發新話題

Lowend不喜勿入

Lowend不喜勿入

3分啤令刀小改 + 擴孔器(lui) .

附件

1-12-2007 23:30

師兄好勁

樓主的diy手工的確不錯,想問問要如何才可以做到準確的"對中"?
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

只要保持直角平衡即可,記得不要只在一面lui大個窿,要正反面都要做.買多一粒啤令做辦fit fit地即可.呢個都是自已器材不夠又不想求人所用的方法,沒電鑽都可以好輕易做到.
已做了好幾個自用都OK.講多次Lowend野,唔好要求太高.

回覆 #5 OnOn 的帖子

可唔可以講多d詳細內容(7-8mm)

-邊道有得買?
-價錢

聽講師兄有賣wargame產品
如果你有得賣or有方法搵到既可否pm小弟?

引用:
原帖由 OnOn 於 6-12-2007 12:54 發表

而家市面有一種擴孔器, 可以由6MM-7MM, 7MM-8MM, 而且係左右兩邊波箱一齊鑽孔, 咁樣比較準確.
本人見識淺,可否有器材相,我都想買.擴窿不難最難是個9.5mm平面0.6深個介子面.
有沒有更好又簡易的器材及方法介紹呢?

師兄!你把2*3分直刀~粒8MM位杯士定用8MM啤零去定位擴邊!
專幫"貧"友RE-SET~~"APS"波箱~

引用:
原帖由 傑克上將 於 9-12-2007 09:19 發表
師兄!你把2*3分直刀~粒8MM位杯士定用8MM啤零去定位擴邊!
我用果把是2分X3分啤令刀(多用於木工用)再自車一粒約7.5的圓粒(可在上圖清楚看到)
把原來果粒3分啤令換過即可.動工:先把窿擴至約7.5MM,再用啤令刀擴邊,再把窿擴至Fit
8mm啤令,個人認為擴窿未必是準8mm為佳,可能是7.9999.
改啤令刀有另一簡單方法,(只限於6mm窿波箱)買多一枝2分x2分啤令刀便成.

師兄你用黎開杯士邊o個支野叫做乜?

引用:
原帖由 odyssey2007 於 12-12-2007 21:47 發表
師兄你用黎開杯士邊o個支野叫做乜?
唔知你是否問我,表錯情就Sorry啦!
(lui)是用來擴窿的,啤令刀是用來擴邊.

引用:
原帖由 0050100 於 13-12-2007 09:31 發表

唔知你是否問我,表錯情就Sorry啦!
(lui)是用來擴窿的,啤令刀是用來擴邊.
成功左lu, thx 師兄~

回覆 #16 odyssey2007 的帖子

Enjoy And Merry Christmas .

發新話題