59 1234
發新話題

[VFC] 有冇師兄可以發表一吓最近新出Cybergun Colt M4 GBB?

有冇師兄可以發表一吓最近新出Cybergun Colt M4 GBB?

有冇師兄可以發表一吓最近新出Cybergun Colt M4 GBB?  好似係女火金代工,新2016系統跟VMAG 匣?

跟VMAG, 應該係新版下身有鋼固定座,新樣式刻字(可能係cnc),鋼前節,
其他未知有乜改動

引用:
原帖由 gainax 於 10-9-2016 22:49 發表
跟VMAG, 應該係新版下身有鋼固定座,新樣式刻字(可能係cnc),鋼前節,
其他未知有乜改動
有人話係鋁外管,而唔係鋼外管,有冇師兄求證得到?

引用:
原帖由 kde 於 10-9-2016 23:09 發表

有人話係鋁外管,而唔係鋼外管,有冇師兄求證得到?
又唔係鋼管咩? 之前個post唔係有師兄話係鋼外管鋼準星?

引用:
原帖由 gainax 於 10-9-2016 22:49 發表
其他未知有乜改動
之前唔係cnc字?
之前做得幾好 似油壓字

回覆 5# 的帖子

12版似油壓字深淺同字型都有小小分別,
之後神奇夾版全新模上下身已經改左粗身工整既深刻(可能係鐳刻或cnc)
16版睇過實物完全唔同15版字,字同logo幼身精美好多, 以佢宣傳話cnc槍身,我估係指cnc刻字。。。
要像真油壓最好, 其次cnc字咁精美都幾吸引

貼一貼參考一下先,16版要去靚姐到睇實物了

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 00:02 發表
12版似油壓字深淺同字型都有小小分別,
之後神奇夾版全新模上下身已經改左粗身工整既深刻(可能係鐳刻或cnc)
16版睇過實物完全唔同15版字,字同logo幼身精美好多, 以佢宣傳話cnc槍身,我估係指cnc刻字。。。
要像真油 ...
睇過一次油壓字返唔到轉頭
唔知香港有冇workshop會做呢

回覆 8# 的帖子

個隻油壓字做軍版簡直完美
行仔見過二手鋪放櫃頂支PTVV就係呢油壓字, 個種質感跟本100分同真鐵一樣質感令我唔捨得走 , 呢隻字應該係香港有做?

見過5XXX個隻鍛A1A2gbb身都係呢隻字, 個牌子有師兄講過係香港公司,應該係個間廠做了

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 00:23 發表
個隻油壓字做軍版簡直完美
行仔見過二手鋪放櫃頂支PTVV就係呢油壓字, 個種質感跟本100分同真鐵一樣質感令我唔捨得走 , 呢隻字應該係香港有做?

見過5XXX個隻鍛A1A2gbb身都係呢隻字, 個牌子有師兄講過係香港 ...
應該係bt
我對vve系統情有獨鐘 想買隻ra 白鍛身油壓字再陽極
但一直都搵唔到workshop做

1.  Roll Stamp 滾壓
2.  是原錠CNC 而非鍛造

引用:
原帖由 f22a 於 11-9-2016 00:57 發表
1.  Roll Stamp 滾壓
2.  是原錠CNC 而非鍛造

師兄個身係bt定後期加工?

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-9-2016 01:16 發表

師兄個身係bt定後期加工?
槍身是BT 出品……

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-9-2016 00:38 發表

應該係bt
我對vve系統情有獨鐘 想買隻ra 白鍛身油壓字再陽極
但一直都搵唔到workshop做
師兄要玩到咁高階不如用大蛇系統?我們搞到咁貴其實唔化算加上R@個D鍛身同大蛇質數兩個水平。。。可以去訂隻無上色無刻字版
係香港做油壓字再Cerokate colt色咁就無得頂了
如果想完美就要砌支BT出個隻身,但咁砌價錢都好金下。。
所以睇你要求,想平D可以用方仗砌氣化&像真度會比我們好亦慳左買鋼料錢

引用:
原帖由 gainax 於 11-9-2016 01:26 發表

師兄要玩到咁高階不如用大蛇系統?我們搞到咁貴其實唔化算加上R@個D鍛身同大蛇質數兩個水平。。。可以去訂隻無上色無刻字版
係香港做油壓字再Cerokate colt色咁就無得頂了
如果想完美就要砌支BT出個隻身 ...
普通軍版m4我覺得做返陽極先最正 依家d colt m4已經唔係colt grey了
睇埋vfz遲下既鍛m4打唔打動到我先

數數手指玩左枝vve m4都有6年 唔多捨得轉系統

59 1234
發新話題