG細夾拖咁重煲唔死就奇..
我諗換鈻煲輕一半再省順佢實精神好多, V記D長槍新買返來感覺上比較緊唔夠順, 行唔順同行順左感覺分別好明顯

回覆 29# 的帖子

彈匣,HOPUP系統如果有更爽既出現冇理由唔用, MP5仲未神奇化仲有提升空間

舊版g36, 火控,bolt lock 可以自己解決到,彈匣就煩D,易漏氣,出氣膠太簿易打柴,飛機頭易爛⋯
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 gainax 於 26-8-2016 11:13 發表

UMP原裝條亞鉛煲太重印象中成3xx克仲重過M4好多,以SMG細夾拖咁重煲唔死就奇..
我諗換鈻煲輕一半再省順佢實精神好多, V記D長槍新買返來感覺上比較緊唔夠順, 行唔順同行順左感覺分別好明顯
UMP 我都係買左尾期鋁Bolt版,其實打得幾順。

引用:
原帖由 怒人甲 於 26-8-2016 12:21 發表
舊版g36, 火控,bolt lock 可以自己解決到,彈匣就煩D,易漏氣,出氣膠太簿易打柴,飛機頭易爛⋯
我都有枝gen 1除左係槍鋪買槍試時打得響外
就一直死到依家,如果有得升級救番技舊就好了

引用:
原帖由 怒人甲 於 26-8-2016 12:21 發表
YES,舊代飛機頭仲係舊式分體金屬包膠,印象中有出過2版, 軍版K連鏡係後期改左出氣膠鍋氣少D,
第一代頂煲問題尺吋唔FIT,以前我支就衰係夾頂煲夾死飛機...  彈匣希望改返大容量貼貼紙,以前做假子彈哂左氣化空間...
份煲印像中好重, 偷輕係必要唔想又比水換煲

引用:
原帖由 2slow 於 26-8-2016 10:35 發表

其實想知MP5有咩要改的??
現版MP5除了彈匣小弟覺得應該要改返single column, 其它無咩大問題
MP5仲可以改埋冇彈唔擊發...咁就完美喇

引用:
原帖由 Kwind 於 26-8-2016 18:24 發表

無錯。成枝V牌MP5都仿真就差呢環。。。

引用:
原帖由 gainax 於 26-8-2016 00:59 發表
舊版幾個系列。。玩過既都心照 係ump,MP7個期先開始有明顯進步,
以前鍋氣勁到安心打完一夾都已經好安樂, 而家gbb成熟年代原裝爽清一夾應該無問題啦掛
以v記係HK粉絲, 遲早都有G3系掛? 夠訂單乜都有; ...
槍都愈黎愈好。就係D匣死性不改。落場真係致命。

可以換左香港個代理就好 服務又差 長期無貨 有貨又唔係門市

引用:
原帖由 sealsman 於 26-8-2016 20:26 發表
可以換左香港個代理就好 服務又差 長期無貨 有貨又唔係門市
間野真係執左佢算啦... 佢一日存在.. 都冇得搵第2 間做代理.. D 原裝件係都要去佢度買... 等到海枯石爛都未番貨。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 26-8-2016 21:36 發表

間野真係執左佢算啦... 佢一日存在.. 都冇得搵第2 間做代理.. D 原裝件係都要去佢度買... 等到海枯石爛都未番貨。
我有時想買返原件都唔知去邊到揾 間野都唔知幾時先返貨,好似vMAG,全世界有貨反而袋鯉仲未有

回覆 40# 的帖子

有左神奇夾叫解決左夾問題, 之前個D就。。

引用:
原帖由 Kwind 於 26-8-2016 18:24 發表

老實講論外表論質感v記個支就算拍埋真野都未必咁易分到,
就算未來馬記會出都冇可能係沖壓身,我們個支外型比例唔知點解有D怪用返真角度夾都係咁,所以要一支完美玩具外表既MP5只有v記, 而家年代技術成熟整返個完善既斷彈功能其實唔難,
唯有睇下v記有冇決心佔領Mp5市場喇

發新話題